Kedvencelte 20

Várólistára tette 46


Kiemelt értékelések

eNNBeus 

Fuh ez bitang rossz film, a párbeszédek roppant kínosak az elejétől a végéig. A plakát behúz a csalitosba, elhiteti hogy a középpontban egy érdekes világ áll, egy pszichedelikus vízióval, de nagyon nem, ez egy padláson játszódó gagyi kula.

csokidani 

A legtobb helyen hivatkozasi alap ez a film, szoval illet bepotolnom. Nos. Ez egy kaki. Egy joooo nagy kupaccal. Borzalom. Szineszi alakitasok fertelmesek, a dialogusok az altalanos iskolas szintet is alig utik meg. A latvany kegyetlen rossz, vagy mondhatjuk nevetsegesnek. Lehet mondani hogy 80-as evek (1987), erre en meg azt mondom hogy az Alien elso resze meg 1979.
Szoval ez egy minden tekintetben csapnivaloan rossz film. De legalabb megneztem, ennyivel kevesebb adossagom van a filmtortenelemnek.

Rebane 

Végre egy love story, amivel tudok azonosulni! :D
Julia szerintem félelmetes, ezt a nőt erre a szerepre teremtették!
Nagyon jó film, alap horror.

Rahenys 

Imádom ezeket a kenobitákat. *-* Az a nyugodtság, ridegség… *-*
Csak miattuk megéri megnézni a filmet, vagyis az elejét és a végét. A cselekmény kétharmada rettenetesen unalmas volt, Julia arckifejezésétől falra tudtam volna mászni…
A megvalósítás volt rossz, maga az ötlet viszont zseniális.

Gigglemug

Horror alapmű, aki kedveli a műfajt az tuti megnézte már, vagy legalábbis . Abszolút ajánlom, hogy vegye előrébb várólistáján ha még nem látta. 1.5 óra könnyed horror, kis lélektan., sok művér. Ne felejtsük el ugyanakkor, hogy egy 80-as évek végén készült filmről beszélünk. A számítógépes effektek néhol viccesnek hatnak a mai szemnek. DE maga a LÁTVÁNY a maszkokkal kutya jó!! Imádom a cenobiták megjelenését. A filmben elhangzik, hogy valaki démonoknak hívja őket, más angyaloknak. Kínt és gyönyört hoznak. Ezt a kettősséget érzem velük, a kinézetükkel kapcsolatban én is. A maszk a jelmez. Taszít és vonz egyszerre.

LoneWolf 

Érdekes volt, de a maga korában biztos sokkolóbban hatott a nézőkre. A praktikus effektekre és a jelmezekre egy szavunk sem lehet, az csillagos ötös, de a sztori amilyen lassan indult be, olyan rejtélyes is maradt végig, hiszen nem sokat tudtunk meg a Cenobitákról, (Erősen emlékeztettek a Warhammer 40k világából ismert Káosz kultistákra… Talán azokat róluk mintázták?) azon kívül, hogy nem ajánlatos a dobozukkal babrálni. Amúgy a módszereiket átgondolva van abban valami, hogy az élvezet és a kín kéz a kézben jár, bár ők enyhén kifordítják a dolgokat (szó szerint is) szóval ennek fényében én azonnal behajítanám a kockát a Dunába, ha találnék egyet. Ezen felül elég sokáig egy síkon haladt a történet, ahogy a hűtlen, kiéhezett feleség az áhított pornófantáziája tárgyának szállította az áldozatokat, de ez például kíváncsivá tett, hogy: a nők valóban ennyire vágynak egy késsel levetkőztetős kalandra, hogy akár ölni is képesek érte? Ha igen, akkor asszem sűrűbben kéne magammal bicskát hordanom. A viccet félretéve, a magyar szinkronon nagyokat nevettem, mikor a főszereplő kiscsaj ilyeneket nyögött be, mint a „Hagyj a f***ba békén!” meg a „Nesze b**** meg!” hiszen manapság ritkán hall ilyeneket az ember, vagy csak én nézek ritkán ilyen alkotásokat. Egyszeri megtekintésre bátran tudom ajánlani bárkinek, hiszen klasszikus és valahogy kedvet kaptam most a folytatásokhoz is, hátha azokból többet tudok meg a kis torz barátaink hátteréről.

2 hozzászólás
Gothic01 

Egek, ez a film durva! Valami botrányosan taszító.
Keserves dilemma volt, hogy hány pontot adjak rá, többször ingáztam a hat és a hét között, és még mindig úgy vélem, hogy a kettő között lenne a helyes besorolás. Hajlottam a hatra, mert nem tudnám a szó klasszikus értelmében azt mondani, hogy tetszett, de mégis állandóan a hét felé kacsintgattam, mert ott van az a húsba váró, véredényeket új anyaggal kitöltő, túlmisztifikálással is megfoghatatlan HATÁS, aminek a fényében huszadrangúnak tűnik, hogy mennyire nem volt nagy eresztés a történet kivitelezése.

Ha a Hellraiserre gondolok, akkor a TRASH szó ugrik be.
Nem feltétlenül negatív kicsengéssel. Mert ez egy külön hangulat ebben az esetben, – szigorúan csak a hangulatra meg is adnám a tíz csillagot – egy új dimenzió, egy olyan atmoszféra, amit fel se tud fogni az, aki nem látta. A horrorfilmek esetében legtöbbször az atmoszférába szeretek bele, és láttam már jó pár egyedi hangulatot, olyat, ami által egy nem annyira erős film is kitűnt az összes többi közül, amik így tucattá alacsonyítódtak le. De a Hellraiserben még ezekhez képest is van valami egyedi, valami páratlan. Ahogy már hangot adtam neki, az egész… olyan botrányosan taszító, annyira mocskos. És ez jól áll neki, ez szinkronban van a történettel és a mondanivalóval. Koszos, elferdült, romlott, groteszk, nyálkás, undorító, trancsírozó… Mindehhez meg társulnak azok a fenomenális, kékeslilás hideg fények és az erősen szemcsés mosódott kép, ami már-már látomásszerűvé teszi az amúgy is szürreális képsorozatok. Ezek közül az egyik konkrét kedvencem, amikor a kórházban megnyílt a falban az-az árnyékos folyosó az egyik másik síkra. Az alagút valami fergetegesen mutatott! A közvélekedés szerint a látványvilág meglehetősen gagyi, de én imádom a maszkokat, a lényeket, amik nem épp az esztétikum és a modernség megtestesülései, de mégis szervesebbek, valószerűbbek, mint az új, CGI-s látványelemek. Ezeken… látszik, hogy tényleg ott vannak. Elborzasztó, gyomorforgató, mégis zabálja a néző.

A kenobiták roppant érdekesek, habár ebben a részben inkább szerepeltek csak afféle baljós jelenésként, ezért alig lehetett használható információkat szerezni róluk, de bizonyára ezt fokozatosan akarják adagolni a későbbiekben. A két leginkább humanoid példány közülük nagyon hűvös, szenvtelen, már-már rokonszenvet keltően közönyös, a másik kettő torz, ronda lény pedig közvetíti a film alaplégkörét a mocsokkal és a polgárpukkasztással. A horgos, kifeszítős jelenet meg óriási volt! Olyan formában botrányos, amire ha egyesek sipákolnak is, mégse bírnak nem odanézni. :D Kicsapja valamelyest a biztosítékot még azoknál is, akiknek bírja a gyomra; mégpedig a merészségével, hogy ezt tényleg így, ezzel a részletességgel mozira merték vinni a készítők. De akadnak ilyen jelenetek bőven.

A cselekmény alapötlete is ötletes és tetszetős, – egy meglehetősen prűd beütésű nő nekiáll férfiakat a padlásukra csábítani, és megölni a szenvedély nevében – Julia rideg tartása és merevsége érdekes kontrasztot alkotott azzal, ami zajlott, mégis remekül beleillett az arculatba. Bírtam a közös ténykedését Frankkel odafent, és kíváncsi voltam, végül mi fog belőle kisülni, mi lesz, ha Frank visszanyeri eredeti formáját – és közben arra gondoltam, hogy mekkorát röhögnék, ha csapnának belőle valami „ellovagoltak a naplementébe” happy endet. Elégedett is lettem volna, hogyha erre a szálra szorítkoznak, de a férj lányának, Kirsty-nek a jelenléte valahogy… olyan bénává tette egy idő után ezt a vonalat. Mintha az aktív bekerülésével a képbe mindenkinek elgurult volna a gyógyszere, és nem jó értelemben, a kis csaj visítozása és idióta reakciói, hisztérikus kitörései, pók a falon rohangálása rontottak a színvonalon – mondjuk azon nevettem, mikor lazán odavágott egy-egy olyan káromkodást, amit mostanság mindenféle korhatáros figyelmeztetéssel se mernének bevágni, pláne így. Egy tökösebb, összeszedettebb final girl, aki nem vonyít meg zokog minduntalan, ha forrósodik a talaj, igazán a javára vált volna a filmnek.

Összességében tetszett, miután volt időm átgondolni, még jobban; (és most már lassan az értékelés végéhez kanyarodok, mert még a nagy lelkesedésem közepette képes leszek 8 csillagra felvinni az ítéletet) részint hasonló számomra ez a film, mint a shock-rock.

OFF (1): Érdekes lenne egy felmérés a 80-as évek tinijeinek a körében, hogy attól féltek-e többen, hogy meglátogatja őket álmukban Freddy, vagy hogy elviszik őket a kenobiták „bulizni”. XD

OFF (2): Mindazonáltal számomra a legrémesebb, legbotrányosabb, legfeldolgozhatatlanabb ebben a filmben az volt, hogy HOGYAN képes valaki ekkora RETEKBEN élni, mint ami Juliaék házában volt. Ó, anyám, az a fürdőszoba… Szkafanderben se tudnának betuszkolni oda! o_o

Kiskakukk 

(Én is jó filmet választottam így, szenteste előtt egy nappal… :D)

Hát ez sz.ar volt. Clive Barkertől olvastam már ezt-azt, gyanítom, hogy a Pokolkeltő se lehet rossz regényként… No de a film…

A színészi játék borzalmas. A párbeszédek szintúgy. A dramaturgia is rémes. Az egész olyan, mintha a film szakos középiskolások dobták volna össze az egészet. A trükkök mai szemmel már nevetségesek -főleg a fullánkos, halfejű démon, ami a kiscsajt kergeti-, sok hasonló korú film simán élvezhető ma is. Ez nem. És a logika… na az itt teljesen hiányzott.

A kenobiták jól néztek ki, ezért viszont kár volt végigülnöm a filmet.

És egy megjegyzés a végére: miféle paraszt nőszemély az, aki az égő cigarettacsikket a parkettán tapossa el?!!!

Dorka50

Mit is mondjak? Ez egy alap horror, amit a legtöbb horror kedvelő látott. Szinte kultikus film lett ez is a 80-as évekből. Nekem mégsem kedvenc. Régebben már láttam ezt a részt és most kitaláltam, hogy megnézem az összeset. Remélem a többi rész jobban sikerült… A színési alakítások rettenetesek. Mondjuk Juliát alakító színésznőnek remekül állt ez a mazochista, őrült szerep. A cenobiták menők, de kb ennyi ami pozitívum.

mandu 

Apu tudja, hogy mennyire nem rajongok a régi művekért, de szerinte ennek a filmnek meg kellett volna változtatnia a véleményemet. :D
Képi világ: borzalmas
Hang minősége: borzalmas
Szinkron: borzalmas
Effektek: borzalmas
Történet: A-M-A-Z-I-N-G
Igen, az egyetlen ami tetszett, az az alapsztori. Mivel ’87-es a film, így nem is vártam tőle csodákat, de az a vér… Még az unokaöcsém is röhögve enne a slasher jelenetek közben. :D
Legszívesebben nem adnék rá csillagot, de szokásom lehúzni még a jó filmeket is, úgyhogy előre is elnézést kérek minden Hellraiser rajongótól. :c


Népszerű idézetek

Ódor_Endre 

– Who are you?
– Explorers in the further regions of experience: demons to some, angels to others.


Folytatása

Összehasonlítás

Hellraiser


Hasonló filmek címkék alapján