Heavy túra (2018) 58

Heavy Trip · Hevi reissu
92' · belga, norvég, finn · vígjáték, zenei 16

Egy fiatalember úgy próbál úrrá lenni félelmein, hogy Finnország legismeretlenebb heavy metal zenekarát, az Impaled Rektumot bejuttatja Norvégia legmenőbb metal fesztiváljára. Van itt minden: heavy metal, sírrablás, viking mennyország és fegyveres konfliktus Finnország és Norvégia között.

magyar

Képek 6

Szereposztás

Johannes HolopainenTuro Moilanen
Samuli JaskioLotvonen
Antti HeikkinenJyrki Kalevi "Jinkky" Pätsi
Max OvaskaPasi / Xytrax
Minka KuustonenMiia
Ville TiihonenJouni Tulkku
Kai LehtinenKujanpää
Rune TemteFrank Massegrav
Hirdetés

Kedvencelte 14

Várólistára tette 78


Kiemelt értékelések

Bálint_Péter

Egész jópofa film, annak ellenére is, hogy nem hallgatok metált. Valószínű az aranyos karaktereknek hála viseltem el ezt a zenei stílust (bár azt megemlíteném, hogy a metálosok ennek ellenére, az eddigi tapasztalataim alapján, az egyik legkedvesebb emberfajtából származnak). Kicsit a Blues Brothersre hajaz a történet. Utólag érdekes olvasni az értékeléseket, hogy mindenkinek más filmek jutottak eszükbe erről (mint, ahogy nekem is) :D

NaNa_88 

Azt hiszem ez kedvenc lesz. Minden percét imádtam. Végignevettem az egészet. A srácok mind nagyon szerethetők voltak. Kattantak, de aranyosak. :D

LoneWolf

„K*rva Legolas!”
Egynek elment. Elég erősen indított, picit Trainspotting, meg SLC Punk! feeling-et árasztott, aztán 1-2 jelenettel átment full kreténbe, ami azért levont az értékéből. (Gondolok itt például az állatkertes jelenetre és a többször visszatérő okádásra.)
Emellett kissé túlzónak is hihetetlennek találtam a metálosokkal szembeni gyűlöletet, főleg kb. a műfaj hazájában, így kétlem, hogy bárhol így kezelnék őket. Fordulatok terén is kissé kiszámíthatóra sikeredett, amit leginkább spoiler
Egyébként a legjobb arc a festett, metálszakértő srác volt, akin mindig jókat mosolyogtam.
A metál alapú zenei műfajok kedvelőinek mindenképp ajánlott, de másnak csak akkor, ha minden fontosabb művet kivégzett már a várólistáján.

chibizso

Megvannak a film hibái, de annyira feel good volt és elborult, hogy elfogulatlanul 10 csillagot nyomok rá.

Rebane 

Fenntartásaim voltak, de nagyon tetszett, rég láttam tényleg vicces vígjátékot :)

lilla_csanyi

Alapvetően nem szeretem a vígjátékokat, mert a legtöbb elég bugyuta altesti humorra épül, de ez most megfogott. A vidéki „furcsa srácok” esetlen kalandjait bárki át tudja érezni, akinek van egy kis kötődése a metalos kultúrához. A szereplők nagyon cukik, a kicsit morbid humor nagyon betalált.

RandomSky

Nem is tudom, láttam-e valaha ennél bolondabb filmet.
Mintha az Üvegtigris 2-t kevernénk Shop stoppal és rock/metalos filmekkel. Rettentő sokat nevettem rajta, a könnyem potyogott, és a végére iszonyúan elfáradtam. Biztos vagyok benne, hogy a poénok jó részét csak metalosok értik, de Zsolt barátom azt mondja, „a film arról (is) szól, hogy igazából hóttnormális, kedves figurákat hogyan hajszolja bele a környezetük a sztereotípiákba”. Simán. De attól még ilyenek is vagyunk (megboldogult ifjúkorom megannyi visszhangja rezonált bennem), csak ezt a film mélységes megértéssel és szeretettel ábrázolja, nem kifigurázva, hanem együtt nevetve. És baromi jók az egyes szereplők, szerethetők, egyéniek. Viszont nem csak móka és kacagás a film, sokszor durván morbid, cserébe viszont egy kicsit a metal tartása, szelleme is benne van. Az a Ronnie James Dio idézet, például, gyönyörű.
Másfelől: ki az istennek jut eszébe spoiler?! Az élő szerepjátékos party a fjord partján még adja, arra szinte számítottam, a promófotó is zseniális de eeeez :D Jézusom, basszus :)))))
Ó, és a Watch My Dyingnak is ilyen furgonja volt, a Ford Prefekt! :)
Csak azt sajnálom, hogy nem sikerült moziban megnézni. Máskülönben kvlt klasszik, bármikor újranézős.

Röszkva

Mint vidéki, konzervatív kis településen felcseperedett metalhead, igazán betalált a film :) és még larperek is felbukkantak :'D

Röfipingvin

Filmként nehéz lenne értékelni, de az ötlet tetszetős, a soundtrack pedig jól van összerakva.

Mr_White 

Van benne pár jó poén, de összességében nem nagy durranás.


Népszerű idézetek

Carmilla 

– Nem vagyunk terroristák! Finn metál zenekar vagyunk!
– És sátáni küldetésben járunk!
– Nézzék! Én is legalább annyira szeretem a Sátánt, mint bármelyik negyvenes nő, de maguknak most azonnal fel kell ide jönniük kihallgatásra!

NaNa_88 

– A rénszarvasok mind öngyilkosok akarnak lenni a zenétektől. Ha így folytatjátok, lassan nem lesz munkám.

walksdowonders 

Xytray: Impaled Rektum. Az első koncert, óriási botrány és rengeteg gyűlölet… Nagyon jó.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján