Halálos iramban: Tokiói hajsza (Halálos iramban 3.) (2006) 212

The Fast and the Furious: Tokyo Drift
104' · amerikai · akció, dráma, thriller, krimi 12

Sean Boswell igazi kívülálló, fékezhetetlen versenyző az illegális éjszakai hajszák sebességtől izzó alvilágában. Ám amikor forró lesz a talaj az abroncsai alatt, Tokióban állomásozó katonatiszt apjához kénytelen költözni, hogy elkerülje a börtönt. Az idegen országban aztán még inkább… [tovább]

angol

Szereposztás

Lucas BlackSean Boswell
Shad MossTwinkie
Nathalie KelleyNeela
Brian TeeDrift Király
Sung KangHan
Vin DieselDominic Toretto
Sonny ChibaKamata

Kedvencelte 47

Várólistára tette 35


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Nekem tetszett, habár ez a sorozat egyik gyenge része. De nagyon jók a driftek jobban rá van fektetve az egész film, mint a szereplőkre. Jók voltak a színészek, de nekem nagyon hiányzott a megszokott csapat. A vége nagyon jól meglett csinálva izgalmas, pörgős, és jó zenék. spoiler. Hant nagyon bírtam és Seant. :-)

BlackWidow 

Az ikonikus rész!
Szerintem ez kapta az egyik legnagyobb hype-ot a többi rész közül.
A főszereplő srác annyira nem lett szimpatikus.
Se a csaj.
Se a felvágós ázsiaiak.
Inkább Han.
spoiler

Kemiviki 

Az tuti, ha egyszer lesz jogsim meg kocsim, megtanulok driftelni :D Cseszettül jól nézett ki a filmben, ahogy drifteltek, és tényleg alig pár centi választotta el őket a faltól.
Sean meg nem volt rossz karakter. Persze az alap csapat hiányzott a részből, de nem volt azért annyira rossz mint amennyire mondják szerintem.

Coralie 

Szeretem a többi részt, de ezt próbáltam azoktól függetlenül nézni, mivel más szereplők, más környezet, így nem láttam értelmét az összehasonlításnak. Így önálló filmként tetszett, főleg a japán környezet miatt, mert ez új volt, és mutat egy kis részletet az ottani világból. A Távol-Keleten tényleg nagy kultusza van a driftnek, valamiért ott ez terjedt el. Mondjuk technikásabb, mint simán tövig nyomni a gázpedált, ezt bizonyították a látványos jelenetek is. Nekem igazából a történettel volt egy kis bajom. Az eleje jó, megismerhetjük a főszereplőt: egy szimpatikus fiatal srác, aki keresi a helyét a világban, és akaratlanul is mindig belekeveredik valamibe. Érdekes volt, ahogy próbált beilleszkedni az új környezetbe, és barátokra tett szert. Aztán jöttek a dögös csajok, a nagyarcú rosszfiúk, a jakuza (inkább az olasz maffiára hajazott), és blablabla.. onnan már annyira sablon volt az egész, semmi fordulat, semmi újdonság, csak a szokásos csillogó autók és száguldás. El is tértek az eredeti szériától, de azért igyekeztek az ott bevált alapelemeket ide is betolni. Pedig ennél jobban is belemászhattak volna a tokiói éjszakai életbe, többféle ottani embert, stílust is mutathattak volna, de ezt nem lehetett. Inkább kellett a kreol csaj, a fekete srác, meg a csak a háttérben meghúzódó keleti díszletemberek, mert így az amerikai nézőknek jobban el lehet adni. Erősen kétlem, hogy a valóságban is ennyi nem japánnal lett volna körbevéve. Ütősebb sztorival, környezethez jobban illő elemekkel szerintem sokkal jobb film lehetne.

1 hozzászólás
Ancsúr 

A film zenéje a fülemben maradt. A szereplők viszont a 2. részben voltak jobbak.

Razor 

A film elején komoly kétségeim támadtak, mégis mi ez a gimis ki a Jani?
Aztán a cselekmény gyorsan átkerült Tokyóba és nagyjából helyreállt a rend, bár a sztori azért így sem volt túl acélos, de kárpótoltak a versenyek ill. a más kultúra, na meg az ázsiai kocsik.

Hippoforaccus 

Úgy döntöttem végigpörgetem a sorozatot, mert az ötödik résznél elmaradtam. Ebbe belekezdve úgy döntöttem, nincs az a pénz, hogy ezt még egyszer végig nézzem. Semmi köze az eddigiekhez, ráadásul gagyi is.

carragher 

Mivel ez volt az első rész ebben a szériában amit láttam így nincs összehasonlítási alapom az első kettő részhez képest milyen volt ez. Így ezt ennek függvényében nekem ez a film közepes azért mert:- Japánban játszódik
– Jók az autós jelenetek.

schummyka 

Vártam 1 napot h ülepedjen.. :D

Nem is tudom mikor láttam ennyire rossz/ötlettelen filmet. A 3 csillagot is csak azért adtam mert szerepelt azért benne 1-2 szép autó és imádom ezt az „autós kultúrát” (legfőképp az amerikai autókat, de korábban jártam mindenféle tuning kiállításokra és gyorsulásra is, sőt USA-ba is sikerült már eljutnom, ahol egy cars&cafe-szerűséget is láttam óceánparti parkolóban), szóval abszolút nem lehet azt mondani h átlagos kívülállóként néztem a filmet… De nekem ez túl sok(k) volt, túl giccses – oké h Japán és ők kicsit ilyenek, de pl. az egész városon át tartó üldözéses jelenet: itt miért kellett erőltetni a driftet???? Most vagy menekülök v driftelve kerülgetem az autókat, nem..? De kár is több karaktert erre pocsékolni…ahogy mindenki a baráti körben is mondta óvatosan – ez nem a legjobban sikerült F&F movie…sőt!


Népszerű idézetek

PAVideoStudio

Élni könnyű: döntést hozol, és soha nem nézel vissza.


Hasonló filmek címkék alapján