Halálos iramban 9. (Halálos iramban 9.) (2021) 121

F9
143' · amerikai · akció, kaland, krimi 16

Nem számít, milyen gyors vagy, a múltad elől nem tűnhetsz el.

Dom Toretto visszahúzódva él egy félreeső helyen Lettyvel és fiával, a kis Briannel, de tudják, hogy a veszély állandóan ott les rájuk a békés horizonton. Ezúttal ez a veszély arra kényszeríti Domot, hogy szembenézzen múltbéli… [tovább]

angol
angol
magyar

Szereposztás

Vin DieselDominic Toretto
Charlize TheronCipher
Helen MirrenMagdalene Shaw
Michelle RodriguezLetty Ortiz
Nathalie EmmanuelRamsey
John CenaJakob Toretto
Jordana BrewsterMia
Michael RookerBuddy
Sung KangHan
Thue Ersted RasmussenOtto

További szereplők

Kedvencelte 7

Várólistára tette 66


Kiemelt értékelések

LoneWolf 

Párszor meg kellett állítanom, de végül sikerült magam átrágni rajta. Ezek szerintem föladták, és csak a meme-ek kedvéért gyártják már ezeket, hisz még Dwayne „Ő sem a minőségi szerepeiről híres” Johnson is nyíltan kiröhögte Vin Diesel-t, szóval ezen a ponton az FF filmek tényleg nem többek pár fölöslegesen drága viccnél. Jelen esetben pedig valószínűleg adtak egy papírt, meg egy tollat a franchise megmaradt rajongóinak kezébe, (akik átlag életkora valahová 8 és 12 év közé tehető) majd megkérték őket: „Soroljátok föl, hogy milyen őrültségeket látnátok még a filmjeinkben!”. A végeredményből pedig leszűrhető, hogy nem volt határ, hisz pakoltak ebbe mindent. Family Guy 2.0 és a fizikából kegyelem kettessel átcsúszott csapata mágnesekkel menti meg a világot, melyben a valódi főgonosz Charlize Theron fodrásza, hisz nehezen tudsz komolyan venni egy olyan karaktert, kinek hajszerkezete leginkább egy kiborított ágytálra emlékeztet. Persze ez még semmi ahhoz a brazil szappanoperát megszégyenítő családi drámához képest, ami elindította mindezt. Komolyan azt vártam már: Vajon mikor jönnek rá, hogy valójában Dom nagymamájának az egykori szeretőjének a régi szobatársa mozgatja a szálakat, aki berágott, hogy a bagázs miatt a Corona (sör), nem pedig csirkefarhát lett tartósan akciós a Lidl-ben? (Egyébként az „XXX-men Origins: Toretto” jeleneteket még bírtam is. Adott egy kis extra hátteret ennek a még mindig erősen 2D-s figurának, szóval talán még jobban is jártak volna, ha az egész sztori erről szól, nem beszélve a tényről, hogy ezekben a szakaszokban visszaköszöntek a széria versenyzős gyökerei, amiket sokan hiányolnak.) Amúgy komolyan, csak egy halálból visszatérő karakter hiányz… oh. Nem szóltam. Pont Han volt az egyik elem, akire külön adtam 1 csillagot, hisz nagy kedvencem volt anno, illetve értékeltem azt a minimális önreflexiót, melyben fölvetették: „Talán sebezhetetlenek vagyunk!” Lehet, hogy tényleg ez lesz majd a végső reveláció, hisz ebben a részben még az eddiginél is nevetségesebb szituációkat élnek túl egy karcolás nélkül. (Főként Diesel) Szuperhősöket lepipálva 20 emberrel küzdenek meg egyedül, masszív falakat ütnek és fejelnek át, felrobbannak, lezuhannak, stb., de az egykori utcai versenyzős suttyóinknak ez mind meg sem kottyan. Külön kitérnék még a baromi kínosra sikeredett Star Wars témájú beszélgetésre is, amit szimplán nem tudtam hová tenni, illetve John Cena simán hozta az itt elvárt színvonalat, szóval gőzöm sincs, miért konkrétan őt emeli ki több kritika is, mint főbb negatívum. Ebben a Tesco gazdaságos űrutazást is bemutató káoszban talán még ő volt az egyik legkevésbé zavaró tényező Han-on kívül, de kb. egy külön regényt lehetne írni a film borzalmairól, szóval asszem itt meg is állnék, mielőtt túl hosszú lesz.
Ajánlanám-e? Ha az eddigi soraim alapján azt gondolja bárki, hogy igen, akkor nagy a baj. Rengeteg alkotásról elmondom ezt mostanában, de közel sem ez volt a legrosszabb film, amit valaha láttam, azonban egyértelműen az egyik legbutább. Megér tehát egy próbát, ha: 1.) Valahogy sikerült már túljutnotok a korábbi részeken. 2.) Csak néznétek ki a fejetekből, de a fal, vagy a plafon látványa már kezd unalmas lenni. 3.) Kifogytatok a jobb darabokból.

3 hozzászólás
Shad 

Hát tény erre már rá lehetne aggatni egy fantasy vagy sci-fi műfajt:D Ezeknek az akciójeleneteknek a nagy részét már kutya nem hiszi el, de hát nem is ezért nézzük :) Abban a pillanatban, hogy elengeded a valóságot egy teljesen szokásos F&F filmet kapunk, ahol száguldoznak és/vagy törnek a kocsik vagy néhol akár repülnek is:D, mert ugye tudjuk a kocsik repülnek is:P nem a legfényesebb csillag F&F egén, de egynek elmegy:)

Coralie 

Röviden: nagyon gáz.
Hosszabban: …meh, nem éri meg a ráfordított időt, hogy leírjam.

Még az az egy perc extra jelenet a stáblista után is többet ért, mint a film nagy része. Szegény Paul, nem hiszem hogy tetszene neki, ha látná, hova süllyedt ez a széria. :(

Törpillaa 

Nem volt rossz, de még mindig nagyon hiányzik Paul Walker karaktere. A sztori nem volt rossz, a szokásos csihi-puhi, lövöldözés, meg az autós trükkök még mindig ugyanazok, mint az előző részekben, meg tolva pár spéci mutatvánnyal. spoiler A kis Brian meg tök cuki volt, nagyon aranyos. :) A sztori izgi volt azért, de nem sok újat mutatott, max egy új öcs, meg egy új ellenség, új gonosz(ok), meg egy újabb világmegmentő akció… A megvalósítás nem rossz, egyáltalán nem, de már nem tudják azt a szintet megugrani, ami meg volt még Paul Walker idejében, kár ezért a filmsoriért, lehet nem kéne tovább szőni ezt a sztorit, de a végén az az utalás eléggé gyanús, hogy lesz még ebből minimum egy ráadás rész…

2 hozzászólás
dulkap 

Ez a sorozat lassan durvább, mint egy hullámvasút, igazi csúcspontok nélkül. Ez most éppen egy kellemetlenebb darab. Az hogy akció jelenetek minden fizikai és biológia törvényre szarnak, azt már megszokhattuk. De ezekkel a beleerőltetett drámákkal azt jelzik a készítők, hogy ők minden percét komolyan gondolják még mindig ennek a sorozatnak és ettől nem drámaibb lesz, inkább kínos, főleg több, mint két órában. Gyenge közepesnek elmegy, de sajnos már erőltetett nagyon, hogy mindig visszahoznak valakit, aki egy korábbi részben meghalt, mindig van egy testvér vagy a jó vagy a rossz oldalon és persze Dominic nélkül a világ már összeomlott volna.
(De az tetszett, hogy feltűnt a nehézsúlyú UFC bajnok Ngannou is pár másodpercre, akit jelenleg tényleg csak egy gránát tud legyőzni. :) )

MewIchigo_Fan_Daniel 

Hát fiúk, lányok… Nekem kellett két nap, hogy egy épkézláb értékelést össze tudjak rakni. :”D
A film alatt és után elhangzott MONDAT: Valaki felfogta, hogy mit lát(t)unk?!
És akkor ez van még bennem most is.
Az a rengeteg őrület, ami ebben a filmben végben ment. Csak, hogy ne kelljen felsorolnom mindet, így röviden. :D A „Han” -os sztori. A rengeteg 1% esélyes mutatványok…
Jaaaaaaajj. :”D
Ha nem tudnám, hogy a Halálos iramban filmek az 5. rész óta megállás nélkül ilyenek, akkor tökre tudnám élvezni minden kritika nélkül. De annak, aki tudja, hogy ezek a filmek honnan és miből indultak… Annak nehéz elfogadni, hogy a „kocsik és család” filmfelépítésből átmentünk a „család és akció, akció meg még több akció” témába…
És akkor legyen a filmek neve „Családos Iramban”. :”)
Mindezt leszámítva egy akció dús, nevetéssel teli filmet kaptunk. Rengetegszer leesett az állunk ilyen-olyan okból. spoiler A film legeslegvégét pedig hagyjuk. Ott már a fejemet fogva, aztán a szám előtt a kezemmel előre dőlve lestem a stáblistát a feltűnő kék Skyline miatt. :”'D A többiek, akikkel voltam meg csak röhögtek rajtam. :D
John Cena színészkedésétől még mindig herótom van…. Nem megy neki rendesen. De ez csak az én véleményem.
A szinkronszínészeink hozták a kötelezőt, arra nem lehet panasz.
A zenéket nagyon adtam, jók voltak. :)
A képi világra sem volt panasz. Még az űr jelenetet is jól megoldották azt hiszem.
Nálam a rendes Halálos Iramban filmek a 4-nél befejeződtek spoiler, szóval én már más filmekként tekintek a sorozat tagjaira.
De sajnos nem lett kedvenc és nem is nyerte el annyira a tetszésemet. :| Bocs Hollywood. :”)

2 hozzászólás
silentscream

Volt benne néhány jelenet, ami már egy kicsit sok volt… :'D De ettől függetlenül szerintem ez a rész is jó lett. :)

Sunshine 

Jesszus. Pont mielőtt megnéztem az jutott eszembe, hogy „minek nézem én még ezt?”.
Komolyan olyan ez, mint az NCIS a 20. évaddal (vagy az körül). Megszokásból megnézi az ember, aztán… elfelejti.
Inkább csak jegyzetelős stílusban alkotnék véleményt, szóval…
– Hagyjuk, hogy klisé meg money grab, ezzel mindenki tisztában van, de minél nagyobb szám szerepel a halálos iramban felirat után, annál nagyobb baromság várható. Űr? Tom Cruztól vették az ötletet? (A hülyeség szárnyal, ja). spoiler A-ha.
– Mi a szappan-nyál volt ez a spoiler fordulat? Halló? Domi Tori túl sokszor fordult meg Latin-Amerikában úgy látom. Szóval… az van, hogy a szappanopera egy külön műfaj, oké? Ne tessék beletekerni egy „akció filmbe”. Gracias.
Ja, és persze a végére spoiler, mert nehogymá' ne legyen jóban a CSALÁD.
– Helennél felcsillant a szemem, de biztos túl sokat kért a rendes szereplésért, szóval nem sokat kaptunk belőle.
– És valaki magyarázza meg nekem azt a teljesen értelmetlen spoiler cameót! Az volt a street cred része? Nehogy öt percig ne Domi Tori legyen a király, értem.
– Charlize Theron haja rém pocsék. Sajnálom, nem szoktam ennyire felszínes lenni, de ha már kénytelen vagyok X jelenetben szörnyülködni rajta, hát elmondom a véleményemet. A stylist nyilván gyűlöli (esetleg Beatles rajongó), mert ennél rosszabbat szinte elképzelni sem lehet. Ha cifra papagáj-punk hajat csinálnak neki, még az is jobb lett volna. Sőt… az elég vagány lett volna.
– Hannak örültem, mert őt korábban is kedveltem, és szerintem az ő szála továbbra is a jobbak közé tartozik. Bár mint a többit, ezt is csavarják ahogy tetszik.
Jó, kifújtam magam. :)
Jó oldali jegyzet… uhm… akció film, ja. Egyszer egyébként meg lehet nézni.
A karakterek is beleöregedtek ebbe ahogy látom, csak nekik erről nem szólt senki.
Ami még feltűnt, hogy szándékosan vagy sem, de elég „lezárós” hangulata volt a filmnek a sok múltbéli részlettel. Nem tudom, ez azt is jelentheti, hogy ez az utolsó.

2 hozzászólás
Kincsanna 

Hibátlanul szórakoztam.
Simán rá lehetne tenni a vígjáték, sci-fi, fantasy címkéket is a filmre, de mióta ennyire nem veszi magát komolyan a sorozat, egyre jobban élvezem.
A történet faék egyszerűségű, a párbeszédek tartják ezt a színvonalat és a karakterek mélysége sem vonja el a figyelmet a szórakoztatásról. De nekem bejött.

monokrom22 

A Halálos iramban 9 lazán alullicitálja az eddigi színvonalat: van két jó akciójelenet, ahol a CGI nem az igazi, aztán kifújt. A flashback egész jó, a néha felfedezhető önirónia jól áll, de a humor kétségbeejtően rossz, a sztori nulla dimenziós, a színészi játék szót sem érdemel. A drámázás egész egyszerűen unalmas, a párbeszédek továbbra is hanyagok, a család fontosságának ismételgetése pedig már poénforrásnak is kevés.


Népszerű idézetek

Christinewinchester 

Tej: As long as we obey the laws of physics, we'll be fine.

Christinewinchester 

Earl: This isn’t Top Gun, Maverick. You don’t follow the rules here, you die.


Hasonló filmek címkék alapján