Halálos iramban 6. (Halálos iramban 6.) (2013) 158

Furious 6
130' · amerikai · akció, thriller, krimi 16

Amióta Dom és Brian a riói balhéval hazavágtak egy helyi kiskirályt és szétosztották a százmilliós zsákmányt a bandának, hőseink szétszóródtak a világban. Ám az életük nem lehet teljes, mivel nem térhetnek haza, állandó szökésben vannak. Eközben Hobbs 12 országon át üldöz egy bandát, melynek… [tovább]

angol · magyar

Képek 8

Szereposztás

Vin DieselDominic Toretto
Paul WalkerBrian O'Conner
Dwayne JohnsonHobbs
Jordana BrewsterMia
Michelle RodriguezLetty
Tyrese GibsonRoman
Sung KangHan
Gal GadotGisele
LudacrisTej
Luke EvansOwen Shaw

További szereplők

Kedvencelte 48

Várólistára tette 40


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Imádom. ❤❤ Nagyon szeretem ezt a részt is. Izgalmas, akciódús, pörgős, élveztem minden percét. Nagyon jók a szereplők, a kocsik, a jelenetek, a trükkök. Imádom. Ebben a részben nagyon jó párost alkot Dom és Hobbs sokkal jobb, mint először volt. Imádom Paul Walkert nagyon tetszett Brian karaktere, és Dominic-al nagyon jó páros már az elejétől kezdve. Ketten együtt sokkal erősebbek, mint egyedül. Tetszett a Letty körüli bonyodalom és, hogy újra spoiler Nagyon szeretem őt is és illik Vin Diesel kemény macsó szerepéhez. Jó páros.

Ákos_Tóth 

Nem vagyok híve annak, hogy a nekünk kicsit sem tetsző franchise-okon vagy filmes mozgalmakon éljük magunkat ki egy kitervelten lehúzó kritikával, de tegnap este belefutottam a tévében ebbe a valamibe, és gondoltam, megnézem – puszta kíváncsiságból, nulla HI tapasztalattal, nem kevés előítélettel, de magamra erőltetett toleranciával. Hátha kiderül, hogy mégiscsak van benne valami!

Nincs benne semmi. Amikor Scorsese nagy nehezen kierőszakolja egy feltörekvő fiatal stúdióból időskorának egyik előreláthatólag díjakkal és vaskos bevétellel kecsegtető filmjét, majd hétről hétre beleáll a kortárs hollywoodi trendekbe (ne értsük félre, nem a szuperhősös filmeket szapulja ő, hanem mindent, ami manapság történik a mozikban, rebootoktól és folytatásoktól, meg újrafeldolgozásoktól kezdve a képregényuniverzumokon keresztül a Star Wars IX-ig, egyszóval az ipari lendületű, mostanra tisztán üzleti alapú franchise-olást), akkor nem kis részben a Halálos iramban kaliberű baromságokat is ócsárolja. Mondanivalóval nem rendelkező, egy vasárnap délelőtt a CN-re való mesesorozat lelkületével és logikájával megáldott akciófilm-széria ez, ami eleinte még eladhatta magát azzal, hogy az autófetisisztáknak készül részről részre, de mostanra még az autók is háttérbe szorultak benne. Gyermeteg, céltalan – utálom használni ezt a szót, de – ostobaság. Ebben pedig az az igazán elszomorító, hogy az úgyszólván agyat kikapcsoló, a külvilágot kizáró, pusztán a lazításra szolgáló szórakoztatásnak nem kellene okvetlen ennyire légüresnek lennie: valamikor erre készültek a nem kaki-pisi humorral operáló vígjátékok (ha már nagyon kell a kocsi, akkor Taxi!), meg a kosztümös krimik.

Scorsese megosztó, jelenlegi nyilatkozataival destruktív, de látván a Halálos iramban 6. IMDB pontszámait, és visszagondolva az elmúlt évek hollywoodi balhéira (hogy hogyan cserélgetik a rendezőket bizonyos filmes projektek élén, hogy milyen bátran futnak neki közimádatnak örvendő filmes univerzumok bővítésének konkrét tervek és kreatív ambíciók nélkül, hogy mennyi előre beharangozott ígéretet törölnek el egy-egy rosszul teljesítő blockbuster miatt), tökéletesen meg tudom érteni, miért van jelenleg ennyire maga alatt…

Hippoforaccus 

Még mindig cefetül akciódús és izgalmas, valamint változatos az előző részekhez képest, viszont a humorfaktor már nem akkora.

Kemiviki 

Szeretem ezt a részt is, pont tökéletes arányban vannak a pörgős részek, meg a drámázosak. De Letty „baja” nem egészen tetszett. Dom és Hobbs duoja viszont még mindig cseszettül ütős :)

ananiila

Luke Evans plusz egy csillag.
Nem nekem való ez a sorozat, pedig imádom a színészeket benne.

Renee_chan

Imádom az összes részt. A két nigga gyerekünk lenyűgöző poéngyár, a járgányok fenomenálisak, a szereplők elképesztőek, a cselekmény lehengerlő. Fordulatban és akcióban egyáltalán nincs hiány. Nem engedik, hogy csak egy kicsit is lankadjon a tekintetünk, és bőségesen elegendő a 2 óra a teljes szórakozásért. Bár szívem szerint, és egész életemben nézném ezeket a filmeket.
Kellő mennyiségű akció és akciómentes rész van. Családias és ellenséges.
A zenék egyre jobbak, és nagyon úgy érzem, hogy a napom további része, az össze iramban OST és zenéjének letöltésével, hallgatásával fog telni.

Pennmenelien

Na, ez a rész megint lekötött, humoros volt, és nem mellesleg izgalmas. Luke Evansnek pedig jól áll a gonosz szerep (is).

Nórcsy08

Hozta a Halálos Iramban-ra jellemző váratlan fordulatokat, kellemes, illetve kellemetlen meglepetéseket, viszont én mégsem voltam vele maximálisan elégedett. Egyre több az akciódús/verekedős jelenet és egyre kevesebb figyelem fordul az autók felé. Én azokat az utcai versenyeket, autó-felturbózásokat hiányolom. Ettől függetlenül elégedett voltam a filmmel és a sztorival, de valamiért nem kötött ez most le úgy, mint szokott. Azt az utolsó kis lényeges részletet kár, hogy a stáblistába helyezték bele, könnyen átugorható lett volna, a filmbe is bele lehetett volna építeni, viszont így is-úgy is megadja a film feszültségét, a lezáratlan véget és kérdéseket sorakoztat fel bennünk.

sgtGiggsy

Torrettoék találkozása a 30 kilométer hosszú kifutópályával…


Népszerű idézetek

H_Anita

– Ez törvényes?
– Nem. Miért? Bemegy és közli vele?

K_Maria

Nem fordítasz hátat egy családtagnak, akkor sem, ha ő igen.

K_Maria

Addig nem tudod mennyit ér valami, amíg valaki el nem veszi tőled.


Hasonló filmek címkék alapján