Halálos iramban (Halálos iramban 1.) (2001) 273

The Fast and the Furious
106' · amerikai, német · akció, thriller, krimi 16

Dominic az egyik vezéralakja a Los Angeles utcáin rendszeresen lezajló illegális autóversenyeknek. Ezeken a felturbózott járgányokkal felvonuló helyi vagány csávók bebizonyíthatják a csajoknak, hogy igenis van vér a pucájukban. Szuper kocsik száguldoznak az utakon, és ezt persze a helyi… [tovább]

angol

Képek 3

Szereposztás

Paul WalkerBrian O'Conner
Vin DieselDominic Toretto
Michelle RodriguezLetty
Jordana BrewsterMia Toretto
Rick YuneJohnny Tran
Johnny StrongLeon
Matt SchulzeVince
Chad LindbergJesse

Kedvencelte 63

Várólistára tette 58


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Imádom. ❤❤ Nagyon szeretem ezt a részét, annyira izgalmas, akciódús, látványos. Nagyon jók a jelenetek, a trükkök, a kocsik, és a színészek. Imádom Paul Walkert és Vin Dieselt, annyira jó csapat együtt, és megunhatatlanok. Imádom. ❤❤ Ebben a részben szerettem bele teljesen Paul Walkert, annyira szexi és imádom a szőke, kék szemű pasikat. :D Vin Dieselt is nagyon szeretem, főleg a kemény csávós szerepeit, olyan cuki. :)

BlackWidow 

Régóta várólistás volt, így végre belekezdtünk :).
Nem bántam meg, tetszett. Nyilván látszik, hogy nem mai a film és az effektek mèg nem adják úgy vissza a dolgokat… de jó volt.

Rekaboni 

Mások gyerekkorukban meséket néznek, én ezen a sorozaton nőttem fel. Nekem Paul Walker volt a szőke herceg, aki nem egy fehér lovon, hanem egy zöld Mitsubishin érkezett és örökre belopta magát a szívembe. A sorozat minden részét imádom és mindegy, hogy még 10 vagy 20 részt fognak csinálni belőle én az összeset meg fogom nézni. :)

Bea_Csakegyolvasólány 

Mindig örök kedvenc marad, egyszerűen oda vagyok a filmért és a színészekért/színésznőkért. Vin Diesel és Paul Walker mindig is a kedvenceim maradnak, sőt, a kedvenc párosom. :)
És nem kevés akció jelenet is van a filmben, amiért még jobban oda vagyok. Na, meg a kocsik sem elhanyagolhatók. ;)

Zohanna

Mindenki ajnározza, pedig szerintem nem nagy szám. A címhez képest nagyon lassú volt a történet futása, már a fejemet fogtam, hogy mikor lesz már vége.

Viktória_Erdei 

Paul Walkert imádom. Akárhányszor nézem mindig izgalmas. Imádom a sebességet, persze csak a filmekben. A zenék is jók.

Razor 

Ez a film szerintem a nagy többségből kihozza az autób*zit. :D
Első megtekintéskor még rendesen agyaltam, ki is lesz a banda, de másodjára is jól szórakoztam. Az autós jelenetek látványosak, bár itt-ott már megmutatkozik a film kora. Mindenesetre az illegális éjszakai versenyzős hangulatot jól elkapták, a két főszereplő pedig tökéletes választás volt.

Renee_chan

Imádtam régen is, de most újra megnézve még jobban. Valahogy bele vagyok szerelmesedve ezekbe az autós filmekbe. Pedig itt még nem is annyira jelentek meg a ritka, luxusautók. Szeretem, hogy van történet is a versenyzés mellett, nem is akármilyen. Vannak kialakuló emberi kapcsolatok, és már meglévők is. Számomra nagyon is összeszedett film történetileg is és forgatásilag is teljesen rendben van és fullos. Külön imádtam az autós jeleneteket, amikor gyors közelítéssel de mégis lassabban zoomoltak egyik vezetőről a másikra. Volt egyfajta egyéniség benne, valami plussz, amit máshol még nem nagyon láttam, főleg nem ekkori filmben.


Népszerű idézetek

Renee_chan

Mindegy, hogy egy centivel nyersz vagy egy mérfölddel. Ha nyersz, nyersz.

PAVideoStudio

Negyed mérföldről negyed mérföldre élek. Semmi más nem számít, se a jelzálog, se a bolt, se a csapat, se a baromságaik. Arra az alig 10 másodpercre szabad vagyok!

PAVideoStudio

Jesse: – Kedves mennyei… (lélek)… lélek… köszi…, köszönjük neked a hengerenkénti nitroinjektort, a négyrácsos belső hűtést és a csapágyas turbókompresszort, és a titán szeleprugót, köszönjük.
Dom:- Szép volt!
Letty:- Ámen!
Dom:- Nagy vagy!
Letty: – Nem rossz!
Brian: – Ámen!
Letty: – Ima az autóistenekhez!

PAVideoStudio

– Tudod, mit csinálsz?
– Lógok neked egy kocsival.

PAVideoStudio

– Te meg mit vigyorogsz?
– Hogy majdnem megvoltál.
– Majdnem megvoltam? Nem voltam meg. A kocsid se volt meg. Gagyi módra váltasz dupla kuplung nélkül. Nagy mázlid van, hogy a nitro nem küldte szét a kasztnit. Majdnem megvoltam?
– Mi? Ugyan már, viccelsz. Még, hogy majdnem.
– Az őrült tudóssal szét kell kapnunk a blokkot, hogy kicseréljük a beégett dugattyúidat. Kérdezd csak meg bármelyik profit. Mindegy, hogy egy centivel nyersz vagy egy mérfölddel. Ha nyersz, nyersz.

PAVideoStudio

– Nitro kell! Nitro kell!
– Nem.
– Ma délelőtt már túlléptem a 220-at is.
– Nem, nem. Amatőrök nem használnak nitrót. Tudom, hogy vezetsz. Taposod a gázt. Ízekre fogsz robbanni.
– Ilyen kell nekem. Egy ilyen nagy kell. Igazából…nem.. legyen kettő. És Harry…ma estére kell.

PAVideoStudio

[Brian és Dom a Suprával megállnak egy Ferrari mellett]
Brian: Szép autó! Mennyi ennek az ára?
Ferrari sofőr (nagyképűen): Több, mint amennyire neked futja! Ferrari!
Dom: Nyomd le!


Folytatása

Összehasonlítás

Halálos iramban


Hasonló filmek címkék alapján