Halálos hallgatás (2007) 78

Dead Silence
89' · francia, amerikai · thriller, horror 16

Szörnyű bűncselekmény történt Ravens Fairben a múlt század negyvenes éveiben. A kisváros lakosai meglincseltek egy hasbeszélőt, akit azzal gyanúsítottak, hogy elrabolt egy fiút, aki csalónak nevezte. Mary Shaw nyelvét kivágták mielőtt megölték, majd a bábuival együtt eltemették. Az emberek… [tovább]

Szereposztás

Ryan KwantenJamie Ashen
Laura ReganLisa Ashen
Amber VallettaElla Ashen
Donnie WahlbergJim
Michael FairmanHenry Walker
Joan HeneyMarion
Bob GuntonEdward Ashen
Hirdetés

Kedvencelte 12

Várólistára tette 36


Kiemelt értékelések

desertangelable 

Ezt a filmet már egyszer elkezdtük, de végül 20 perc után kikapcsoltuk, mert nem mertük tovább nézni, annak meg nem volt értelme, hogy egyikőnk sem meri nézni. :D Aztán jött az isteni szikra, hogy nézzük inkább nappal, talán akkor majd jobban merjük…. végül így is lett. Persze ettől még éjjel ugyanúgy össze fogom magam…
Sajnos pár kötelező horrorklisé belekerült ebbe a filmbe is, ennek ellenére azt kell, hogy mondjam, hogy nem volt ez olyan rossz, sőt a vége kifejezetetten tetszett is volna, ha még azt a pluszt nem teszik hozzá, amitől végül mégsem értem a végét.

nattyreach

Vizuális típus vagyok, úgyhogy engem nemhogy akkor megrémített, de most is kísért a film, és ezt az értékelést is úgy írom, hogy a bal kezemmel takarom a képernyő borítót mutató oldalát, mert ezt a nyomorult Billyt amúgy is el tudom képzelni, hogy konkrétan látnám.
A történet egyszerű, de kellőképp fura ahhoz, hogy hatni tudjon az emberre. A főhős nem egy buta ember, csak az a baja, hogy tudni akar mindent személyes bosszújából adódóan, így tovább nyomoz, és még meg is tartja azt az istenverte babát. Van pár érdekes mozzanat benne, fenntartja a figyelmet, és a végén is van egy, ami egyszerűen nem fair. Nem a rendezőtől, hanem az élettől.
Szóvak az, aki általában fél a horroroktól, ettől is félni fog, az biztos. Mivel ez lenne a lényeg, azt hiszem, elmondhatjuk, hogy egy oké filmről van szó, engem meg itt traumatizált.

walksdowonders 

Az egyik nagy kedvenc mindfuck babahorror volt még James Wan fénykorából. Jigsaw baba teljes rokonsága felsorakozik benne, a mai napig nem tudom eldönteni, hogy a babák, vagy maga Mary Shaw hozta-e rám a nagyobb frászt.
(Emlékszem, évekkel ezelőtt még a neten is rákerestem, hogy meg lehetne-e kaparintani valahol Mary Shaw valamelyik gyermekét, bár tuti, hogy egy lehegesztett fémkoropsóban ásnám el a kert mélyébe, de annyira szépek a maguk módján… *sóhaj*)
Így, ismerve a sztorit és hogy ki-és-mit-és-hogyan, már teljesen másképpen tekintettem rá, észrevéve az apró részleteket, ergo minimum kétszer nézős.
A zene (ó, a zene!) és a babák miatt akár többször is.

lilla_csanyi

Én nem is értem, hogy miért nem hozták be a magyar mozikba. A legjobb horrorfilm, amit valaha láttam. Rettentően para, a vágás fantasztikus, a színei eszméletlenül nyomasztóak, és a sztori sem egy unalmas valami…Ráadásul az a James Wan rendezte, akinek a Fűrészt is köszönhetjük, tehát még csak azt se lehet mondani, hogy valami noname ember filmje…

Lunemorte

Nagyon bejött ez a ködös, sötét temető és mellé ez a sejtelmes zene. A színészek sem annyira rosszak, egyedül a sztori unalmas, de az nagyon. Amikor megjelent a bábu, rendszeresen felröhögtem. Nekem ez ilyen misztikus vígjáték volt ebben a formában, bár a vég tetszett.

molly_

Voltak hibái, és igazából elég kiszámítható film (kivéve a legvégét, mert az tényleg nagyot ütött), de már nagyon régen láttam egyáltalán értékelhető horrort, úgyhogy örülök, hogy rá esett a választás.
Láttam már ijesztőbb filmeket is, de ezektől a hasbeszélő babáktól és a letépett nyelvű hulláktól azért néha rendesen kirázott a hideg. :D Mary Shaw szelleme viszont szerintem elég gagyi lett. A komor színvilág már önmagában is megadja a nyomasztó hangulatot, a zenéről nem is beszélve, amit muszáj volt azonnal letöltenem, mert valamiért nagyon tetszik. :D

Honey_Fly 

Ha valaki szerint a hasbeszélő bábuk alapból nem félelmetesek arra biztosan nem lesz különösebb hatással ez a film sem. Én spec. ki nem állhatom őket, így számomra nem nehéz ijesztgetős horrort készíteni velük. A történet egészen a végéig nem különösebben eredeti viszont elég látványos és az utolsó pár perc simán nyomott egy csillagot fel rajta. Aki szereti ha mindenféle dolgok ugranak elő hirtelen a sötétből annak ajánlom. spoiler

14 hozzászólás
balika88

Hát ez eléggé lassúcska film volt. Picit többet vártam. Az tény hogy a végében volt 1 jókora csavar, de összességében túl sokat nálam már nem vitt fentebb az értékén..

Damien_Lambert

Ezután a film után soha többé nem fogom azt hinni, hogy az olyan nénik a furák, akiknek 100 macskája van és mindegyiket cirminek hívják. És ezután a film után mostantól frászt fogok kapni minden egyes élettelen babától.

Kiskakukk 

A 100. gagyi horror, nem volt benne semmi plusz, ami kiemelné a hasonszőrű társai közül.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján