Halálkeringő (2010) 15

100' · magyar · dráma, thriller 16

Egy lepusztult polgári lakásban vagyunk napjainkban, nem számít, hogy pontosan hol, de talán egy kelet-európai nagyvárosban. A nappali romokban. Az asztalon egy pohár whisky, néhány kokaincsík, és egy frissen olajozott kézifegyver társaságában halványrózsaszín cumisüveg árválkodik.
A romok… [tovább]

Szereposztás

Dobó KataElza
Kern AndrásRusty
Lengyel TamásAlex
Mészáros BélaPatrik
Ujlaki Dénesdíjbeszedő

Kedvencelte 1

Várólistára tette 32


Kiemelt értékelések

egy_ember

Hm, voltak egészen jó pillanatai, és majdnem minden tekintetben egy profi thriller, de időnként nagyon túl van tolva. (díszlet és a vége)
Kern jó, sztem Dobó Kata sem rossz (hozzá nincs igazán viszonyítási alapom), és a párbeszédek is rendesen meg lettek írva – többnyire.

Egyiptom_Hercege 

Először 4 éve – 13 évesen – láttam a filmet, másodjára pedig alig 2 perce. Éppen A Miniszter Félrelép ment a TVben, úgyhogy kedvem támadt megint megnézni ezt. Úgy emlékeztem, hogy első nézésre ez egy feszes tempójú, izgalmas és eszméletlenül brutális thriller, amit precíz színészi játék, és kiemelkedő rendezés jellemez. Újranézésnél mennyi teljesült ebből? Annyi, hogy brutális.
Második nézésre már így 17 évesen elég sok – és sokkal jobb – thrillereket tudhatok a hátam mögött, de ha valaki megkérne, hogy csak úgy hasraürésszerűen nevezzek meg 50 thrillert – ez biztos nem jutna eszembe, az fix. Nagyon sok helyen túl van tolva, túl sok a káromkodás, meg az ilyesmik. Néhol már túl nyomasztó. Nem is igazából az, hanem az akar lenni. De nem igazán éri el ezt a hatást.
A sztori szerint – és ezt Elza is elmondja – a kezeiből kicsúszott az élete. És mivel a nézőt az érdekli, hogy mi történt, miért él ilyen körülmények között, nyilván pont ez nem derül ki egyáltalán a történetből. Mint ahogy az sem, hogy mi történt Elzával gyerekkorában. Csak annyit tudunk meg, hogy az apja sokszor cigit kért tőle. Végül is teljesen logikus, hogy pont a két legizgalmasabb kérdésre nem kapunk választ, mert miért is kapnánk, ha már azok a legizgalmasabbak…
Ugye erős színészi játékra emlékeztem. De rosszul. Ugyanis nem nagyon van benne ilyen motívum. Talán Kern Andrásé. Dobó Katáé meg úgy elmegy. De talán mégis ezt találtam a film legjobb elemének.
Hogy a sztoriról is mondjak egy pár szót, átlagos. A legátlagosabb pszicho-thriller.
Ja, és a rendezés meg felettébb nem kiemelkedő. Épp, hogy csak erős közepes. Vagy csak simán közepes.
Összefoglalom egy szóban a filmet: baszódjmegbaszdmegkurvaéletmiapicsadögöljmeg.
De azért, ha valaki akar nézni egy thrillert, annak ajánlom, mert egyszeri nézésre kikapcsoló. Viszont gyenge idegrendszerűek ne nézzék meg, mert ebben azért vannak keményebb jelenetek. Szerintem én sem fogom megnézni többször.
A poszter viszont gyönyörű *.*

Chris90

Megmondom őszintén, nagy bajban vagyok ezzel a filmmel. Az elején például tökre idegesített, hogy a film feléig nem tudunk semmit szinte a sztoriról, hogy most akkor mi is van pontosan, de aztán rájöttem, hogy mondjuk egy thrillernek épp ez lenne a lényege. Kern és Dobó párosa szerintem egészen ütős lett, igazából Lengyel Tamás és Mészáros Béla a maguk öt-tíz percével nem sok vizet zavarnak. Jó kis kamarafilm volt ez, amit egyébként színházban is el tudnék képzelni. A vége – az utolsó snitt – meg valami iszonyatosan erős és arcon csapós! Szóval a hét pontot érzem reálisnak: nem egy rossz film ez (sőt, ha kifejezetten azt nézzük, hogy 2010-es és magyar, akkor még kiemelkedő is), de egy pici hiányérzetem azért csak van, hogy lehetett volna egy fokkal jobb is.

adaline

Ez valami borzalom volt. Mondja már meg valaki, hogy ezt mért kellett? Dobó Kata akkora színésznő, hogy….hagyjuk.


Hasonló filmek címkék alapján