Haibane Renmei (2002–2002) 11

Charcoal Feathers Federation · 灰羽連盟
25' · japán · animációs, dráma, fantasy, sorozat, anime 12
1 évad · 13 rész

Rakka egy haibane, aki egy repüléses álom után születik meg egy gubóból, ahogy a többi haibane is. A nevét az álma után kapta, ami zuhanást jelent. Mint minden haibanénak, neki is fehér szárnya és glóriája van, így úgy néz ki részben, mint egy angyal, de mégsem. Hamarosan dolgozni kezd Grie… [tovább]

japán

Képek 14

Szereposztás

Hirohashi RyoRakka (hang)
Noda JunkoReki (hang)
Yajima AkikoKuu (hang)
Murai KazusaNemu (hang)
Miyajima EriKana (hang)
Orikasa FumikoHikari
Suzuki ChihiroHyoko (hang)
Mizuno ManabiMidori (hang)
Ooki Tamioa Tanácsadó (hang)
Hisakawa AyaKuramori (hang)
Hirdetés

Kedvencelte 6

Várólistára tette 23


Kiemelt értékelések

adrica

Nagyon nehéz értékelést írni erről az animéről, pedig sokszor láttam már, és időről időre újra megnézem.

A mondanivalója, nem, a kérdései miatt ez egy nagyon fontos történet, érdemes elmélyedni benne, és megpróbálni kihámozni a saját válaszainkat. Vagy legalább megpróbálni rájönni, hogy szerintünk vannak-e válaszok ezekre a kérdésekre. Filozófia, hit, mi az élet értelme, mi a bűn és van-e megbocsájtás – dióhéjban ezeket a „könnyed” kérdéseket járjuk körül egy egyébként kedves történetben egy idilli városkában.

13 rész mindössze, de nagyon pontosan kidolgozott mind a történet mind a karakterek, gyönyörűen felépítve a kapcsolatok és az események, semmi sem funkciótlan, senki sem töltelék, nincs egy felesleges mondat, minden ül.

A rajzolás is szép, bár kicsit elnagyolt néhol, de épp ez adja a sajátos hangulatát, meg a gyönyörű tájképek, és a sárga-barna-pasztell színvilág, ami átitatja az embert, csakúgy, mint az opening és az ending, amit minden alkalommal végig kell nézni és hallgatni.

Gyönyörű az egész. Tényleg. Nézze meg mindenki.
Kérésre szívesen áradozok még. :)


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján