Haibane Renmei (2002–2002) 16

Charcoal Feathers Federation · 灰羽連盟
25' · japán · animációs, dráma, fantasy, sorozat, anime 12
1 évad · 13 rész

Rakka egy haibane, aki egy repüléses álom után születik meg egy gubóból, ahogy a többi haibane is. A nevét az álma után kapta, ami zuhanást jelent. Mint minden haibanénak, neki is szürke szárnya és glóriája van, így úgy néz ki részben, mint egy angyal, de mégsem. Hamarosan dolgozni kezd Grie… [tovább]

japán

Képek 20

Szereposztás

Hirohashi RyoRakka (hang)
Noda JunkoReki (hang)
Yajima AkikoKuu (hang)
Murai KazusaNemu (hang)
Miyajima EriKana (hang)
Orikasa FumikoHikari
Suzuki ChihiroHyoko (hang)
Mizuno ManabiMidori (hang)
Ooki Tamioa Tanácsadó (hang)
Hisakawa AyaKuramori (hang)

Kedvencelte 6

Várólistára tette 29


Kiemelt értékelések

adrica 

Nagyon nehéz értékelést írni erről az animéről, pedig sokszor láttam már, és időről időre újra megnézem.

A mondanivalója, nem, a kérdései miatt ez egy nagyon fontos történet, érdemes elmélyedni benne, és megpróbálni kihámozni a saját válaszainkat. Vagy legalább megpróbálni rájönni, hogy szerintünk vannak-e válaszok ezekre a kérdésekre. Filozófia, hit, mi az élet értelme, mi a bűn és van-e megbocsájtás – dióhéjban ezeket a „könnyed” kérdéseket járjuk körül egy egyébként kedves történetben egy idilli városkában.

13 rész mindössze, de nagyon pontosan kidolgozott mind a történet mind a karakterek, gyönyörűen felépítve a kapcsolatok és az események, semmi sem funkciótlan, senki sem töltelék, nincs egy felesleges mondat, minden ül.

A rajzolás is szép, bár kicsit elnagyolt néhol, de épp ez adja a sajátos hangulatát, meg a gyönyörű tájképek, és a sárga-barna-pasztell színvilág, ami átitatja az embert, csakúgy, mint az opening és az ending, amit minden alkalommal végig kell nézni és hallgatni.

Gyönyörű az egész. Tényleg. Nézze meg mindenki.
Kérésre szívesen áradozok még. :)

ChEebor 

Gyönyörű és misztikus mese, szinte felfoghatatlan szimbólumrendszerrel, és mégis oly könnyen és érthetően vezetett történetmenettel. A 13 rész nemcsak egy furcsa, feltehetúen túlvilági fantasy-földet mutat be, de közben mély, filozófiai gondolatokat ad életről, rendről és bűnről (a bűnbánat és megváltás talán a legfontosabb központi eleme). Érdekes, hogy nagyon lassú a történet, de minden részlete fontos, nincs benne semmi fillerkedés vagy üresjárat, súlyos üzenete pedig úgyis átjön, ha az ember egyszerre megnézi, de a témák, a gondolatok sokáig az ember fejében maradnak.


Népszerű idézetek

MoiraCarey 

Well, a dream is beautiful because it remains a dream.

1. évad 5. rész

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján