Fenegyerek (2014) 32

A 19 éves JR (Brenton Thwaites) belekóstol a kegyetlen börtönélet valóságába, amikor egy kisebb bűncselekmény miatt hűvösre vágják. Nehéz bent megmaradni védelem nélkül, de a magányos srácot hamarosan Brendan Lynch (Ewan McGregor), Ausztrália leghírhedtebb bűnözője veszi a szárnyai alá. Ennek… [tovább]

magyar

Szereposztás

Brenton ThwaitesJR
Ewan McGregorBrendan
Matt NableSterlo
Damon HerrimanWilson
Alicia VikanderTasha
Eddie BarooMerv

Várólistára tette 25


Kiemelt értékelések

Rémálom

Én nem tudom, miért vagyok ilyen szerencsétlen akciófilmekkel, de komolyan… Nem tudom elképzelni azt sem, ki az, aki ezt a filmet komolyan gondolta. Oké, ausztrál, a képi világán nekem ez átjött, és nincs velük bajom, sőt, szeretem is az ausztrál filmeket, de ez… ez egy kalap valami volt.

Senkinek sincs karakterizálása, semmi sem történik, de mindaz másfél órán keresztül, a nők csak díszek és prostik (ja, csak egy nő van, elnézést), és el kéne hinnünk, hogy mindegyik szereplő bazi okos, mert SAKKOZNAK. Csak igazából beszélgetnek, szenvelegnek és olyan párbeszédek vannak, ami abszolút nem életszerű és nevetséges. Értekeznek arról, hogy vagy szeret az ember vagy küzd (azaz tolvaj és gyilkos) és ezt úgy tálalják, hogy az emberek vagy csimpánzoktól vagy a szaporodni szerető bonobótól származnak – tippeljünk, melyik a főhős, jó?

Akciójelenet nincs benne, humor nincs benne, fájdalom az van benne, meg egy beleerőltetett, instant romantika, mert persze, hogy kell egy meg nem értett, csinos, orosz nő a főszereplőnek, aki amúgy kb. alig beszél a filmben… Ez eléggé zavart, mert amúgy sem tűnt okosnak, de az, hogy csak vízipisztollyal sörözött meg mélabúsan nézett előre, nem sokat segített rajta.

Bónusz: Imádtam a végén, amikor Ewan McGregor szerelmetes zenére nézte a mosógépet, ahogy az mossa a ruháit, szerintem ez összefoglalja az egész filmet, kb. annyira érdekes, mintha én is a mosodában ültem volna…

spoiler


Hasonló filmek címkék alapján