Fél lábbal a Paradicsomban (1991) 33

Speaking of the Devil · Un piede in paradiso
99' · amerikai, olasz · vígjáték 12

Bull Webster taxisofőr munkahelyi gondokkal küzd. Rosszul megy az üzlet, s ezt kihasználva, a konkurens vállalat egy ügyvéd segítségével elhatározza, tönkreteszi a Webster-Taxi-Társaságot, hogy olcsón hozzájusson a vállalkozás területén lévő ingatlan tulajdonjogához. Bull anyagi ereje fogytán… [tovább]

Képek 5

Szereposztás

Bud SpencerBull Webster
Thierry LhermitteVictor
Carol AltL'Angelika Bossy
Ian BannenLucifer
Sean ArnoldMr. Morrison
Riccardo PizzutiJoe Grant, taxisöfőr a piros taxiban
Diamy SpencerCandice Webster, Bull lánya
Sharon MaddenBetty Webster, Bull felesége
Jean SorelA nagy testvér
Hirdetés

Kedvencelte 7

Várólistára tette 8


Kiemelt értékelések

bonnie9 

Nem vihogva nevetős, de végig csendesen, jóérzéssel mosolygós. Engem valamiért végig Bud egy másik önálló filmjére, az Aladdinra emlékeztetett. Talán mert a család áll a középpontban, talán mert az ellenség hasonló módon tartja a markában az átlagembert, talán mert itt is feltűnik Bud lánya, (Diamy Spencer/Diamante Pedersoli), az ottani Patricia, talán mert nem a pofonoké a főszerep, nem tudom.
És nézés közben azon is gondolkodtam, ez kicsit olyan életmű film is, vagy csak én látom bele. Azon kívül, hogy család, meg a lánya kíváncsi lennék, hogy a kisfiú Diamy fia-e, meg az átlagember, van egy indián, aki nekem Geronimot idézi, vannak kínaiak, aki tiszteletreméltó nagyapáékra emlékeztetnek, a feleségét játszó színésznő kicsit hasonlít Mariara, vagy Riccardo Pizutti, aki szinte minden filmben ott van, a végén a spoiler olyan, mint a Különben és az És megint dühbe jövünk spoiler jelenete egybegyúrva, vagy csak én gondolom túl.
Valahol azt olvastam, Victor szerepét Hillnek szánták, de ő mást forgatott. Most először azt mondom, jó, hogy nem ő kapta. Nem illett volna hozzá, Thierryre viszont egyenesen rászabták. Én őt az Egy indián Párizsbanból ismerem csak, de nagyon működött a szerepben, bár fura volt Buddal egy filmben látni.
A szinkronban meg a főbb hangokon túl nagyon örültem a Velenczey-Bács-Sinkovits hármasnak, élmény őket hallgatni, kár, hogy csak keveset beszéltek. Ha már szinkron, azon meg jót mosolyogtam, hogy az ördögi nőszemélyt Tóth Enikő szólaltatta meg, aki a Bájkeverőben hasonlót szinkronizál.
Viszont van benne egy szándékos / véletlen félrefordítás: Mozart Török indulóját lemagyarozzák.
A zene meg a We are the worldre emlékeztet…
Nem egy fergeteges vígjáték, de kellemes délutáni film.

Hippoforaccus 

Egyszer-két(ezer)szer nézhető Bud Spanceres fantasy. Angyalok, démonok autós üldözés és az elmaradhatatlan pofonosztás. Nem egy nagy szám, de kellemes időtöltés.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján