Fékezhetetlen (2012) 138

Lawless
115' · amerikai · dráma, krimi 16 !

A nagy gazdasági világválság idején járunk. A Bondurant-fivérek, Forrest, Jack és Howard igazi legendának számítanak a Virginia állambeli Franklin megyében, hiszen a szesztilalom idején jól menő csempészüzletet tudhatnak magukénak. A jólét azonban veszélybe kerül, amikor feltűnik a színen… [tovább]

Képek 10

Szereposztás

Shia LaBeoufJack Bondurant
Tom HardyForrest Bondurant
Jason ClarkeHoward Bondurant
Guy PearceCharlie Rakes
Jessica ChastainMaggie Beauford
Mia WasikowskaBertha Minnix
Dane DeHaanCricket Pate
Gary OldmanFloyd Banner
Chris McGarryDanny

Kedvencelte 13

Várólistára tette 115


Kiemelt értékelések

duracell

Azt hiszem, a Fékezhetetlen tipikusan az a film, amit nem a történetért néz az ember, mert akkor hamar feladna egy majdnem két órás filmet. Szerencsére azonban a színészek annyira viszik a hátukon az egészet, hogy észre sem veszed, milyen hamar elröpül a játékidő. (Ez mondjuk nem tűnik olyan nehéznek, ha még a 3x2 percre megjelenő figurára is Gary Oldmant szerződteted.) Egyébként fél óráig tartott, mire felismertem Guy Pearce-t… az a haj, jeez. :D A vége egyébként egy kicsit spoiler, főleg, hogy már az elején meg voltam győződve róla, hogy spoiler – és nem! A végéért plusz pont jár, végre Jack is felnőtt és bármilyen furcsa is, el tudom képzelni az újranézést, még a túl erős jelenetek ellenére is.

2 hozzászólás
Mr_White 

Gengszterfilm a szesztilalom idejéből, true story, naná. Nem is volna vele semmi baj, szépen fényképezett film, a szereposztás tán már túlzás is, igaz, a történet kiszámítható, mint az egyszeregy, csak kár volt a végéből családi filmet kanyarítani.
Viszont, nagyon elegem van már az olyan true storykból, ahol az eredetileg tehénszaros vidéki suttyókat, akik írni-olvasni sem nagyon tudtak minden bizonnyal, olyan makulátlan bőrű, fehérített fogú, választékos beszédű (egy $@!#% nem hangzik el a filmben) színészek alakítják, hogy az egész inkább operettnek tűnik, csak nem fakadnak dalra.

Osli75 

Érdekes film volt. A gengszterek nem azok a megszokott maffiózók, teljesen más karakterek. A színészeket jól válogatták, úgy éreztem minden karaktert jól eltaláltak. Nagyon tetszett a film hangulata is. Nekem egyáltalán nem tűnt hosszúnak, bár úgy veszem észre, hogy manapság már a két óra az átlagos mozifilm hossz. A vége kicsit elüt a film többi részétől, szerintem elég lett volna egy felsorolás, hogy kivel mi történt, bár az elég szokványos lett volna, de így meg a drámát ölték meg vele, teljesen más hangulatban zártam a filmet, mint amit alatta éreztem.

lipotdorka

Nem volt rossz, egyszer megnézhető. A színészek és az operatőri munka valami fantasztikus. Egyszer mindenképpen érdemes megnézni :)

Mentavirág

Már régóta szerettem volna megnézni ezt a filmet, hiszen több nagy kedvencem is szerepel menne, de valahogy úgy adódott, hogy egészen mostanáig vártam vele. Egyébként tetszett, bár másra számítottam, de nem baj, így talán még jobb is volt. Azt hittem, hogy ennél is „gengszteresebbre” veszik majd a figurát, de örülök, hogy nem így lett. A színészi alakításoktól leesett az állam, oké, Guy Pearce-ről eddig is tudtam, hogy nagyon megy ez neki, na de amit itt nyálas ficsúrként előadott… először fel se ismertem, de mikor tesóm közölte, hogy ja, amúgy ez ő, akkor azért tátott szájjal bámultam! És persze örülök, hogy a többi kedvencemben sem kellett csalódnom. Nagyon örültem, hogy a párosok között is megvolt a kémia, Tom és Shia is tudnak nagyon cukin és nagyon szerelmesen nézni, az ilyeneket pedig nagyon szeretem, mert sajnos nem mindenkinek megy… de nekik elhiszed, hogy tényleg. :') A történet nem kimondottan „erős”, de azért érdekes volt bepillantást nyerni ebbe a világba.

_petra02_

Lassan bontakozik ki, de nem unatkoztam. Tetszett az alapsztori, és sikerült úgy bemutatni a bizniszt és a magánéletük alakulását, hogy egyensúlyban legyen a kettő.
Ami tetszett: -Magát az alaphelyzetet (a csempészetet) hitelesen adták elő
– El kell ismernem, hogy bár Shia LaBeouf-tól az elején tartottam, mivel nem túlságosan szimpatikus számomra a színész, ennek ellenére meglepően jól játszott.
-Tom Hardy. Féltem, hogy nagyon a háttérbe szorul, de pont ott bukkant fel mindig, ahol kellett.
-A helyszínek, az akciók, a fordulatok. Nem unatkoztam.

Ami nem tetszett: – A harmadik bátyó, akit Jason Clarke játszott, elég kevés szerepet kapott a többi fivérhez képest
-Arra számítottam, hogy Gary Oldman többször bukkan fel, de hirtelen eltűnt(?)
-Hiteltelen bizonyos részeknél. Pl. nekem ne mondja senki, hogy spoiler
Másik példa, amit már előttem is megjegyeztek, hogy bár Jack néha elejtett egy „asztat”, egyáltalán nem érte el a kívánt hatást. Akkor inkább hanyagolták volna a tájszólást. Ugyanitt: Forrest megjelenése, aki szinte végig szürke kardigánban van…(??)
Guy Pearce pedig a csodálatosan hányingerkeltő frizurájával… No comment. Az elején azt hittem, hogy Gary Oldman lesz a rosszfiú.

Összességében azt mondhatom, hogy nem lesz egyszernézős, de egy darabig még pihentetem.

ziara

Kedves barátnőm kedvence ez a film, így került a látókörömbe. Tetszett a hangulata, a szereplők, bár Tom Hardy szinte mindig ugyanazt a karaktert hozza, de nekem bejön. Bírom ezt a korszakot, kemény világ volt, még akkor is, ha itt egy kicsit túlzottnak éreztem néhány dolgot. Mindent egybevetve tetszett, de nem hiszem, hogy valaha is újranézem.

Little_Monster

Azt az orrod alatt motyogó, szigorú tekintetű, érzelmeket sosem mutató, mégis mindezek ellenére zseniális Tom Hardy mindenedet. Hát lehet neked ellenállni? Nem lehet. A film számomra sokkal inkább a színészek és színésznők miatt volt nézhető, a történet felejtős.

LooneyLuna23

Az 1930-as évek Amerikájának egyik legfontosabb momentumáról, a szesztilalomról eddig főleg olyan típusú filmeket/sorozatokat láttam, amikben a gengszterek egyik fő bevételi forrásaként szerepelt. Ezért is volt számomra érdekes jelen film, ebben ugyanis azt nézhettük meg, hogy a vidéki Amerika és az ott élő egyszerű emberek miként húztak hasznot a tilalomból (bár érintőlegesen, Gary Oldman pazar alakításával megtámogatva azért feltűnt a gengsztertéma). Három fivér sorsát követhettük, akik eltérő vérmérséklettel és gondolkodásmóddal rendelkeztek, s emiatt sokszor összezörrentek, közben pedig még egy korrupt törvényhozóval is fel kellett venniük a harcot. A témába vágó mozgóképek sem finomkodtak a különféle leszámolásoknál, s itt ugyan párszor meglepő illendőséggel fordult el a kamera egyik-másik erőszakosabb jelenettől, mégis egyfajta naturalisztikus hangulat lengte körül a történetet. A színészeket nagyon jól válogatták össze, Tom Hardy kapcsán újfent elgondolkodtam, hogy mikor fog ez az ember Oscar-díjat kapni, mert Forrest visszafogott, megfontolt, ugyanakkor kegyetlen karakterét hibátlanul hozta, a Jessica Chastain által játszott Maggie-vel alakulgató kapcsolatukat is imádtam. Egyedül Shia Labeoufnál éreztem, hogy színtelen, holott az ő figurája mesélte el az egész sztorit, de az is lehet, hogy azért támadt bennem ez az érzés, mert a karakterét szinte mindenből kihagyták. A film végi katartikusnak szánt leszámolásjelenetet véleményem szerint kissé túltolták, főleg Guy Pearce, aki egészen addig teljes mértékben megfélemlített a viselkedésével, ott viszont némileg parodisztikus hatást keltett.
Elsősorban a színészgárda és a feldolgozott téma iránti érdeklődésem miatt mondom rá azt, hogy tetszett, s bár nem tartom különösen emlékezetesnek, de egyszer mindenképp érdemes megnézni.

carragher 

Nem sok jóra számítottam mert szesztilalom filmek már lerágott csont. És nem is történt más jól megy a biznisz de jön Guy Pearce aki szokásos rossz fiú szerepében a csúnya hajával rászáll kedves iparosokra.Folyik a vér és az eltúlzott jelenetek:
spoiler
Ez csak egy példa. 16 évbe van besorolva de súrolja a 18-as karikát.Aki szereti a gengszteres filmeket annak tetszeni fog.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

Corvus_CoRex 

Forrest: Sehogy sem érthetjük meg ezt a világot. Nagyjából annyit fogunk fel belőle, mint a madár az égen. A madarak sok mindent nem tudnak, de ez nem változtat a tényen, hogy a világ úgyis megtörténik velük.

Aveline

Jack: My brother Forrest once said, „Nothing can kill us. We can't never die. ”

Aveline

Jack: They called Franklin the wettest county in the world on account of almost everybody was making the stuff. Now, you can make moonshine whiskey from just about anything. Turnips, pumpkins, blackberries, cornmeal, tree bark.

Aveline

Maggie: Are you Forrest Bondurant?
Forrest: Um…
Maggie: I'm Maggie Beaufort. They say in town you're looking for someone to help out 'round the place. Is that position still vacant?
Forrest: Forgive me for asking, but, um… what does a lady like you… want here?
Maggie: The city can grind a girl down.

Aveline

Forrest: I'm a Bondurant. And we don't lay down for nobody.


Hasonló filmek címkék alapján