Farkas Totem (2015) 17

Wolf Totem · Le dernier loup
121' · francia, kínai · kaland, dráma

1967-ben egy fiatal beijingi diákot, Chen Zhent Belső-Mongóliába küldenek, hogy éljen együtt a nomád pásztorokkal. A fiú a fejlett civilizáció és a nomádok ősi ellenségei között találja magát. A Hét év Tibetben, A medve a Két testvér és a Rózsa neve rendezőjének új filmje.

magyar

Képek 1

Szereposztás

Feng ShaofengChen Zhen
Shawn DouYang Ke
Ankhnyam RagchaaGasma
Yin ZhushengBao Shunghi
Ba Sen Zha BuBilig

Kedvencelte 1

Várólistára tette 69


Kiemelt értékelések

ziara

Teljesen a hatása alatt vagyok. Gyönyörű volt, és megindító, végigsírtam az egészet. Elképesztő képek, tájak, mondanivaló.

3 hozzászólás
Lunemorte 

Gyönyörű film, szem nem marad szárazon. Csodálatos tájakon járhatunk, ahol az emberi kegyetlenség nem ismer határokat. Ezzel szemben áll egy természetbarát hozzáállás, mely szerint Tengri isten gondoskodik az élőlényekről, mindent neki kell visszaszolgáltatni. A film végére megismerhetjük az ember és állat barátságának értelmét és fontos kérdésekre is válaszokat kaphatunk. Mindenképp ajánlom. 2 órán keresztül hevesen vert a szívem az izgalomtól, a látvány és a zenék is fantasztikusak. Ez egy eléggé egyedi téma, nem az az elcsépelt nyálas amerikai „úgyistudomhogymileszavége" típusú…

nattyreach

Nagyon érdekes volt, érdemes volt megnézni. Talán itt éreztem leginkább, mennyire fontos volt a széles vászon – ilyen tájakat szinte a tájakra nézve lenne sértő sima tévén nézni, így jön át monumentalitásuk, fenségességük. Egy másik kultúra megismerése mindig érdekes, annak mitológiájával együtt, és az is, milyen szörnyikéi vannak az adott vallásnak.

A szereplők rendben voltak, bár be lehetett tájolni, melyiknek mi lesz a következő lépése, abszolút érhető volt, mit és miért tesz, és még a kevésbé kedvelt szereplők motivációját is meg tudtam érteni. Viszont mivel itt senki se volt egy patyolatfehér, és kicsit minddel úgy voltak, hajj, mennyivel jobb lennék én – mikor nem –, a főszereplő farkas Kisfarkas lett a kedvencem. Gyönyörűségesen szépséges állat kicsiként, nagyként egyaránt. A többi farkast hol szerettem, hol nem, szinte elfelejtettem közben, „csak állatok”. Ha lehet ilyet mondani, mikor a film pont oda vezetett el, az emberek meg nagyon-nagyon csak emberek.

Viszont megint visszakanyarodtam ahhoz, tényleg lehetetlen-e a farkasokat megszelídíteni úgy, hogy én, egyszerű ember veszek valahonnan egyet, és felnevelem. Aztán csak arra jutottam, amire a film, hogy inkább megtörhetőek, mint szelídíthetőek. Végül is úgy lett a farkasból kutya, hogy megtörtük, többi generációja meg már boldogan született. Megtörni meg kinek lenne kedve?

Maga a film tehát szuper volt, kellőképp naturalista, néhol túlságosan is az, de a legdurvább jeleneteket azért nem nyomta az arcomba. Jó volt egy nagyot szusszanni a végén, elég feszítő volt azért…

1 hozzászólás
darkfenriz

A kínai befolyás alá került Mongóliában játszódik ez a tanulságos történet. A farkasok tisztelete a mongol nép sajátja, totemállatukként felnéznek rá, mint Tengri teremtményére, ugyanakkor a félelem jogos, hiszen ez a ravasz ragadozó emberre és haszonállatra egyaránt veszélyes. Chen Zhen megmutatja, hogy képes felnevelni egy kis farkast, míg végül rá nem jön, hogy ezzel nem csak magának, de a sztyeppének is nagy szolgálatot tesz.

Mamuszy 

Csodálatos film volt, alig jutok szóhoz…A mécses rengetegszer tört el egymás után nálam, de ez hozzá tartozik ehhez a történethez, e nélkül nem lenne ennyire csodálatos. A könyvet még nem olvastam, de feltétlen el fogom, gyönyörű,mást nem lehet mondani róla.


Népszerű idézetek

Mamuszy 

Foglyul ejtettél egy istent, hogy rabszolgát csinálj belőle.


Hasonló filmek címkék alapján