Eszeveszett mesék (2014) 167

Wild Tales · Relatos Salvajes
122' · spanyol, argentin · dráma, vígjáték, thriller, szkeccsfilm 16

2 díj · 10 jelölés

Az év legőrültebb, fergeteges vígjátékának főszereplői eljutnak arra a pontra, amikor betelik a pohár. Amikor nincs visszaút. Amikor elszakad valami és olyat tesznek, ami visszafordíthatatlan események láncolatát indítja el. Egy súlytalan flört a repülőgépen éppúgy váratlan fordulathoz vezet,… [tovább]

spanyol · angol
spanyol · magyar

Képek 2

Szereposztás

Ricardo DarínSimon Fisher
Leonardo SbaragliaDiego
Darío GrandinettiSalgado
Erica RivasRomina
Nancy DupláaVictoria
Oscar MartínezMauricio

Kedvencelte 38

Várólistára tette 142


Kiemelt értékelések

sfox33 

Én még ilyen filmet nem láttam, érdekes, tanúságos és az agyamat eldobtam. Néha abszurd, de nagyon kéreti magát.

Miamona

Filmbe ültetett (abszurd) novellák! Szeretem! :) Helyenkén tényleg elég eszeveszett, tarkón vág. Ha valami újat, kicsit meghökkentőt szeretnétek, ajánlom! :)

Melyviiz

Ha valaki olyan filmet keres, amin nem alszik el és a szemöldöke nonstop a tarkójánál verdeshet: ez.az.A.film.
Kicsit megijedtem attól a 122'-től, de tényleg pikkpakk elrepült.
A film egymástól különálló kis történetekből áll, mindegyikben HATALMAS abszurditással, és ha a sokkon túljutunk, igazán érdemes belemerülni a történetek lehetséges mondanivalójába.

(Az utolsó tetszett a legjobban. Az tényleg „hab a tortán”.)

Rémálom 

Jajj, hát ez most nagyon jólesett. A vígjáték címke és a sok pozitív értékelés miatt álltam neki, és nem bántam meg.

Furcsa, abban a viszonylatban, hogy sok kis, különálló történetből áll, amiknek a témája csak ugyanaz: a bosszú, a düh, a kicsinyes problémák hogyan tudják az embereket önpusztításba taszítani. Attól függetlenül mindegyik történetben benne van a helyzetkomikum is, meg valahogy az ember azon nevet, hogy igen, ő is szívesen kitöltené a dühét úgy, ahogy a szereplők – noha a történetek inkább csak jelképesek erről-arról, kifejezetten jól megállják a helyüket magunkban is.

Ahh, a bombás a kedvencem, meg persze az elején a repülős. (Ihletet adott, hogyan álljak bosszút az ellenségeimen. :P)

Szeszj 

Huu, komolyan mondom, zseniális volt ez az egész, huu, nagyon tettszett hogy több ilyen kis történet volt és nem ilyen lagymatag, hanem izgalmas! :D Az egyik kedvencem a repülős és az esküvős volt, azok a részek nem voltak semmik! De a parkolós meg a autópályás is nagyon durva volt és izgalmas, mondjuk mindegyik nagyon brutál volt, és az is kemény hogy ezek meg is történhetnének, bárkivel! A szereplők is jók voltak, nagyon kemény játszatók! :D Értékelés: Történet:5/5* Nagyon de nagyon bejött, érdekes volt, és volt egy-két rész ahol még röhögtem is, mert egyszerűen ezen csak azt lehet! :D Szereplők:5/5* nem volt senkivel se gond, érdekes volt hogy mennyire megváltoztak egyik pillanatról a másikra! :D Zene:5/5* Volt egy-két jó zene, főleg az autópályásnál, mikor a kocsiba voltak az nagyon tetszettet az a zene! Vége:5/5 Végül is mindegyiknél ugyanaz lett a vége, de azért volt ahol happy end lett! :D Összegzés:10/10** Örülök neki hogy megnéztem mert ha nem akkor lemaradtam volna ilyen jó műről! :D És még Spanyol is, imádom a spanyolokat! :D

Corvus_CoRex 

Na oké, most kezdem kapiskálni, hogy a szkeccsfilm az olyan film, ami több különálló kisfilm? Mert az ilyeneket nagyon bírom, sőt! :D Most, hogy eme tudás birtokában vagyok, megpróbálok majd több ilyet nézni. X)

Ami ezt a filmet illeti, én tök bírtam. Ez annyira illik hozzám. Ez a hangulat. Hogy éled a xaros kis életed, aztán megőrülsz, aztán… az élet megy tovább. :D Hát ez van. Ilyen az élet. Szóval én bírtam. :)

KyKy

A filmnek azon egyszerű oknál fogva kezdtem neki, hogy elég jó értékeléseket kapott mind IMDb-n, mint port.hu-n. Aztán elkezdtem nézni feliratos verzióban… Első benyomás: mi ez a f*stalicska? Második: WTF, ez most komoly? Harmadik: na, ebből mit hoznak össze? Negyedik: „Tipikus, ilyen az élet, hogy rohadjon meg!”, a végén pedig magam sem hittem el magamról, hogy tetszett egy ilyenféle film nekem. Mindegyik sztoriban megtaláltam „magam”, de legalábbis át tudtam érezni, akármennyire is fordultak legtöbbször tragédiába az események, nagyon élvezetes és érdekes filmélményt nyújtott ez az alkotás. Ugyan nem tudtam rajta felhőtlenül kacarászni, mint azt gondoltam a „vígjáték” jelző olvasásakor, de kínomban sokszor röhögtem, miközben tényleg előfordult olyan is, hogy a fejemet fogtam egy-két jelenetnél. Összességében nem bánom, hogy láttam ezt a filmet, és tényleg csak ajánlani tudom mindenkinek, aki valami újra, nem a megszokottra vágyik.

rocketdog 

Egyes filmekből érződött a szándék, hogy valamiféle morális tanulsággal szeretnének szolgálni. Ám gyakrabban éreztem, hogy a szereplők csupán a körülmények áldozatai, próbálnak alkalmazkodni, felvenni a tempót, reagálni, több-kevesebb sikerrel, inkább az utóbbi, aztán kihullott a kezükből az irányítás. Ezeknél talán az volna a tanulság, hogy felesleges tervezni, akarni, mert nem tudunk mindenre számítani és mindent befolyásolni? Ha így van, akkor egyszerűen öncélúnak és túlzónak éreztem a legtöbb filmet, mert nem akartak többet, mint minél jobban elborzasztani a nézőt.
Nálam ez az „egyszer meg lehet nézni, de semmit nem veszítek, ha kihagyom” kategória.

otaksa

Őrültnek őrült, de még véletlenül sem fergeteges vígjáték. Fekete humor, sok kis epizód egymás után, mintha egy novelláskötetet olvasnék, semmi köze az egyiknek a másikhoz, leszámítva, hogy mind beteg…


Népszerű idézetek

rush76

– Amúgy a börtön nem olyan szörnyű hely. Csak rossz a sajtója, ennyi. Adnak enni, nincs bérleti díj, gondtalan az élet… és ha jó embereket fogsz ki, akár jól is érezheted magad.
Kártyázgattok…
– Már voltál börtönben?
– Egy keveset. És biztosíthatlak, hogy sokkal szabadabbnak éreztem magam, mint itt. Ez egy
szar.
– Mit csináltál?
– Semmi olyat, amit megbánnék.

PogiB

– Szeretnék beszélni a felettesével!
– Nekem nincs felettesem.
– Tényleg?
– Ühm.
– Ki vagy te, a köztársasági elnök, te seggfej?


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján