Eszeveszett mesék (2014) 208

Wild Tales · Relatos Salvajes
122' · francia, egyesült királysági, spanyol, argentin · dráma, vígjáték, thriller, szkeccsfilm 16 !

2 díj · 10 jelölés

Az év legőrültebb, fergeteges vígjátékának főszereplői eljutnak arra a pontra, amikor betelik a pohár. Amikor nincs visszaút. Amikor elszakad valami és olyat tesznek, ami visszafordíthatatlan események láncolatát indítja el. Egy súlytalan flört a repülőgépen éppúgy váratlan fordulathoz vezet,… [tovább]

spanyol · angol
spanyol · magyar

Képek 2

Szereposztás

Ricardo DarínSimon Fisher
Leonardo SbaragliaDiego
Darío GrandinettiSalgado
Erica RivasRomina
Nancy DupláaVictoria
Oscar MartínezMauricio

Kedvencelte 45

Várólistára tette 157


Kiemelt értékelések

Theana 

Annyira groteszk! Zseniális társadalombírálat, milyen az emberi természet. Elborzasztó akar lenni a különböző fordulatokkal, de néha egy-egy mondat vagy dialógrész sokkal ütősebb. A kedvencem: „Mi a feltevése, felügyelő úr? A szerelemféltés?”

sfox33 

Én még ilyen filmet nem láttam, érdekes, tanúságos és az agyamat eldobtam. Néha abszurd, de nagyon kéreti magát.

Miamona

Filmbe ültetett (abszurd) novellák! Szeretem! :) Helyenkén tényleg elég eszeveszett, tarkón vág. Ha valami újat, kicsit meghökkentőt szeretnétek, ajánlom! :)

Melyviiz

Ha valaki olyan filmet keres, amin nem alszik el és a szemöldöke nonstop a tarkójánál verdeshet: ez.az.A.film.
Kicsit megijedtem attól a 122'-től, de tényleg pikkpakk elrepült.
A film egymástól különálló kis történetekből áll, mindegyikben HATALMAS abszurditással, és ha a sokkon túljutunk, igazán érdemes belemerülni a történetek lehetséges mondanivalójába.

(Az utolsó tetszett a legjobban. Az tényleg „hab a tortán”.)

Márta_Péterffy 

Nagyon nem tetszett, sokkal jobbat vártam. MIÉRT nevezik vígjátéknak?
Imádom az abszurd humort, de ez nem az volt.
Ha más elvárásokkal kezdem, talán jobban tetszik-nem tudom.

2 hozzászólás
Rémálom 

Jajj, hát ez most nagyon jólesett. A vígjáték címke és a sok pozitív értékelés miatt álltam neki, és nem bántam meg.

Furcsa, abban a viszonylatban, hogy sok kis, különálló történetből áll, amiknek a témája csak ugyanaz: a bosszú, a düh, a kicsinyes problémák hogyan tudják az embereket önpusztításba taszítani. Attól függetlenül mindegyik történetben benne van a helyzetkomikum is, meg valahogy az ember azon nevet, hogy igen, ő is szívesen kitöltené a dühét úgy, ahogy a szereplők – noha a történetek inkább csak jelképesek erről-arról, kifejezetten jól megállják a helyüket magunkban is.

Ahh, a bombás a kedvencem, meg persze az elején a repülős. (Ihletet adott, hogyan álljak bosszút az ellenségeimen. :P)

InterCity

Egy brutálisan csodálatos és csodálatosan brutális szkeccsfilm az elszakadt cérnáról és a betelt poharakról. A kissé szokatlan iMDB-féle komédia-dráma-thriller műfajbesorolás azt hiszem közelebb áll a valósághoz, mint a vígjáték címke: a hat kisfilm morbid humort, fájdalmasan mindennapiból extrémmé fajuló abszurd szituációkat, egyszerre sötét és szórakoztató dialógusokat vonultat fel mély, néhol már állatias emberi indulatokkal és némi társadalomkritikával átszőve. Aki szereti az ilyesfajta groteszk cuccot, az nem fog csalódni.

rocketdog 

Egyes filmekből érződött a szándék, hogy valamiféle morális tanulsággal szeretnének szolgálni. Ám gyakrabban éreztem, hogy a szereplők csupán a körülmények áldozatai, próbálnak alkalmazkodni, felvenni a tempót, reagálni, több-kevesebb sikerrel, inkább az utóbbi, aztán kihullott a kezükből az irányítás. Ezeknél talán az volna a tanulság, hogy felesleges tervezni, akarni, mert nem tudunk mindenre számítani és mindent befolyásolni? Ha így van, akkor egyszerűen öncélúnak és túlzónak éreztem a legtöbb filmet, mert nem akartak többet, mint minél jobban elborzasztani a nézőt.
Nálam ez az „egyszer meg lehet nézni, de semmit nem veszítek, ha kihagyom” kategória.

eszternemeszti

fuhhh, hát ez kemény volt. ha az ember képes átjutni az első 15 percen és ezidő alatt fel bírja kaparni az állát a földről és képes folytatni a film nézését, akkor ez egy nagyon király film. megráztam magam a vízválasztó 15 perc után és nem is bírtam utána felkelni a film elől. nagyon tetszett, hogy akár egy novella, úgy lettek felépítve a kis történetek.

mindegyik nagyon egyedi volt, mindegyikben volt valami plusz és annyira különállóak voltak, hogy konkrétan tudnám elemezni sztorinként az egészet. nagyon érdekes volt, hogy mennyire hajszál tartja az embereket a végső kiborulástól és amúgy mind annyira jogos szálak voltak. ..hogy így kezdődik a sztori és amúgy viseled, viseled, viseled, majd a végén történik valami olyan, ami konkrétan 'hab a tortán' és szétvernél mindenkit. nem tudom eldönteni, hogy melyik volt a kedvencem, az utolsó – esküvős rész nagyon szorosan követi az autósat, amikor konkrétan a két idióta annyira pusztitják egymást és amúgy ez is csak egy kis 'csínnyel' kezdődik. ja, és szerintem volt benne egy kis magyar valóság is, hogy az ember már a kicsi dolgokat is felnagyítja, alig várják az emberek, hogy borítani lehessen a bilit és évtizedes feszültséget lehetne levezetni egy random ember vízbefojtásával csak azért, mert rosszkor nézett csúnyán. nagyon jókat derültem amúgy rajta és rájöttem, hogy én ehhez képest angyali türelemmel vagyok megáldva. ha történnek ilyen bosszantó dolgok, akkor csak így a közeli teamnek öntöm ki magam, utána szerintem rövid időn belül megnyugszom – de azért szeretek én is néha drámázni. (pontosítva: inkább más drámáját hallgatni).

a filmre visszatérve, nagyon jó hangulata volt végig, nagyon jók voltak a szereplők is, mint színészek és amúgy ritkán szeretem a magyar szinkront, de itt még azt is sikerült eltalálni! + annak ellenére, hogy baromi nehezen találtam meg ezt a filmet, egészen nézhető minőségben leltem rá. (tudni kell rólam, hogy túlságosan hozzá vagyok szokva a jó minőséghez és szemrákot kapok a 380p-től és társaitól. )


Népszerű idézetek

Theana 

– Ráadásul polgármesterjelölt! Ez a mocsok! Ezt nem hiszem el!
– Hogyhogy nem hiszed, hiszen csupa mocskok irányítják a világot! Ébresztő, kicsikém!

rush76

– Amúgy a börtön nem olyan szörnyű hely. Csak rossz a sajtója, ennyi. Adnak enni, nincs bérleti díj, gondtalan az élet… és ha jó embereket fogsz ki, akár jól is érezheted magad. Kártyázgattok…
– Már voltál börtönben?
– Egy keveset. És biztosíthatlak, hogy sokkal szabadabbnak éreztem magam, mint itt. Ez egy szar.
– Mit csináltál?
– Semmi olyat, amit megbánnék.

PogiB 

– Szeretnék beszélni a felettesével!
– Nekem nincs felettesem.
– Tényleg?
– Ühm.
– Ki vagy te, a köztársasági elnök, te seggfej?

Theana 

– Tennünk kell valamit, mindketten esznek belőle.
– Tegyünk még bele mérget?
– Ez még gyerek!
– De meg fog nőni és az alma nem esik messze a fájától.

Theana 

– Mi a feltevése, felügyelő úr? A szerelemféltés?


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján