Eszeveszett esküvő (2017) 50

C'est la vie! · Le sens de la fête
115' · francia · dráma, romantikus, vígjáték 12

0 díj · 1 jelölés

Max, a nagy rutinnal bíró rendezvényszervező hiába vezényelte már le grandiózus események százait, arra még ő sincs felkészülve, ami a XVII. századi francia kastélyban és annak parkjában történik. Óriási stábjával jó előre megtervez mindent, hiszen a kastély és a park minden szegletében… [tovább]

francia · magyar

Szereposztás

Jean-Pierre BacriMax
Jean-Paul RouveGuy
Gilles LelloucheJames
Suzanne ClémentJosiane
Vincent MacaigneJulien
Eye HaidaraAdèle
Alban IvanovSamy
Hélene VincentPierre anyja
Benjamin LavernhePierre, a vőlegény
Judith ChemlaHéléna, a menyasszony

További szereplők

Kedvencelte 2

Várólistára tette 83


Kiemelt értékelések

Dreamer_ 

Ennél lehetett volna eszeveszettebb, elég unalmas volt…

adrica

Az Életrevalóktól én bevallottan nem voltam hanyatt esve, ez a film meg amit vállal, azt sokszorosan túlteljesíti. Eltolja a hülyeséget a végletekig, de úgy, hogy közben bármennyire abszurd jelenetek pörögnek is épp, végig emberi marad. Olyan értelemben is, hogy az ember nem hibátlan. Haddnemondjam, gyarló. És mégis, hibáival együtt szerethető. A filmnek meg első ránézésre nincs hibája. Tudni kell ahhoz azért valamit, hogy egy komplett moziterem röhögjön visítva, térdét csapkodva, toporzékolva, és jelenetről jelenetre higgye azt, hogy ennél jobb már nem jöhet. Aztán a végén, amikor már csak a könnyeidet törölgeted, szépen lehúzzák a hangulatot, vissza a földre, és az élet megy tovább. :)

Egyébként meg én nem tudtam, hogy a kkv-szektor, mint olyan, egy ennyire határokon átívelő, egyetemes emberi tapasztalat. Na nem mintha, én is csak úgy hallottam valakitől, aki látott már ilyet. Mindenesetre a kkv-főnökök és -alkalmazottak, meg a vendéglátósok mindenképpen nézzék meg. Meg úgy mindenki, de előzőek még az is lehet, hogy mélyebb rétegekig át fogják érezni. :D

otaksa

Szeretem a francia filmeket, a vígjátékokat különösen. Üdítően hat a humor a sok hollywoodi film után.

paavel 

A legnagyobb francia klasszikusokat idéző, sőt még Moliére-t is lealázó mókaförgeteg!
Hahaha, vicceltem, láttad volna a képedet.
Efféle mókákkal is operáló, valóban humorkás, könnyed komédia egy lagziról és a lagziszervező csapatáról. Csapatépítés mókás hülyékből. ("Max", a főnök helyettese, Eye Haidara azért nem játszaná le Omar Sy-t, még ha a húgának is hittem először.)

Little_Monster 

Eszeveszett franciák. Én bírom ezt a humort, még akkor is, ha a trailer alapján kicsit pörgősebb filmre számítottam.

Gabriella_Balkó 

Nem volt egetrengető vígjáték, de azért annyira rossz sem. Néhol még mélyebb dolgokról is szól, mint a közönség nevettetése. Szerintem. :)

#Lumiere

adaline

20 percet bírtam. Idegesítő, fárasztó „humor”.

Mr_White 

Semmi köze az Életrevalókhoz, az csak félrevezetés. Ez egy telivér vígjáték, seggre ülős poénok nélkül.

Nokó

Bevallom őszintén, sokkal többet vártam. Az Életrevalók az egyik kedvenc filmem, ez meg sem közelíti. Nincs meg benne az a tűz, mint abban. Túl sok a defektes alak, de nincs semmi összetartó erő. Kaotikus, a rossz értelemben. Pedig az első 15-20 perc egész kecsegtető volt, aztán… Kifejezetten nem rossz, de nem is jó.


Népszerű idézetek

Bogesxd 

– Ki tud filézni egy durbincsot, vagy egy fogast?
– Fogast?
– Egy csukát?
– Öhm, apám cipész volt.


Hasonló filmek címkék alapján