Életfogytig (1999) 63

Life
108' · amerikai · dráma, vígjáték, krimi 16

1932, New York: Rayford Gibson (Eddie Murphy) kisstílű tolvaj éppen most szabadult. Első útja Spanky (Rick James) illegális bárjába vezet, ahol hamar kiszemeli magának az est első ellopnivaló pénztárcájának tulajdonosát. Így vissza tudná fizetni rögtön régi tartozását a bártulajdonosnak. Claude… [tovább]

angol
magyar · nincs

Képek 3

Szereposztás

Eddie MurphyRayford Gibson
Martin LawrenceClaude Banks
Obba BabatundéWillie Long
Nick CassavetesSergeant Dillard
Anthony AndersonCookie
Barry Shabaka HenleyPokerface
Brent JenningsHoppin' Bob
Bernie MacJangle Leg
Miguel A. Núñez Jr.Biscuit
Michael TaliferroGoldmouth

További szereplők

Kedvencelte 6

Várólistára tette 25


Kiemelt értékelések

Hippoforaccus 

20 perc után úgy érzem, ez nem az én stílusom.

ChEebor 

Alapvetően ez egy nagyon komor, szomorú hangulatú dráma, sok poénkodással. Igazából eléggé rosszul esik nézni, hiszen akármilyen simlis fickók a főhősök, mégiscsak teljesen ártatlanul húznak le kb. 50 évet a munkatáborban. A stílus valahogy színes és vidám, de mégis teljesen át tudja adni a szituáció borzalmát, a nyomasztó kezdetet és azt, ahogy lassan beletörődik az ember. Akad benne egy-két nagyon gonosz fordulat, és önmagában is nekem ez inkább dráma, még akkor is, ha azért sokat lehet rajta nevetni is. A játékkal nincs gond, a maszkmesterek pedig kiválóan megcsinálták a főhősök öregedését. Egy próbát megért.

Valcsa

(2012.jún.03.)
Két, szívemhez közel álló színész kapta a főszerepet – gondoltam, nagy baj már nem lehet. Hát, igazából én csalódtam kicsit… :/ Több poénra számítottam, de persze erre sem mondanám, hogy rossz volt, maga a mondanivaló, és a történet komoly cselekményszála miatt nem lenne fair leírni a filmet.
Ami miatt mégis teljesen pozitív élmény maradt a film, az a vége. :D Na ilyen befejezésre aztán én sem számítottam. Ötletes. =)

desertangelable 

Annak ellenére, hogy ez egy nagyon szórakoztató vígjáték, amellett legalább annyi komoly témát is boncolgat kellő drámaisággal. Egy kicsit olyan keserédes.
Nem is találhattak volna jobb szereplőket ehhez a produkcióhoz, mint Eddie Murphy és Martin Lawrence, mert bár mind a két főszereplőt alapvetően vígjátékokból ismerhetjük, az jött át, hogy mind a ketten tudtak azonosulni a szereppel. Szeretem.

Dániel_H 

Hát egy Shawshank és egy Halálsoron után nem érdemes egy darabig „börtönfilmet” nézni, de ha eltekintünk ezektől és attól, hogy Murphy alapvetően humorista, és nem színész, egy önmagában nézhető, szórakoztató filmet kapunk.
Tetszett az, hogy a 30-as években kezdődött, meg a végén a maszkok is jók voltak, de bírtam volna, ha még egy kicsit spoiler mozog a két főszereplő.

Elisa 

Vidám és szomorú film egyben.
Az alap helyzet nagyon szomorú spoiler de a néző miért is szomorkodna, ha a szereplők nem teszik, sőt néha olyan számomra, mintha élveznék is a helyzetet, mintha csak egy kalandnak fognák fel. Én biztosan jobban lázadoznék, ha a helyükben lennék.
Az egész film nagyon melodramatikus, sok csavarral, amikor végre azt hisszük helyre jönnek a dolgok, de aztán mégsem. Az egészben az a legszomorúbb, hogy igaz történet alapján készült.
Az pedig, ahogy az öregedést megcsinálták, nagyon fantasztikus. Szeretem, amikor a maszkmester igazán jó munkát végez.


Hasonló filmek címkék alapján