Éjszaka a házban (2020) 27

The Night House
108' · amerikai · thriller, horror 16

A férje váratlan halála felett napirendre térni képtelen fiatal nő egyedül él a tóparti házban, amit a férfi épített. Beth igyekezete, hogy lelkileg ép maradjon, hiábavalónak bizonyul, amikor rémálmok törnek rá. Felkavaró látomásaiban a házban ólálkodó kísérteties jelenlét őt szólítja. Barátai… [tovább]

angol · magyar

Szereposztás

Rebecca HallBeth
Sarah GoldbergClaire
Evan JonigkeitOwen
Vondie Curtis-HallMel
Samantha BuckBecky

Kedvencelte 1

Várólistára tette 95


Kiemelt értékelések

Ascyra 

Ennyi értéktelen, középszerű horror után, amit ebben a hónapban alkalmam volt megnézni, ez egy igazán kiemelkedő film. Horrornak valamiért nekem nem funkcionál, amellett, hogy egyébként nagyon creepy, inkább a drámai vonal az, ami akadály nélkül áthatol az ember védfalain és bekúszik az ereibe. Persze, para, de valamiért ettől nekem még nem horror. Előttem mindent leírtak már róla, én annyit hozzáfűznék, hogy érdemes tényleg higgadt, kissé mélázó hangulatban megnézni, mert amellett, hogy minden klappol (szerintem a főszereplő csajszi is nagyon jól tolja), nagyon szép mondanivaló is megbújik az amúgy hátborzongató lényeg mellett/mögött. Jó film, mindenképp érdemes időt szánni rá.

BeL1eVe 

Nem ezt a zárást érdemelte ez a figyelemreméltó történet. Mert addig egy lúdbőrzően ijesztő, erősen nyugtalanító hangulattal, sokszor a néma csenddel operáló mű, hatásos drámai körítéssel. spoiler David Bruckner-től a The Ritual is módfelett bejött, ez is kiváló lett. Rebecca Hall pedig szerintem a The Gift óta nem volt ennyire meggyőző. A karakterre települt emberi érzéseket kitűnően adja át. Remélem több hasonló nívós filmben látjuk viszont, többet tud ő, mint hogy egy Godzilla vs. Kong-ban szerepeljen.

csokidani 

Vegre egy jo horror.
Otletes, jol kivitelezett darab. A helyszin hibatlan, a szereplok rendben voltak, meg izgultam is nehol.
Jo.

monokrom22 

Az Éjszaka a házban egy egészen kiváló horror. A történet lezárásával ugyan nem lehetünk elégedettek, de minden ami előtte történik az pazar: szerteágazó, kitalálhatatlan, gondolkozós. A hangulat nagyon átjön, a rettegés garantált, az atmoszféra nyomasztó, a kevéske jump scare pedig rendesen szíven talája az embert. Gyönyörű fényképezés, igényes zenei aláfestés, biztos kezű rendezés. Csupán a főszereplő teljesítménye felemás, a mellékszereplők jól asszisztálnak.

Timi98 

Mindenkéépen érdemes megnézni. A trailer figyelemfelkeltő volt és szerencsére a film is fenn tudja tartani az érdeklődést, annak ellenére, hogy egy nagyon lassú és gondolkodós film. Mikor moziban néztük sokan otthagyták már a felénél, nem értették. Hát minket is gondolkodóba ejtett, de ettől annyira jó. Volt azonban valami amit nem értettem: spoiler A zene és a nyomasztó hangulat elég erős.

silverstark92

Oké ez egy nagyon wtf feeling volt és meg is adtam volna neki az összes létező csillagot, ha a vége nem lett volna szimplán csak elvágva és kicsit több dolog lett volna megmagyarázva.
Ettől függetlenül én nagyon élveztem, majdnem két órás és egyáltalán nem untam.
Fel lehet fogni metaforaként az egészet, úgy működik is, de túl sok olyan eleme van, ami meg túlságosan is kézzel fogható és realisztikus, hogy szimpla metafora legyen, viszont ezek sajna nincsenek kifejtve.
Adva van egy nő, akinek a férje öngyilkos lett. A nő próbálja megérteni miért, de nem nagyon sikerül, mindeközben fura dolgok történnek a házban, ami akár arra is utalhat, hogy kísértet jár a házban…meg a ház körül. De vajon tényleg szellemek? Vagy ennél sokkal sötétebb és összetettebb dologról van szó? Hát….mondanám, hogy erre a kérdésre megkaptam a választ, de akkor hazudnék. Ezt még emésztenem kell, még gondolkodnom kell rajta, de annyi biztos, hogy nagyon tetszett.


Hasonló filmek címkék alapján