Éjszaka a házban (2020) 86

The Night House
108' · amerikai · thriller, horror 16 !

A férje váratlan halála felett napirendre térni képtelen fiatal nő egyedül él a tóparti házban, amit a férfi épített. Beth igyekezete, hogy lelkileg ép maradjon, hiábavalónak bizonyul, amikor rémálmok törnek rá. Felkavaró látomásaiban a házban ólálkodó kísérteties jelenlét őt szólítja. Barátai… [tovább]

angol · magyar

Szereposztás

Rebecca HallBeth
Sarah GoldbergClaire
Evan JonigkeitOwen
Vondie Curtis-HallMel
Samantha BuckBecky
Éjszaka a házban (2020)
Forgatókönyvíró
Zeneszerző

Gyártó
Anton
Phantom Four Films

Streaming
Disney+

Kedvencelte 4

Várólistára tette 100


Kiemelt értékelések

UViki 

Ez a film egy elvont, bizarr baromság volt. De engem igenis megvett kilóra. Tetszett a felépítés, a cselekmény, a végkifejlet, a kreativitás és az egész halál utáni képzelet.
Egy beteg szerelmi történet, jó sok horror elemmel, egy kis szellemeskedéssel, csomó furcsasággal és egészen korrekten meg magyarázott, eléggé értelmes és viszonylag létezhető okkal.
Tulajdonképpen mi magunk sem tudjuk mi vár a halál után. Lehet, hogy valóban a nagy SEMMI.

BeL1eVe 

Nem ezt a zárást érdemelte ez a figyelemreméltó történet. Mert addig egy lúdbőrzően ijesztő, erősen nyugtalanító hangulattal, sokszor a néma csenddel operáló mű, hatásos drámai körítéssel. spoiler David Bruckner-től a The Ritual is módfelett bejött, ez is kiváló lett. Rebecca Hall pedig szerintem a The Gift óta nem volt ennyire meggyőző. A karakterre települt emberi érzéseket kitűnően adja át. Remélem több hasonló nívós filmben látjuk viszont, többet tud ő, mint hogy egy Godzilla vs. Kong-ban szerepeljen.

Kiskakukk 

Jóféle misztikus thriller.

A ház formáiból kirajzolódó alak ötlete zseniális.

És íme a film, amiben megcsodálhatjuk a valaha látott legrusnyább papucsot, ahh. (Amikor először megy a mólóhoz vezető lépcsőhöz a csaj.)

desertangelable 

Hát nem lett jobb kedvem ettől a filmtől… Ettől eltekintve nincs vele semmi baj. Folyamatosan feszült, nem lehet tudni, hogy mi miért történik és persze, hogy ha van is elképzelése valakinek, nem erre fog gondolni magyarázatnak. Érdekes elképzelés egy témára, nem kimondottan az az ijesztgetős, inkább lassan kerget az őrületbe.

julcseee

Elnézve itt a snitt-en az értékeléseket, már szinte rosszul érzem magam azért, amit írni fogok, de nekem ez nem tetszett. És nem értem hogy miért ezek a jó értékelések.
A film feléig nagyjából 3-szor aludtam el majdnem, végig szenvedtem, majd jött a vége, és nem mondanám,hogy sokat változott volna a véleményem. OKé, nem egy megszokott horror, ez abszolút a javára írható, de nem bírtam se a színésznőt, se a történetet.

hankman 

Lassan felépülős, de jó. Distubing but not disgusting!
A főszereplő csaj egész jól akait, nem idegesítő, tökre megérthető.
Nem kiemelkedő alkotás, de most üdítő volt.

csokidani 

Vegre egy jo horror.
Otletes, jol kivitelezett darab. A helyszin hibatlan, a szereplok rendben voltak, meg izgultam is nehol.
Jo.

Corvus_CoRex 

Amilyen „thriller horrorokat” gyártanak, ez még jó is volt. Főleg az eleje. De szinte végig mozgatta az agyam, hogy spoiler…………… :D
De a vége végül nem volt annyira nagy szám.
+ basszus én egész idő alatt azt vártam, mikor leli már meg végre a csaj a labirintust a ház alatt!!!!! O_O Az volt a legizgibb nekem az egész filmben, spoiler
Jaj, meg amikor rohangáltak éjjel a nőszemélyek a ház körül… na ott az utolsótól úgy megijedtem… XD spoiler

Timi98 

Mindenkéépen érdemes megnézni. A trailer figyelemfelkeltő volt és szerencsére a film is fenn tudja tartani az érdeklődést, annak ellenére, hogy egy nagyon lassú és gondolkodós film. Mikor moziban néztük sokan otthagyták már a felénél, nem értették. Hát minket is gondolkodóba ejtett, de ettől annyira jó. Volt azonban valami amit nem értettem: spoiler A zene és a nyomasztó hangulat elég erős.

Avilda

Pedig az előzetes a megtükrözött házzal milyen jó volt. De ez sajnos egy elég unalmas és érdektelen tipikus film az önmarcangolásról. A fő mozgatórugó meg ki se derült volna, ha a főszereplő nem mondja el random részegen.. nyeh.


Hasonló filmek címkék alapján