Egyenesen Comptonból (2015) 34

Straight Outta Compton
147' · amerikai · dráma, életrajzi

0 díj · 1 jelölés

Az 1980-as évek közepén a kaliforniai Compton utcái az ország legveszélyesebbjeinek számítottak. Öt fiatal férfi, aki ezen a helyen nőtt fel, tapasztalatait rendkívül őszintén fordítja le a zene nyelvére. A N.W.A. nevű formáció valósággal forradalmasítja a zenét és a popkultúrát. Azonban amilyen… [tovább]

angol

Szereposztás

O'Shea Jackson Jr.Ice Cube
Corey HawkinsDr. Dre
Jason MitchellEazy-E
Neil Brown Jr.Dj Yella
Aldis HodgeMC Ren
R. Marcos TaylorSuge Knight
Carra PattersonTomica
Paul GiamattiJerry Heller
F. Gary GrayGreg Mack
Corey ReynoldsLonzo Williams

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 3

Várólistára tette 40


Kiemelt értékelések

NaNa_88 

Érezhetően ki volt ez színezve. Főhőseink számomra túlságosan pozitív karakterek voltak, hogy szentírásnak vegyem a film minden percét.
De ettől függetlenül nagyon élveztem. Nem a személyi szálra fektettem a hangsúlyt, hanem a zenére. Ki, hogyan, meddig jut? Együtt, egyedül, stb.
Jó zenék, egy valóságnak nem 100%-ban megfelelő történet. Tetszett. :)
https://www.youtube.com/watch…
U.I.: Szerintem soha életemben nem hallottam ennyiszer azt a két szót, hogy shit és dope. :D spoiler

2 hozzászólás
Ágnes_Apró 

Másodszorra nézve is izgalmas. Az egyik kedvenc életrajzi filmem! :)

Gizmoo0707

Nagyon tetszett a film. Nem tudom mennyi a valóság belőle, de rengetek mindent nem tudtam. És persze nagyin jó volt nosztalgiázni, régen sokat hallgattam ezeket a zenéket .. ( azaz sokat ezek közül) szerintem nem rajongóknak is érdekes lehet a film és a képvilág is szép és színvonalas.

ancsr 

Azért az vicces, hogy most hirtelen mindenki a legnagyobb N.W.A fan lett, de ha feltennél nekik egy Ice Cube lemezt fujjognának. Na nem mintha én akkora szakértő lennék, de állítólag tényleg egész sok köze volt a valósághoz.

jenniiolah

Az elejétől a végéig nagyon tetszett. Imádom ezt a stílust, imádom Dr.Dret, Ice Cube-ot és az igazi „eredetieket”. Pontosan ezért volt nagyon jó betekintést nyerni egészen a gyökerekig, hogy honnan is indult az egész.
Azt hiszem tökéletesen bemutatták, hogy abban az időben hogyan bántak a feketékkel még akkor is, ha valóban nem tettek semmit. Jó volt nézni, hogy milyen utat jártak be, hogy honnan indultak és meddig jutottak és, hogy aztán hol vannak most.
Imádtam! Mindenkinek csak ajánlani tudom!

Mr_Catharsis91 

Kellett ez a film nagyon, az egyik legnagyobb hop-hop-bandáról. Nem vagyok nagy hip-es, de azért sok olyan szám volt, amiket én is ismertem már és jó volt ezeket visszahallani. Meg úgy effektíve megismerni a történetüket a későbbiekben szólóként is brillírozó előadóknak.
Nyilván ezek csak részletek voltak és sorozatot is indíthattak volna, azért tetszett ez a kis betekintés ebbe a szubkultúrába.
Az meg külön megzavart de tetszett is, hogy Ice Cube-ot a fia játszotta, akire az hittem, hogy fiatalító CGI van az arcán. :)

JustABookishSoul

Örülök, hogy megfilmesítették Eazy-ék kezdetét mert sok dolgot én sem tudtam! Remek képi és hangi világ, nem akartam hogy vége legyen…még elhallgattam volna a régi tipikus dalokat :)
O'Shea remekül alakította az apját, nagy előny hogy ennyire hasonlít rá!

dulkap 

Hibái ellenére ez egy zseniálisan jó film, a műfaj egyik legnagyobb hatásairól. Az való igaz, hogy bőven maradtak ki részek, még olyan is, amik egyes előadókra rosszabb fényt vethettek volna. De 11 évet 2 és fél órában se lehet elmesélni, főleg ha ilyen sűrű és egy idő után szerteágazó. De szerintem jól mutatta be a dolgokat, még ha a második fele a filmnek valóban kicsit kapkodós is. Én külön örülök annak, hogy nem egy biopic-be bújtatott anti-rasszista filmet csináltak belőle, hanem egy rendes biopic, aminek része volt a rasszizmus is, így kihagyhatatlan is. A rendezés és a színészek is kitűnő munkát végeztek, bár az elején fura volt a sok ismeretlen (és a valód személyekhez nagyon hasonlító) arc között Giamatti. De azért ő sem okozott csalódást, ahogy máskor sem szokott.
A zenéről kár is beszélni, klasszikus és korszakos számok sorakoznak fel, amik ma is megállják a helyüket és jó volt nosztalgiázni.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján