Egy pillanat a nádasban (2017) 5

A Moment in the Reeds
108' · angol, finn · dráma, romantikus

Leevi, miután Párizsba költözött az egyetemre, visszatér szülőhazájába, Finnországba, a nyári szünetben, hogy segítsen apjának felújítani a tóparti házat, hogy el tudja adni. Tareq, aki a közelmúltban menekültként Szíriából érkezett, vállal náluk munkát. Egy nap mikor Leevi apjának vissza kell… [tovább]

angol

Képek 7

Szereposztás

Janne PuustinenLeevi
Boodi KabbaniTareq
Mika MelenderJouko
Virpi RautsialaPirjo
Egy pillanat a nádasban (2017)
Rendező
Forgatókönyvíró

Gyártó
Wild Beast Productions

Kedvencelte 1

Várólistára tette 19


Kiemelt értékelések

Kemiviki 

Hát hűűű meg ha! Nehezen szedem össze a mondanivalómat, pedig ez a film megérdemli, hogy áradozzanak róla. Röviden, tömören egyszerűen fantasztikus lett!
Annyi így az elején, ha jól láttam 16-os korhatár van rajta, na én inkább azt mondom 18-as kellene inkább, mert azért az erotikus jelenetek sokat mutatnak. Na nem mint ha baj lenne,legalábbis nekem nem az :) Főleg hogy ennyire szépek lettek a jelenetek.
Olyan gyönyörű a táj, azok a naplementék!! El kell mennem egyszer Finnországba:)
Az operatőri munka kiváló volt. Olyan gyönyörűen örökített meg egyes jeleneteket, hogy az ember szava eláll tőle.
És a romantikus jelenetek is szépek lettek, és igazán lehetett bennük érezni a vonzódást, a vágyat, a szerelmet. De komolyan annyira érzékien sikerült átadni a legapróbb csókokat is hogy az hihetetlen. (Közben utánaolvastam, és a rendező nyilatkozta, hogy a meleg szerepeket meleg embereknek kellene játszani. Szóval akkor valószínűleg ezért lettek ennyire jók a romantikus jelenetek, mert nem két hetero emberre „erőltették rá” a jeleneteket.)
A két karakter nagyon érdekes volt, mennyire különböző az életük, de mégis ugyanúgy menekülnek. Menekülnek egy elfogadóbb helyre, menekülnek a családjuk és a világ megbélyegzése elől, menekülnek egy jobb reményében.
A történet vége nekem tetszett spoiler, bár kíváncsi vagyok, hogy spoiler.

Dgi_Rebeka

Szerintem ez volt kb. a második olyan LMBT film, amit láttam és nem volt egy merő depresszió az egész. És annyira vontatott sem volt. Csoda.
spoiler


Népszerű idézetek

Kemiviki 

Tareq: Senkivel sem akartam találkozni és sétálni. Azt akartam, hogy minél messzebb éljenek tőlem, hogy senki semmit ne vehessen észre.

Kemiviki 

Tareq: De Leevi, én látom, hogy te nem tartozol ide.Habár tiszteled, gyűlölsz itt mindent.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján