Egy fagyott virág (2008) 29

A Frozen Flower · 쌍화점 / Ssanghwajeom
133' · dél-koreai · dráma 18 !

A valós eseményekből merítő film a XIV. század közepén, a Korjo-dinasztia végóráiban játszódik. Egyes vidékeket rablóbandák uralnak, a tengerparti részeket japán kalózok fosztogatják, miközben Kongmin király helyzete egyre reménytelenebb. Reformjaival sok ellenséget szerzett a helyi nagyurak… [tovább]

koreai · -

Képek 38

Szereposztás

Jo In SungHong Lim
Joo Jin MoKing
Song Ji HyoQueen
Song Joong KiNo Tak
Im Joo HwanHan Baek
Shim Ji HoSong Ki
Noh Min WooMin Woo
Yeo Jin GooHong Lim (gyerekként)
Hyun Woo
Kwon Tae WonJo Il Moon
Egy fagyott virág (2008)
Rendező
Író

Gyártó
Opus Pictures

Kedvencelte 6

Várólistára tette 27


Kiemelt értékelések

Katyesz

Ez most egy kicsit sokkolt. Bevallom nem is néztem mibe kezdek bele, csak kedvem támadt ezer év után megnézni egy könnyed filmecskét. Ez volt az első ami szembejött velem. Rendesen kikerekedtek a szemeim, nem erre számítottam. Az én kis harmat lelkivilágom nem volt felkészülve ennyi pucér fenékre. XD Kicsit sokkolóként hatott, hogy ennyire kivetkőztek magukból koreai létére. ( Mostanában ami +18-al találkozom az kb. annyit jelent, hogy levették egymás pólóját :D )
A sztori elég érdekesen alakulgatott. Végig drámai hangulata volt (bevallom én néha jókat röhögtem, mert annyira szappanopera volt nekem a király). Valahogy ilyen végre számítottam, de az a „lovaglunk a naplementébe” nekem nem illett oda.

Shad 

Szerintem ez a film legalább 7-8 hónapja a várólistámon volt… Nem kicsit ledöbbentett:D Már csak azért is, mert a koreaiak nagyon szolidan kezelik a szexualitást vagy legalábbis, amiket eddig láttam:D Nah itt aztán kaptunk mindent:D ami ledöbbentett, hogy a férfi-férfi kapcsolatot is megkaptuk kendőzetlenül>< (a 18-s karika nem a véres jelenetek miatt kell:DD) Ettől függetlenül tapadtam a képernyőre és meglepetésemre igazából a királlyal szimpatizáltam. Nála úgy éreztem tényleg szereti Hongot és színészi játéknak hála tapintható volt a szenvedése, míg a másik kettőnél inkább más irányú érdeklődést láttam:P A vége szomorú és nem igazán tudtam eldönteni, hogy akkor most Hong kit is szeretett igazán…amúgy le a kalappal a két férfi főszereplő előtt:)
Update 9 hónappal azután, hogy láttam a filmet: most olvastam több bejegyzést, hogy bár kicsit átdolgozva, de ez egy igaz történeten alapul. A filmben többször látható kép eredetije : spoiler

4 hozzászólás

Hasonló filmek címkék alapján