Egy egyesült királyság (2016) 23

A United Kingdom
111' · amerikai, angol, cseh · dráma, romantikus, életrajzi 12

1947-ben Seretse Khama, Botswana királya találkozik Ruth Williamsszel, az egyszerű londoni irodai dolgozóval. Bár a bőrük színe különböző, az első pillanattól kezdve vonzódnak egymáshoz, ám abban a korban elképzelhetetlen egy ilyen kapcsolat. A házassági szándékuk nemzetközi bonyodalmat okoz. A… [tovább]

angol
angol

Képek 2

Szereposztás

Rosamund PikeRuth Williams
David OyelowoSeretse Khama
Tom FeltonRufus Lancaster
Laura CarmichaelMuriel Williams
Nicholas LyndhurstGeorge Williams
Jack LowdenTony Benn
Jack DavenportSir Alistair Canning
Terry PhetoNaledi Khama
Jessica OyelowoLady Lilly Canning
Vusi KuneneTshekedi Khama

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 1

Várólistára tette 55


Kiemelt értékelések

Rebarbara 

Erre bizony 10 csillag jár, mert egy csodálatos film! David Oyelowo és Rosamund Pike tökéletes páros.

piciszusz 

Tetszett is meg nem is. A színészeket, a ruhákat, a díszletet csíptem, de szerintem ebből a sztoriból sokkal többet is meg lehetett volna mutatni, mint a „szerelem mindent legyőz”, biztos vagyok benne, hogy sokkal „érdekesebb” dolgok is voltak a háttérben.

Szencsike 

Az eleje nagyon hirtelen indult „csapjunk bele a közepébe” jellegűen, de miután hazatértek Becsuánaföldre, utána már szépen csordogált előre a cselekmény. Sokszor volt olyan érzésem, hogy a sztori túlságosan is leegyszerűsödött, de szerencsére a lényeges események nem vesztek el, Seretse és Ruth kapcsolatát is szépen megmutatták, de ebből is, illetve politikából is jöhetett volna több minden, mert ez tipikusan az a film, ami a képernyőhöz szögezi a nézőt.
Ez az apró, de megbocsájható hibája a filmnek, amúgy lehetetlen könnyek nélkül kibírni, elképesztően szépek a jelmezek, és legfontosabb mondanivaló sem veszett el, hogy érdemes szembeszállni a „nagyokkal”, ha van miért, kiért megküzdeni.

Lex

Szép igaz történeten alapszik a film és még csak nem is meséli el rosszul. De igazából olyan semmilyen volt. Mint amikor tudod, hogy jól el van végezve egy munka, minden a helyén van és minden kiváló, csak az a bizonyos X hiányzik belőle. Én sajnos ezt érzem ezzel a filmmel kapcsolatban. Lekötötte a figyelmem, de valami hiányzik.

Én sokkal több nehézségre számítottam Ruth-t illetően; szerintem viszonylag könnyen alkalmazkodott az afrikai közeghez, és bár volt feszültség, de tulajdonképpen az emberek is hamar elfogadták őt. Valahogy én többre számítottam; nagy érzelmi kinyilvánításokra, erősebb jelenetekre, megindítóbb momentumokra. És mivel nem ismertem a történetet, nem számítottam arra, hogy szét lesznek választva, és hát elég nagy kínlódás volt, mire újra találkozhattak.

Összességében azt kell mondanom, hogy jobb is lehetett volna.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján