Dr. Moreau szigete (1996) 49

The Island of Dr. Moreau
96' · amerikai · sci-fi, kaland, fantasy, horror 16

Edward Douglas túlél egy repülőgép-szerencsétlenséget a Csendes-óceán déli részén, és napokig csak hánykolódik a végeláthatatlan vizeken. Szerencséjére megmenti egy Montgomery nevű férfi, akivel egy közeli szigetre hajózik. A sziget békésnek és lakatlannak tűnik első látásra, de Edward hamarosan… [tovább]

Szereposztás

Marlon BrandoDr. Moreau
Val KilmerMontgomery
David ThewlisEdward Douglas
Fairuza BalkAissa
Temuera MorrisonAzazello
Mark DacascosLo-Mai
Marco HofschneiderM'Ling
Ron PerlmanTörvénymondó
William HootkinsKiril
Daniel RigneyHiéna-disznó

További szereplők

Kedvencelte 3

Várólistára tette 20


Kiemelt értékelések

Blissenobiarella 

Őszintén szólva az ehhez hasonló filmek lehetnek bármilyen jók, az én szememben mindig is lesz bennük valami gagyiság, és csak ennek mértéke billenti a mérleget erre vagy arra.
Szerintem ez a sztori eleve gagyiságra van kárhoztatva, könyv formában hiába jó. Hiába, hogy költséges mozi, trópusi környezet, rengeteg maszk és azért híres színészekből is jutott ide. (Na jó, csak egy, de el tudom képzelni, hogy Marlon Brando komoly költségvetési tényező lehetett.)
Bármennyire is nagyok voltak az esélyei, az én ítéletem szerint nem csúszik át Zs-kategóriába.
Nem tudok komolyabban belekötni, rendben volt ez a maga módján, és meglepően egész jól tartották magukat az eredeti történethez.Csak a tudományos kísérletek erkölcsi dilemmáiról szóló viták maradnak így ki, ami pedig a legértékesebb Wells eredeti művében. Ez lett pótolva géppisztolyokkal és akcióval, és egy művi szerelmi szállal (ami szerintem kizárólag a szexuális vonzalomról szól)… a film utolsó negyed órája komoly csalódást okozott.

Szóval…. összességében hiába minden, hiába látszik, hogy komoly próbákozás van a film mögött, nem igazán ajánlom ezt a filmet még egyszeri megnézésre sem, mert nem túl jó.
Inkább olvassátok el a könyvet. És ha tényleg nagyon tetszett, na, akkor TALÁN megéri ezt a 96 percet.


Amúgy az tök vicces, hogy Ron Pearlman még majomember maszkban is teljesen és rögtön felismerhető.

3 hozzászólás
Pennmenelien

Irgalmatlanul féltem azoktól a majmoktól, amikor gyerekként láttam a filmet, hiába magyarázta apu, hogy smink meg jelmez az egész. Felnőttként viszont már tetszett a film, annak ellenére, hogy most már inkább nevetségesnek tűntek a trükkök és jelmezek, amik persze 1996-ban nagyon jónak számítottak.

Hippoforaccus 

Hmmm… Vajon Dr. Moreau lehet Dr. Mefütyisztő megihletője? :D
Eléggé elvont, vagy inkább beteges történet, de még a nézhető kategóriába tartozik. Kicsit a Jurassic Park-ra emlékeztet a sztori, csak az sokkal, de sokkal jobb.

Kiskakukk 

Az eleje (úgy az első fél óra) nagyon jó volt, de utána lejtmenetre kapcsolt a film és a vége már tömény zs kategória. A legnagyobb bajom az egésszel az volt, hogy pocsék a rendezés és a sok jó lehetőséget mind hagyták e fenébe és helyette valami dögunalmas gagyit kaptunk. Nem jó. Nagyon nem.
Pedig H.G. Wells nagyon jókat írt, kár, hogy ennyire nem tudnak vele mit kezdeni.


Hasonló filmek címkék alapján