Csárdáskirálynő (1971) 15

Die Csárdásfürstin
107' · magyar, nyugatnémet, osztrák · romantikus, musical

Edwin herceg nem lehet boldog szíve választottjával, Vereczky Szilvia primadonnával, mert édesanyja ellenzi kapcsolatukat. A szigorú anya azonban lelepleződik, mikor Miska főpincér felismeri benne a volt csárdáskirálynőt, ezért nem tudja megakadályozni a fiatalok esküvőjét.

Képek 5

Szereposztás

Psota IrénMarie-Louise / Cecilia
Anna MoffoVereczky Szilvia
René KolloEdwin herceg
Németh SándorBóni gróf
Latinovits ZoltánMiska főpincér
Mensáros LászlóFeri bácsi
Huszti PéterLonsdorf kapitány
Dagmar KollerStázi

Kedvencelte 4

Várólistára tette 18


Kiemelt értékelések

krlany 

Ez egy jó darab, kifejezetten jó zenékkel, de ez egy nagyon rossz feldolgozása…
Én még ilyen karót nyelt herceget az életben nem láttam, nem hogy hősszerelmesként. És Szilvia sem az igazi, lehet, hogy énekelni tud, de messze áll a primadonnaságtól, az ő lábai előtt porrongyok nem hevernek, nemhogy a férfiak, nincs kisugárzása, és eléggé hideg. Még a színházban is jobb volt ez az előadás…
Németh Marikával érdemes ezt megnézni és a többi „naggyal”: https://www.youtube.com/watch… (Feleki Kamill, Honthy Hanna, Rátonyi Róbert, Csákányi László)
Azt meg végképp nem értem, hogy miért kellett keverni a nyelveket. Oké, hogy a színészek különböző nemzetiségűek, de így a dalok egy része magyarul, a másik része angolul, némelyik két nyelven, és némelyik pedig akcentusos magyarul szól, ami eléggé gázos.
Azért a magyar színészek nem voltak olyan rosszak; Németh Sándor, Latinovits, Psota Irén, de a külföldiekből hiányzott a magyar vircsaft, és mulatni sem tudnak úgy igazán, pedig ez a darab pont erről szól.

KHLexa 

Vegyes érzéseket váltott ki belőlem a film. Egyrészt elég unalmas története volt és valószínűleg ha nem operettről lett volna szó 1 csillagot adtam volna rá. Viszont a zenék tetszettek. A ruhák is szép voltak. Csak magával a sztorival volt gondom. De lehet csak azért, mert nem az ilyen régi filmekhez vagyok szokva. Talán ennek a 44 évnek köszönhető, hogy nem tudtam annyira élvezni.

https://www.youtube.com/watch…


Népszerű idézetek

Nikolett_Varga 

Mária Lujza: A Volt férjeim
Miska: Nem mind. Csak akiket életben találtam


Hasonló filmek címkék alapján