Csak a szerelem számít (2012) 43

Love is All You Need · Den skaldede frisør
116' · francia, német, olasz, svéd, dán · dráma, romantikus, vígjáték

A filmben Philip, egy Dániában élő angol, középkorú, magányos özvegy, sikeres üzletember, de egy megkeseredett egyedülálló apa. Ida pedig egy dán fodrász, frissen felépülve egy betegségből, aki egyszer csak rádöbben, hogy a férjének egy fele annyi idős szeretője van. Ennek a két meggyötört… [tovább]

angol

Képek 10

Szereposztás

Trine DyrholmIda
Pierce BrosnanPhilip
Paprika SteenBenedikte
Kim BodniaLeif
Sebastian JessenPatrick
Molly Blixt EgelindAstrid
Birthe NeumannWiebe
Ciro PetroneAlessandro
Csak a szerelem számít (2012)
Rendező
Forgatókönyvíró
Operatőr

Gyártó
Zentropa Productions

Kedvencelte 7

Várólistára tette 48


Kiemelt értékelések

sophie 

Pl a Hogy szeretsz?-hez képest nagy meglepetés volt ez a film. Úgy nézem jó pár évet, meg egy Oscar-díjat kihagytam a rendezőnő életművéből, annyira azért nem kellene tehát csodálkoznom, hogy az egész Dogma-dolgot (majdnem teljesen) félretette. Azért örültem, hogy legalább Paprika Steen megmaradt, őrült nőszemély.:)
Hát tényleg lehet egy kis Mamma Mia! gondolata az embernek közben, mondták a felvezetőben, hogy lesz. Ettől függetlenül, meg a sok gyönyörű/romantikus kép ellenére, és a gyönyörű Pierce Brosnan ellenére is, én megvettem, csak másra. A főszereplőnő (Ida) annyira jófej, és annyira jól áll neki ez a (betegségéből akár könnyen következő) leszarom-attitűd és csesszétek meg mosoly, hogy én szerettem, úgy ahogy van.
Ja, és a google fordító szerint az eredeti címe: A kopasz fodrász.

1 hozzászólás
jancsibohi 

Van az, amikor az ember úgy néz filmet, hogy nem olvas el róla semmit, és aztán elkapja az m5-ön eredeti nyelven, és miközben nézi, próbálja kitalálni, hogy: Milyen nyelven beszélnek ezek? Francia? Neeem. Német? Nem. Ez valami skandináv lesz! és akkor jön Pierce és megszólal… De hát ez meg angol! :)

Először hülyeségnek tűnt, de aztán egyre jobban megtetszett, bár a vége felé azt mondogatta egy kis hang a fejemben, hogy ilyen pasi nincsen és a valóságban ilyen nem történik. Na de ha az a pasi Pierce Brosnan, akkor igenis történik! :)

******************
Több apróságból adódott össze, hogy megszerettem ezt a filmet:
– alapszitu: tereljünk össze néhány idegen embert pár napra és nézzük, mi történik – az ilyen sztorikat szeretem. Általában bebizonyosodik, hogy minden ember másképp hülye. Van, akinek megbocsátható és van, akinek nem.
– a személyes drámák – valamilyen szinten minden szereplőnek van valami nyűgje, ahogy az már lenni szokott… (és közben Ida és Philip sorsa miatt spoiler óhatatlanul is eszembe jutott Cassie, és hogy Pierce-nek bizony volt miből építkeznie ebben a szerepben.)
– a vágó-(táj)képek, amik az idő múlását jelzik – az esti és a hajnali fények.
– az erkélyen ácsorgások
– a citromok
– az úszás
– Ida esetlensége
– Philip kék inge spoiler

2 hozzászólás
Edith

Ez egyszerűen egy imádni való film. Pierce Brosnan zseniális alakításával kápráztatott el. Még sok ilyet szeretnék látni.

Márta_Péterffy 

Nagyon szerettem!
Remek és finom humor, igazán emberi érzések..

Andaxin 

Természetes, életszagú helyzetek és reakciók, személyiségeikben jól megkreált karakterek jellemzik.
Vicces volt Brosnan cseppet sem változó haja azután, hogy kijött a fodrásztól, ugyanaz a kis pajesz virított mindkét oldalon a dudva hajával, mint bemenet előtt. Ida ruhája pedig mindig két komponensű volt, volt egy ruha és azon egy kardigán, amit akár hívhatunk stílusnak is, de legalább Brosnant megkaptuk reggeli gyűrötten, pizsamában :D
A fodrászoktól kérdezem, hogy tényleg létezhet olyan kolléga, aki tűsarkúban dolgozik? Ida főnöke (vagy kolléganője?) a vége felé viselt ilyesmit, rossz volt nézni, bár ha beugrik egyetlen frizurát csinálni valaki 2 órára, akkor el tudom hinni, hogy előfordulhat.
Ida karaktere sokat nem ad magából, de az elég egy boldog élethez: kiegyensúlyozott még annak ellenére is, hogy már az elején akkora zakót kap az arcába, amitől a fél világ egy hétig pörögne egy irányban.
Tetszettek az emberi párbeszédek, reakciók, amikor hallgatni és/vagy ölelni kellett, akkor annál többet nem végeztettek a szereplővel.
Két történésről nem esik szó, ebből az egyik a képsorokból nyilvánvaló a nézőnek, de akkor sincs kimondva, a másik a végén van spoiler.
Imádom a nárcisztikus karaktereket, ha jól vannak megcsinálva, szerintem itt kettő is volt, és mindkettő jónak tűnt, mert kellően idegesítőek voltak végig :D
@Márta_Péterffy köszi szépen az ajánlást ♥

desertangelable 

Ki választotta ezt a nőt Pierce mellé?! Távol álljon tőlem, hogy megbántsam Trine-t, de nála még Paprika is jobban illett volna hozzá, nulla kémia volt a két színész között. Maga a film is felejthető, csak és kizárólag Pierce teszi valamelyest nézhetővé, nélküle csak egy tucat tévéfilm lenne vagy egy epizód a Szerelemhajóból….legyen az bármi is.
5 csillag Pierce miatt, sajnos a történetet nem tudtam értékelni.

Timi98 

Ritka unalmas és sablonos film. Ami azért meglepő mert Pierce Brosnan általában jó filmekben szerepel. De ebben szegény egy ritka unalmas, szürke és nem sok tehetséget igénylő karaktert kapott… A filmben van néhány indokolatlan furcsaság, ezenkívül a történetvezetése is egy nagy gubanc. Az elején azt hiszed hogy az a 2 a főszereplő utána már az a 2… Össze vissza történnek a dolgok, a film tele van tűzdelve tömény 30 perc felesleggel és dögunalommal… A vége kiszámítható, happy end és csupa nyál…az Ida-t játazó színésznőnek csak 1 érzelem van az arcán, komolyan..még Brosnan is többet hozott ki abból a dögunalmas karakteréből.
Az egyetlen pozitívum a filmmel kapcsolatba Olaszország, aminek szépségét a fim megmutatja.


Népszerű idézetek

jancsibohi 

Ida: It was really wonderful.
Philip: That's cold.
Ida: It's fresh!


Hasonló filmek címkék alapján