Céges angol nyelvtanfolyam (2020) 7

Samjin Company English Class / Samjin Group English TOEIC Class · 삼진그룹 영어토익반 / Samjingroup Youngeotoeicban
110' · dél-koreai · dráma, vígjáték 13

Az 1990-es évek közepén három középiskolás diáklány angol leckéket vesz, hogy a munkahelyükön előléptessék őket. Időközben összefognak, hogy leleplezzék a korrupciót a vállalaton belül.

Szereposztás

Go Ah SungLee Ja Yeong
EsomJeong Yoo Na
Park Hye SooSong So Ra
Jo Hyun ChulChoi Dong Soo
Kim Jong SooBong Hyun Cheol
Kim Won HaeAn Ki Chang
Bae Hae SeonBan Eun Kyung
David McInnisBillie Park
Baek Hyun JinOh Tae Young
Lee Sung WookHong Soo Chul

További szereplők

Kedvencelte 1

Várólistára tette 28


Kiemelt értékelések

alexakarola 

Nekem annyira nem tetszett a film, maga a történet jó, főleg hogy az alapja igaz történeten is alapul, ez nekem mindig egy plusz. A színészek nem voltak rosszak, bár nekem a harmadik lányunk Bo Ram annyira nem tetszett (szerintem sem színészben, sem karakterben), de a másik két női főszereplő tetszett!
Téma jó, elgondolkodtató, megvalósítás picit bugyuta volt számomra vagy hogy is nevezzem, illetve persze a szokásos elbagatellizálás kicsit, nevetni nem igazán nevettem, csak pár résznél mosolyogtam inkább.
Ha nem ilyen komoly téma lett volna és nem valós történeten alapult volna, akkor csak 6 csillagot kapna tőlem, de így még nem tudom.
Ú, de a kedvenc részem az amikor a főszereplő beszél arról a dilemmáról lényegében, hogy megéri-e struccpolitikát folytatni és egy ilyen helyen dolgozni? spoiler

Amúgy szerintem nagyon szomorú belegondolni, hogy mennyi cég csinálta ezt az évek alatt, hogy eltussolta a környezetszennyezésüket, emberre veszélyes anyagok kibocsátását, ilyesmiket, hány ember élete ment ilyenekre rá, csak azért, hogy nagyobb legyen a haszon…

Kapcsolódó blogbejegyzés a filmről, Phenol-ról, a film valósághoz kötődő eseményeiről:
https://repaperkorea.blogspot.com/2021/03/environmental…

Dorsyn 

Nekem nagyon tetszett. Volt itt minden, de az alapsztori igazán ütős és fordulatos. Kikapcsolódásnak tökéletes volt. Nagyra tartom a filmben, hogy felhívja a figyelmet a korrupcióra, a nemi szerepekre és a környezetvédelemre.


Hasonló filmek címkék alapján