Bűntudat nélkül (2021) 28

Without Remorse
109' · amerikai · akció, dráma, krimi

A kódneve: Mr. Clark. A munka, amit a CIA-nak végez, zseniális, hidegvérű és megkérdőjelezhetetlenül hatékony. De ki ő valójában? A Tom Clancy sodró lendületű története alapján készült film feltárja, miként vált egy átlagos, hétköznapi férfi, John Kelly a CIA különleges ügynökévé, a legendás Mr.… [tovább]

angol

Szereposztás

Jamie BellRobert Ritter
Michael B. JordanJohn Kelly
Jodie Turner-SmithKaren Greer
Cam GigandetKeith Webb
Colman DomingoWest
Brett GelmanVictor Rykov
Jacob ScipioHatchet
Luke MitchellRowdy
Jack KesyThunder
Lauren LondonPam Kelly

További szereplők

Várólistára tette 28


Kiemelt értékelések

BlackWidow 

Igazából sokat nem vártam a filmtől, mert fogalmam sem volt, azon kívül, hogy katonás és akció film, hogy miről fog szólni.
Nekem első nekiugrásra kicsit komplikáltabb volt, mint gondoltam.
De tetszett, hogy a cím az egész filmre mennyire igaz volt.
El is szomorított.
Nagyon megkedveltem Michael B. Jordant a Fekete Párducból, így csak miatta akartam amúgy annyira megnézni a filmet, de benne most sem csalódtam. Az alakítása nagyon teszett.
A történet is nagyon jó volt annyiban, hogy nem olyan légből kapott, mint pl. egy Tenet, hanem teljesen valósághű annyira, hogy simán el tudom képzelni, hogy igaz történetes is lehetne.
Egynek jó volt.

Kiskakukk 

Nagyon szép látványvilággal, jó akciójelenetekkel és belevaló szereplőkkel tarkított film, mégis hiányzott belőle valami, hogy igazán ütős legyen.

monokrom22 

A Bűntudat nélkül ízig-vérig egy akciófilm, amiben megy az igényes dara rendesen, legyen szó lövöldözésről vagy éppen bunyóról. A katonai részek különösen erősre sikerültek, a hatásosság, a feszültségteremtés egészen kiváló. Főhösünk tökéletes választás a szerepre, nagyszerű az alakítás is, a klisés alapsztoriban pedig több van, mint amire elsőre gondolnánk. Jó indítás, csak buffanjon is be az a franchise!

lakatoszoltan01 

Ahogy más is írta: akciófilm. És abban letudta minden kötelességét. A „nagy csavar” már az elején kitalálható, annyira gagyin álcázottá akarták tenni. Egy főhősnek szüksége van csapatra, akikkel működhetne egy ilyen titkos akciós film. De itt a csapattagok csak arra voltak jók, hogy kiabáljanak meg lelövöldözzenek belőle párat. A címszereplő pedig teljesen beszámíthatatlan vérbosszú vágyakkal fűtve, hát persze hogy alkalmazni kell az idegösszeomlása szélén, mint katona.
És mit akar még mindig az USA Oroszországtól? Nem tudna elszakadni az akciófilmvonal a gonosz szovjet elvtársaktól? Nem mellesleg főhősünk és csapata halomra gyilkolja az egyszerű orosz rendőröket és katonákat, miközben ők illegális akciót hajtanak végre egy szuverén államban. Bravó a rendezőnek, hogy gyilkosokat választ főhősöknek.

De ha az nem elég, hogy egy kliséhalmazt és egy csapat sötétben lövöldöző ismeretlen szereplőt próbálnak eladni nekünk, mint nemes cél, a stáblista felénél kiderül, hogy talán folytatásosra gondolták a történetet.

Ezt én még egyszer meg nem nézném.


Népszerű idézetek

Sonnenschein 

Parasztok vagyunk mindketten; ugyanazt a királyt szolgáljuk.


Hasonló filmek címkék alapján