Buena Vista Social Club (1998) 12

Wim Wenders és Ry Cooder 20 éve ismerik egymást. Cooder olyan filmeknek komponálta a zenéjét, mint a Párizs, Texas, vagy Az erőszak vége. Ez utóbbi közös munkájuk során Cooder gyakran lelkendezett kubai útjáról, ahol néhány öreg, feledésbe merült kubai muzsikussal készített felvételeket. A lemez… [tovább]

Kedvencelte 3

Várólistára tette 27


Kiemelt értékelések

kkata76 

Fantasztikus zene ez, egészen el lehet merülni benne. Közben megismerjük a zenészeket (köztük olyanokat, mint Ibrahim Ferrer, aki legendás zenész-énekes volt), látjuk a Havannában készült felvételeket… Ahogy áthatja a zene ezeknek az embereknek az életét (nem csupán a zenészekről beszélek): az énekesnő (Omara Portuondo) az utcán sétálgatva dúdol egy dalt, és egy arra sétáló nő csatlakozik hozzá, aztán együtt énekelnek, az utcán ülő fiatalok-idősek meg mosolyogva követik őket, senki nem lepődik meg, hogy valaki az utcán énekel, hanem inkább csatlakoznak hozzá … a zene szó szerint ott van mindenütt.
Azt hiszem, ehhez a filmhez még visszalátogatok néhányszor.

sipiarpi 

Érdekesnek tartottam mindig is Kubát. Szivarozásaim révén is közel került hozzám ez a furcsa, egzotikus ország. Régóta terveztem már, hogy megnézem a kubai muzsika dicsőségének megörökítését Wenders tolmácsolásában, Cooder fülén keresztül. Nagyon hangulatos és egyben megható film készült, ami elvarázsolja az embert. Nekem tetszett.


Hasonló filmek címkék alapján