Britney kontra Spears (2021) 47

Britney vs Spears
93' · amerikai · életrajzi, dokumentumfilm, zenei 16

Az újságíró Jenny Eliscu és a filmes Erin Lee Carr exkluzív interjúkon és bizalmas jellegű bizonyítékokon keresztül mutatja be Britney Spears szabadságért vívott harcát.

angol · angol

Szereposztás

Britney Spearsönmaga
Erin Lee Carrönmaga
Jenny Eliscuönmaga
Adnan Ghalibönmaga
Jamie Spearsönmaga
Lynne Spearsönmaga
Felicia Culottaönmaga
Sam Lutfiönmaga
Adam Streisandönmaga
Andrew Galleryönmaga

További szereplők

Kedvencelte 1

Várólistára tette 71


Kiemelt értékelések

blackbeakwitch 

A film megnézése után kellett egy pár perc hogy összeszedjem magam a hallottak és látottak után. Baromira kiakasztott. Mindig is imádtam Britney-t, a zenéjén nőttem fel, de én kb. csak 2 éve hallottam először a gyámságáról a #FreeBritney mozgalom által.
Senkinek nem kívánok ilyen életet, amit ő eddig leélt. A saját családja és menedzsmentje adta el a sajtónak, a média szétszedte őt és az életét is, megszállott paparazzik tömegesen követték mindenhová minden áldott nap, közben pedig halálra dolgozta magát, ettől én is és bárki más összeomlott volna. De egyáltalán nincs abban a mentális állapotban, hogy gyámságra legyen szüksége, hogy megfosszák alapvető emberi jogaitól, hogy demensnek állítsák be, hogy önakarata ellenére spirált tegyenek a testébe (amiről nem volt szó) és hogy olyan gyógyszerekkel nyomassák, amikre rohadtul nem szorul rá. Ha valóban ilyen állapotban lenne, nem tudott volna toplistás albumokat és kismillió vérprofi show-t végigcsinálni a 13 év alatt mióta ez tart, ráadásul mindez csak azért, hogy más emberek zsebét tömje vele.
“Nem úszhatják meg ilyen könnyen, akik ezt művelték velem. Az apámnak, és mindenkinek, aki ebben részt vett, börtönben lenne a helye. (…) Hihetetlen, hogy az állam ölbe tett kézzel nézi, ahogy számtalan embernek keresem a pénzt, és közben azt mondják nem vagyok elég jó.”
Gyönyörű és összeszedett volt a beszéde a bíróságon, kirázott tőle a hideg. Nagyon szurkolok neki, hogy megkapja a neki járó szabadságot és igazságszolgáltatást. A dokufilm pedig remekül összeszedett volt, rengeteg új dolgot tudtam meg belőle, amik le is döbbentettek és látszott, hogy a készítők is igazságot akarnak szolgáltatni Britney-nek. #FreeBritney !!!

Ascyra 

A gyámság alá vett személyt tövényesen megfosztják az önálló döntéshozataltól és átruházzák ezt a jogát egy harmadik személyre, a gyámra vagy más államokban a gondozóra.
Természetesen, az ilyen szintű szabadságkorlátozást, a szabadság elvesztését nagyon ritkán és csak akkor alkalmazzuk, ha valóban nincs más alternatíva.
Egyesek szerint a felnőttkori gyámság egyenértékű a társadalmi halállal.

K.rva nehéz megszólalni ezek után, komolyan mondom. Kétszer állítottam meg a videót, hogy rendbehozzam az arcom, mert képes vagyok rommá bőgni magam Britney Spears miatt. Hogy kedvelem-e? Igen, jobban mint a legtöbb sztárocskát aki jelenleg ebben az érában tevékenykedik. Hogy miért kedvelem annyira? Mert rohadtul emberi, baklövésekkel, bénázásokkal, p.csáskodással. De pontosan ugyanígy szeretem Madonnát, és anno szerettem Whitney-t is. Ők sem voltak egyszerű esetek, dívák inkább. Ha valaki nem díva a popszakmában, mondjátok, akkor mitől lesz érdekes, színes, izgalmas, követnivaló? Spears olyan életetet kellene éljen, mint amit minden popsztárnak: fennhéjázót és leginkább szabadot. Aki utálja, legyen kedves mondja már el (az irigységen kívül), hogy miért is utálja oly engesztelhetetlenül? Hisz a sajtónak? Elhiszi, hogy Spears veszélyezteti a gyerekeit vagy őrült? Ugyanmár, egyáltalán nem őrültebb mint bárki más, aki ebben az aranykalickában éli az életét.
Gusztustalan amit vele művelnek, főként, hogy ezt a saját apja teszi. Követem az eseményeket, és nagyon szorítok neki, mint bárkinek szorítanék, hogy azt az alapvető jogát, ami a születésével együtt az ölébe hullott és mindenkinek alanyi jogon jár, a szabadságát, a teljes, élete végig kitartó szabadságát visszakapja. És itt szó sincs arról, hogy megérdemli vagy sem. Nincs olyan, hogy a szabadságot ki kell érdemelni! (Vonatkoztassunk el a bűnözők szabadságmegvonásától). Idézném egy barátját: Képzelhetik milyen lehet valakinek így élnie?
El tudjátok képzelni milyen lehet dollármilliókat keresni, hogy mások zsebét tömje, ő pedig 8000 dolláros zsebpénzt kapjon? Nyakában a lesifotósokkal, múlt szerelmekkel, begyógyszerezve (nem ő akar gyógyszert szedni, ezt is a gyámja intézte), gyermekeitől majdnem teljesen megfosztva, kislányból hirtelen óriási sztárrá változtatva (köszönet a drága szülőknek). Ez a film pontosan feltárja, hogy mi történik jelenleg Britneyvel és mi zajlik körülötte. Minden Britfanatikusnak kötelező, mindenki másnak, aki szereti az igazság oldalát pedig fontos film.. És még egyszer: ez most, a mi világunkban, mellettünk történik.
Mit akarunk?! Free Britney! Mikor akarjuk: MOST!
És, hogy Britneyt idézzem, én is így érzem magam jelenleg: I'm sad.
Annyira szívszorító, ahogy mondja, nem bírom ki bőgés nélkül… Nagyon drukkolok!

3 hozzászólás
Sunshine 

Szépen összeszedték a sztorit. Most mindenhonnan ez folyik, szóval a többségével szerintem tisztában vannak az emberek.
Megint megegyeztem magammal abban, hogy
a) amit a médiában lehoznak, az népmanipulációnak van, meg a látszat fenntartására (lehet jönni azzal, hogy „de a botrányok…” viszont, ha jobban megnézi az ember, a celeb-ügyek nagy része szépen megtervezett cucc, hogy XY-t a köztudatban tartsák.
b) a jövőben, amikor gyerekem lesz, aki színésznek vagy zenésznek készül, kézzel-lábbal tartsam távol a „sztárvilágtól” legalább addig míg túl lesz a tinikoron és kialakul a személyisége valamennyire.

Sosem tudod mi zajlik a színfalak mögött.
Néhány dolog igen ijesztő volt.
Például Britney hangja, amikor azt mondta, hogy az apja élvezte, hogy övé minden hatalom. (Kedves apuka netán szociopata jegyeket mutat? És mennyire kell aljasnak lenni ahhoz, hogy a saját gyerekeivel zsarold a saját gyerekedet?)
Vagy az, hogy néhány emberről nem beszéltek, mert nem akartak bajba kerülni (szóval még mindig igen befolyásosak).
Arról a teljesen abszurd dologról nem is beszélve, hogy MILLIÓkat keresett RENGETEG embernek, akik piócaként tapadtak a bankszámlájára, míg a saját bevételéhez képest aprópénzt kapott (még zsebpénznek sem mondanám).
Az senkinek nem jutott eszébe, hogy ez lényegében egy modern kori rabszolgaság? Bíróság által szentesítve. (Vajon a bíró meg a doki mennyit kapott?)

Azzal egyetértek, ha tényleg annyira beteg mentálisan, hogy ennyi ideig felügyelni kellett, akkor egy harmadik fél (se család, se barát) továbbra is jelen legyen, de egy észszerű papír alapján, ne pedig ilyen „mindent megtiltunk és 24/7 megfigyelünk” módon.
Én a pasijával is vigyáznék, mert elég beszédes az olyan, amikor a barátnődet véded instán, de közben mintegy mellékesen megemlíted, hogy színész is vagy. (Mármint, kit érdekel? Egyáltalán tudta ezt bárki korábban? Én azt hittem, hogy valami fitnesz-edző-féle. Egyáltalán nem szimpatikus ez a nem is annyira bújtatott reklám.)

csaknekedeszti 

Személy szerint nem igazán követtem soha Britney munkásságát, viszont ismertem tőle ezt-azt, illetve (amiről a film is szól) a gyámsággal kapcsolatos ügyeiről is hallottam már.

Britney esete tökéletesen megmutatja, hogy a hirtelen jött hírnévnek mi a hátulütője. Sajnos elég rendesen megszenvedte/megszenvedi ezt az egészet, és nem a klasszikus értelembe vett 'tanulópénz' árán.
Én Britney-nek hiszek, hisz az embert mindent megtenne a szabadságáért, és amikor azért küzd, az a legutolsó gondolat, hogy hazudjon bárkinek is.

Nagyon örülök, hogy ez a film elkerülte Britney azon korszakát, amikor 'teljesen megőrült', és nem a leborotvált haján, megtépázott külsején nyerészkedett!

#freeBrintey

piciszusz 

Mint dokumentumfilm egész jól össze volt szedve, évek óta drukkolok Britney-nek, hogy sikerüljön végre a gyámság felbontása. Senkit sem szabadna így kihasználni.

Pistacchio

Tökéletesen bemutatja a helyzetet, bár nagyjából követtem az eseményeket, volt olyan, ami új volt számomra.

tantis_kino 

Kíváncsi fáncsi vagyok. Nekem ez a nő valamikor 17 éves koromban nagyon bejött. Elájultam tőle. Pedig lettek volna jobbak is nála Gödöllőn. De akkor már kialakulóban volt a betegségem. Rossz lóra tettem és megbűnhődtem. De kegyetlenül. De Britney is összeomlott és tönkrement. Ami miatt én speciel szomorú vagyok. De lássuk azt, hogy min ment keresztül. Ehhez nyomom a Netflixet!
Jól indult a dokumentumfilm. Érdekfeszítő. Britney, egy amerikai déli lányból világsztár lett. Őrülten oda voltak érte. A lábai előtt hevert az egész világ. Nem csoda, hogy nem tudta feldolgozni…
1998. szeptember 30. Megjelenik a Baby…One More Time szám. Engem az elején idegesített. Mindenhol ezt nyomták. Utáltam az egész Spears-jelenséget. Ekkor másodikos voltam a Líceumban és nem érdekeltek a sztárok. Aztán egy hétvégén megnéztem a klipet a német VIVÁ-n. Megtetszett ez a lány. Titokban rajongtam. Féltem, hogy kigúnyolnak. Apám, 15 évig nem szaroztam sztárimádattal és az egyik percről a másikra fanatikus lettem. Hát az én sztorim így kezdődött el!
Tetszettem a lányoknak. Soknak is. De bátortalan voltam. De a betegség kialakult, mert a sikert nem jól dolgoztam fel. Az, hogy a Britneyt akartam barátnőmnek vagy feleségemnek, azok már beteggondolatok voltak. Sajnálom így utólag. Ennyire tellett. A hülyeség, hülyeséget szült. A Britney jó nő volt. De elérhetetlen világsztár. Majomnak kell lenni, ha elhiszed, hogy szűz még és veled fog járni! Egy barom voltam. Pedig a Licista lányokkal jobban jártam volna…
Késő bánat. Megtörtént. De sok szép dolgot is adott nekem a Britney Spears. És még a hasonmására, Zimány Lindára is rágerjedtem. Ez is megér egy történetet!
Csak a külsőt néztem… Fiatalon még az dominál főleg. Sajnos ez fatális tévedés volt. Na nem az, hogy tetszett a Britney vagy a Linda, hanem az, hogy elhittem, hogy össze tudok velük jönni. Ez szánalmas viselkedés volt a részemről.
Ha valakivel osszejovok a gimiben, nem biztos, hogy kijön ez a betegség. A kegyetlen és alattomos skizofrénia. Nagyon nem jó együtt élni ezzel a kórral, szinte megnyomorit az egész. De sok jó dolgot is hozott, ha ezt le lehet írni. Segíthetek másoknak és ez jó dolog.
De $@!#% az életemet. Mindenféle szempontból. De helyre lehet hozni még? Valamennyire biztosan. Én hiszek benne.
A sztori ott folytatódik, hogy Britney összejön Kevin Federline-nal. Majd két év után elválnak egymástól. De lesz két gyerek. Aztán Brit az egyik paparazzi fotosaval jön össze. A fotós elmondja, hogy nem bízott senkiben sem a lány. Ez nagyon szomorú dolog. Ezt én is átéltem, de csak képzeletben. Ő viszont kőkeményen megélte.
Hülye menedzserek veszik körül. A családtagjai keselyük. Az amerikai média szinte kinyírja. Nem lehet így élni. Nem is sikerült neki! Ráadásul a párkapcsolatai sem sikeresek. Mi várt erre a csajra? Semmi jó…
2002-ben Britney szülei elváltak. A sok kábítószer és az átmulatott és dorbézolt esték sem sokat segítettek neki. Mélyrepülésbe került és a kórházban kötött ki! Sajnálatos, ami vele történt.
Mondják, hogy megőrült. Amin nem is csodálkozok a sok paparazzi fotós láttán. Ezt nem lehet elviselni. Mindenhova követték. Nem volt egy másodperc nyugta sem. Ez borzalmas!
2008-tól az Apja gyámsága alá kerül. Ez sem okozott neki sok örömet. Nagyon nem.
Jamie Spears – Britney Apja a következőket mondta: „Senkinek nem nyilatkozom te ostoba $@!#%!”
Britney Spearsnél demenciát állapítottak meg. Ez őrület!
Összességében mondva remek dokumentumfilm lett. Nekem tetszett az alkotás, ami viszont Britneyvel történt, az nagyon nem. Britney egyik fia mondta egyszer, hogy a Nagyapa egy seggfej. Gondolhatja mindenki, hogy visszaélt a lányával. Ez a modern kori rabszolgaság volt. Hihetetlen, hogy ez megtörténhetett. Bár igaz, hogy Brit Spears nem volt jó állapotban. De folyamatosan nyomták neki a gyógyszert. Gyámság alatt élni borzasztóan rossz lehet. Manapság reménykedjünk abban, hogy a sztárénekesnő jobban lesz és újra zenélhet és táncolhat. Amiben kifejezetten jó!
Hajrá Britney!


Népszerű idézetek

Ascyra 

Tony Chicotel (gyámsággal foglalkozó ügyvéd): A gyámság alatt álló személyt törvényesen megfosztják az önálló döntéshozataltól és átruházzák ezt a jogot egy harmadik személyre, a gyámra vagy más államokban a gondozóra. Természetesen, az ilyen szintű szabadságkorlátozást, a szabadság elvesztését nagyon ritkán, és csak akkor alkalmazzuk, ha valóban nincs más alternatíva. Egyesek szerint a felnőttkori gyámság egyenértékű a társadalmi halállal.

Ascyra 

Britney Spears: … az apámnak és mindenkinek aki részt vett ebben, börtönben a helye.


Hasonló filmek címkék alapján