Blood+ (2005–2006) 34

Otonashi Saya egy fiatal lány, aki semmiben sem különbözik másoktól. Családja annak idején örökbe fogadta, ráadásul a lány semmire sem emlékszik az örökbefogadás előtti időkről. Ám egy nap békés, boldog életének vége szakad, amikor egy chiropretan támad rá, és Saya megtudja, hogy ő az egyetlen,… [tovább]

angol

Szereposztás

Kitamura EriOtonashi Saya
Yoshino HiroyukiMiyagusuku Kai
Konishi KatsuyukiHaji
Suwabe JunichiVan Argiano
Umezu HideyukiAston Collins
Yajima AkikoDiva
Toyoguchi MegumiIrène
Koshimizu AmiJahana Mao
Kadowaki MaiKinjou Kaori
Saito ChiwaLulu

További szereplők

Kedvencelte 9

Várólistára tette 34


Kiemelt értékelések

Popovicsp87 

Nagyon vegyesek az érzéseim az animével kapcsolatban.
Az alaptörténet egészen jó lenne, de ahogy haladunk előre egyre inkább válik az egész egy vergődéssé.
Túl sok a karakter, akiknek a háttértörténetére inkább kíváncsi voltam, mint a lelkizős részekre. Sayánál és Hajinál is sokkal több minden belekerülhetett volna, nem csak egy-egy emlékfoszlány erejéig.
Az első 6-7 rész kínszenvedés volt, hogy várhatja el a sorozat, hogy izguljak a szereplőért, ha nem is ismerem? Egyszer ez miatt már félbehagytam a Blood+-t.
Aztán nagyjából összeszedi magát a sorozat, de azt is eléggé „öregesen”.
Körülbelül a felénél meg is áll a történet, onnantól csak önmagát ismétlik a jelenetek. spoiler
A harci jelenetek kritikán aluliak, több, dinamikusabb harcot elbírt volna a történet, így nem éreztem az egésznek a tétjét.
Mégsem tudok rá haragudni (annyira) mert sok dolgot megpendít, csak semmit nem fejt ki rendesen. Egyszerűen túl sok az infó és ezt dinamikusabban is megoldhatták volna. Az 50 rész alatt bőven.
Saya családját például nagyon megkedveltem, rájuk hagytak időt.
spoiler
Díva „gonoszságát” sem értettem egészen.
Az erőviszonyok sincsenek jól ábrázolva, ez részben a karakterek meg nem ismerésének köszönhető, részben a történet döcögésének.
Rengeteg kérdést nyitva hagy és erős identitásválságban is szenved. A konfliktushoz képest kevés a harc. Viszont, ha drámaibb, esetleg romantikus történetet akartak volna kihozni belőle, akkor ahhoz meg túl sok az akció.
spoiler
Sokkal jobb, mint a Blood, Saya sokkal szimpatikusabb, de még mindig nem elég jó.

Dreamborder

Nagyon régen láttam ezt az animét, de nagyon szerettem :)

Ercsusz 

Szépen bemutatja, mennyire számít, kit hogyan nevelnek. A története nem lenne rossz, de tele van unalmas részekkel, amikből néhány ugyan tényleg kell tölteléknek és kiegészítésnek, de lehet jobban is megoldhatták volna. A szereplők közül voltak páran, akiket pofon csaptam volna, hogy ne nyivákoljon már és jöjjön meg az esze és a cselekedeteiknél is párszor a falnak mentem volna. Ami miatt végig morogtam, hogy Hagi-t abszolút semmibe vették. Ha harc volt, akkor gyere megvédeni, amúgy meg mintha ott sem lenne. Ráadásul ő saját magát is így kezelte!?! Amikor folyton azt válaszolta, hogy „ha úgy kívánod” vagy „ha ezt kívánod” na itt már agybajt kaptam. Az egyik kedvencem mégis ő lett, na meg Solomon. Amit meg nagyon nem értettem az a hatalmas erőkülönbség és még spoiler

Kiskakukk 

Nem rossz, de rengeteg idegesítő karakter (élükön a főszereplő leányzóval) és időhúzás volt benne, ezért a sok levonás.


Hasonló filmek címkék alapján