Batman: Az Arkham ostroma (DCUAOM 22.) (2014) 33

Batman: Assault on Arkham
75' · amerikai · akció, animációs, kaland 13

Gotham Cityre megint veszély leselkedik. A kormányzat összeállt a gazemberek egy csoportjával, az Öngyilkos Osztaggal, és arra kényszeríti őket, hogy betörjenek az Arkham-i Elmegyógyintézetbe, és szerezzék meg a Rébusz által ellopott, szigorúan titkos információkat. A dolgok még rosszabbra… [tovább]

angol

Szereposztás

Kevin ConroyBatman / Bruce Wayne (hang)
Neal McDonoughMesterlövész / Floyd Lawton (hang)
Hynden WalchHarley Quinn / Harleen Quinzel (hang)
Matthew Gray GublerRébusz / Edward Nigma (hang)
Troy BakerJoker (hang)
John DiMaggioKing Shark / Nanaue / Bane (hang)
Greg EllisCaptain Boomerang / George Harkness (hang)
Giancarlo EspositoBlack Spider / Eric Needham (hang)
Jennifer HaleKiller Frost / Louise Lincoln (hang)
Martin JarvisAlfred Pennyworth (hang)

További szereplők

Kapcsolódó zónák

DC Univerzum

247 tag · 560 karc · Utolsó karc: 2022. január 19., 20:53 · Bővebben


Kedvencelte 4

Várólistára tette 34


Kiemelt értékelések

Damien_Lambert 

Na pontosan ezt akartam látni az élőszereplős változatban is és ezek után még érthetetlenebb számomra, hogy ilyen jó alapanyagból egy olyan rossz filmet voltak csak képesek összerakni. Nem kell ide természetfeletti boszorkány, egyáltalán nem illik ebbe a történetbe, bőven elég egy csapatnyi őrült, egy nagyadagnyi Arkham, hozzá Batman, Joker és Pingvin (aki Jóker mellett a második kedvenc Batman gonoszom), valamint kisebb szerepekben további ismertebb gonosztevők és máris egy szinte tökéletes végeredményt kapunk.

1 hozzászólás
Kemiviki 

Őszintén megvallom kicsit tartottam az Öngyilkos Osztagtól. De ez az animációs film brutálisan jó lett! Nem lehetne az élőszereplős filmben is ilyet látni? Sokkal jobb lenne mindenkinek.
Nagyon bejött a történet, az animáció is szuper volt. Külön öröm volt számomra az elején a karakter „bemutató” .
És bár csak egy pár pillanatra de felbukkant spoiler is, és fuuu de jól nézett ki a csajszi. Harley is hozta a formáját :) <3

Banditaa 

Olyan sok animációs filmet még nem láttam a DC univerzumból, de azok között magasan ez volt a legjobb. Nem volt itt finomkodás meg politikai korrektség, folyt a vér, hullottak a hullák, (majdnem) villantak a mellek meg a középső ujjak… A Suicide Squad is teljesen rendben volt, Harley Quinn és Killer Frost mellett Deadshot Céllövő?! és Captain Boomerang párosa nagyon jó volt. Joker talán nem volt annyira eltalálva és Batman se sok vizet zavart, de nekem azért tetszett. Még sok ilyet!

Gothic01 

Azért határoztam úgy, hogy megnézem, mert tudtam, hogy szerepelni fog benne a Rébusz, aki egy általam nagyon kedvelt, egyúttal a készítők részéről nagyon mellőzött antihőse az univerzumnak. Vele kapcsolatban nem is emelhetek kifogást, legfeljebb annyit, hogy túl keveset szerepelt, de az alatt a kevés alatt ezerszer jobban visszaadták a személyiségét, mint pl. abban a Batman-filmben, amiben Jim Carrey alakította; gondolok arra, hogy az egy kimondottan tipikus Nigmás megmozdulás volt, hogy már jó ideje tisztában volt vele, valaki beszivárgott közéjük, de nem szólt egy árva szót se, mert kíváncsian várta, a többi „sügéragyú” mikor veszi észre a trükköt. xD

Az öngyilkos osztagtól már a 2016-os filmjükkor se voltam elájulva finoman fogalmazva – Deadshotot leszámítva, akit már az Arrowverzumos felbukkanásakor megkedveltem – , és lényegében ez most sem változott, viszont a részletek finomodtak. Ha nem is sikerült mindenkit megfelelően kibontani a gárdából, sokkal jobban be lehetett járni még a rengeteg ütés-vágás-rúgás-csihi-puhi masszában is a személyiségüket, mint anno a filmben, így szembesültem vele, hogy noha Harley Quinnt változatlanul egy idegesítő, hisztis, éretlen és társfüggő ribinek tartom, akit bottal se piszkálnék meg, viszont megcsillogtatta, hogy szorult bele ravaszság. Kevesebb, mint amennyi jól esett volna ugyan, de így furakodott némi pozitívum az ostoba, pszicho-Barbie imázsba, amit egyébként még most se értem, miért favorizálnak ennyire az emberek, mikor vannak sokkal értelmesebb és vagányabb DC-lányok is. :P

Az atmoszféra hozta azt a könyörtelen figurát, amiért jobban szimpatizálok a DC sötétebb tónusával; itt nem csak a levegőbe beszélnek, hogy ha valaki nem követi az utasításokat, lenyomják a gombot, hanem meg is teszik. És végignézetik a nézővel, ahogy lerobban a feje a delikvensnek. Egy bizonyos ponton ugyan a megítélésem szerint ez a kemény valóság vonal átfordult céltalan erőszakba, ami valamelyest víz alá nyomta a lényegi cselekményt és a potenciált, amit még tartogatott, – ennek következtében a film második felétől kezdve tudtam csak igazán izgulni, igazán jól szórakozni – ugyanakkor megkérdőjelezhetetlenül jelezték a készítők, hogy ez bizony nem az a gyerekeknek készített mű, ami elé vasárnap délben leülnek a Cartoon Networköt bekapcsolva; felveszi a versenyt a tematikus filmekkel ezen a téren. Történetileg eléggé zavart, hogy a Rébusz társulásáig ennyire dróton huzigált bábukként viselkedtek a „gonoszaink”, akik maximum akkor fordultak le a parancsösvényről, ha valamilyen pitiáner személyes tüske eltérítette őket, – Harley drámája Jokerrel, Bumeráng és Floyd… hímtagméregetése. Aláírom, hogy értelemszerűen nincs választásuk a küldetések kapcsán, de azt akkor is furcsálltam, hogy Deadshoton kívül kvázi senki se gondolkozott el rajta, hogy miért akarja velük ezt csináltatni az A.R.G.U.S., miért annyira fontos ez.

Batmannel nagyon-nagyon kellemes, elsöprő meglepetés ért. ^^ Töltelék volt ő is, mint a Rébusz, ellenben az én szememben rögtön a főszereplők közé tornázta fel magát a felmutatott teljesítményével. Félve, bár bízok benne, hogy az új Batman filmben is ez a remekül elkapott verzió fog megjelenni, amiről ordít, hogy ő nem csak egy a rengeteg, megmentő-komplexusos, jelmezes bohóc között, hanem hogy ő a legokosabb és leghatékonyabb szuperhős. Az eszére támaszkodik, a megfigyeléseire, a logikájára és az utóbbival ötvözött intuícióra, amiből kifolyólag egyáltalán nem véletlen, hogy komoly ellenfelet jelent a szuperképességekkel rendelkező gonoszoknak is; Batman 100%-osan kihasználja a rendelkezésére álló eszközöket. És hamar átlát a szitán, nem hagyja letörni a függetlenségét.

Az easter egg-orgián jót mosolyogtam, ha Pingvin és Anatolij Knyazev ennyire robosztus kidolgozása furcsa is volt elsőre. Dr. Fagy, Bane, Poison Ivy, Kétarc… mindegyikük felvillanásának / említésének örültem, képzelem, milyen élményhez juthatott, aki több karaktert ismer Gothamből. Az animáció tetszetős és részletes, ellenben egyes esetekben eltúlzottan aránytalanul pakolt össze egy emberré testtájakat, gondolok itt Wallerre és a már fentebb említett két úriemberre.

dulkap 

Ez az eddigi legjobb DC rajzfilm, amit eddig láttam. Nem akartak mindenféle korhatárba beleférni és emiatt igazán visszaadja a DC sötét és brutális világát. Remek karakterek, szép rajzok és jó forgatókönyv. Még élőszereplős változatban is megnézném.

Mr_Catharsis91 

Az akció-szekvenciák bár jók voltak, túl sok volt belőlük és emiatt hamar kifáradt a varázs és lett kontraproduktív a hatása az amúgy sem túl combos narratívára.

LoneWolf 

A tökéletes DC animációs film! Fölvilágosított a Suicide Squad-ról, s mindemellett szerepeltette Batman-t és Jokert is, miközben rengeteg fan-service-szel szolgált az Arham Asylum széria és a karakterek rajongóinak egyaránt, a meseszép grafikájáról nem is beszélve. Batman kedvelőinek mindenképp kötelező!


Népszerű idézetek

Harley Quinn: Annak, aki bumerángot hajigál, komoly gondjai vannak az elengedéssel.

James Gordon főfelügyelő: Urai vagyunk a helyzetnek, Batman, maga…
[látja, hogy Batman eltűnt]
James Gordon főfelügyelő: … és magamhoz beszélek. Megint.

A Rébusz: Találós kérdés: mi az, ami a tiéd, de más nálad többet használja?
Amanda Waller: A nevem.
A Rébusz: He…? Ezt már ismerte.
Amanda Waller: Nem, van Google-öm. Ahogyan az egész világnak.

Harley Quinn: Semmi vész! A fejemen landoltam!

Harley Quinn: [Batmannek, a Jokerről] Persze, sokat ver. De te vagy, aki folyton bántasz!

Deadshot: [Harley-nak] Ne szólíts „pudinnak”.


Folytatása

Összehasonlítás

DCUAOM


Hasonló filmek címkék alapján