Batman: A sötét lovag visszatér – 2. rész (DCUAOM 17.) (2013) 43

Batman: The Dark Knight Returns, Part 2
76' · amerikai · akció, animációs

A sötét lovag és oldalán a bátor és ifjú Carrie Kelly mint Robin végre helyreállították a rendet Gothamben, és a rettegés ködét, amelyet a mutánsok borítottak a városra, reménysugár töri át. Ám az, hogy Batman ismét reflektorfénybe került, és tele van vele a média, haragra gerjeszt egy sokkal… [tovább]

angol

Szereposztás

Peter WellerBatman / Bruce Wayne hangja
Ariel WinterRobin / Carrie Kelley hangja
Michael EmersonJoker hangja
David SelbyGordon hangja
Mark ValleySuperman / Clark Kent hangja
Dee Bradley BakerDon hangja
Paget BrewsterLana Lang hangja
Maria Canals-BarreraEllen Yindel hangja
Townsend ColemanMorrie / Abner hangja
Grey GriffinAnchor Carla / Sarah Essen-Gordon hangja

További szereplők

Kapcsolódó zónák

DC Univerzum

272 tag · 673 karc · Utolsó karc: 2023. június 9., 02:06 · Bővebben


Kedvencelte 5

Várólistára tette 31


Kiemelt értékelések

Razor 

(A két részt együtt értékelem.) Régóta terveztem már elolvasni Frank Miller klasszikusát, ám ezidáig csak a belelapozásig jutottam, és végül az animációs változat került előbb sorra. Batman világa sosem volt valami vidám, ez különösen igaz erre a közeljövőben játszódó történetre, ahol a hősöket jobbára már csak hírből ismerik, Gotham utcáit pedig egyre inkább ellepi a káosz. Ekkor tér vissza a „nyugdíjból” Bruce, hogy rendet teremtsen szeretett városa utcáin. Ezt természetesen sokan nem nézik jó szemmel… A történet fordulatokban gazdag, kellően sötét (gyerekeknek semmiképp nem ajánlott!), bár némileg szerintem tetten érhető rajta, hogy az eredeti történet négy részes volt, hisz ezt is fel lehet osztani annyira, bár ez szerintem nem volt zavaró. A terjedelme miatt ráadásul irodalmilag hűnek is tűnik, bár ezt csak az olvasás után tudom biztosra megmondani. Az animáció nagyon szép, az akciók végig követhetők és látványosak voltak. A magyar szinkron is korrektre sikerült, két apróbb fordítási döccenőt leszámítva nem volt vele problémám. Egy valami zavart csupán a két rész során: Gotham rendőrei tényleg ennyire béna céllövők??? Az egy dolog, hogy az öreg Batman-t nem találják el, de mikor az öreg és sérült Batman is sikeresen kikerüli a lövéseiket, ott már erősen elgondolkodnék a teljes banda kirúgásán.

Chris90

Az összértékelésekkel ellentétben nekem egy kicsit kevésbé tetszett, mint az első rész. A film első felét (a vidámparkos résszel bezárólag) nagyon szerettem, végig lekötötte a figyelmemet, sőt már a 10 csillagon is gondolkodtam, de aztán jött a film második fele, amely nálam néha bizony unalomba fulladt. De összességében (maga ez a rész és a két film együtt) kellemes csalódás volt, az általam látott Batman-rajzfilmek közül a legjobbak. Igényes és látványos rajzolás, felnőtteknek szóló, többnyire izgalmas történet (tényleg felnőtteknek szól, időnként végiggyilkolásznak benne mindenkit).

DeadBite

Jóval komolyabb,mint az első rész,hiszen itt már megjelenik Joker,Superman,sőt Oliver Queen is,ráadásul nagyon Batman vs Superman hangulata van az egésznek,nemhiába ez adta az ihletet a mozifilmhez.Kellemes kikapcsolódás volt.

Vizsla

Az első résznél sokkal jobban tetszett. Itt is jól mutatja a „szabad-világ” problémáit (a nagyhatalmak erőfitogtatásának következményeit, az átlag emberekre gyakorolt hatásait, miközben a társadalom képes a legkisebb tragédiától is megbomlani és káoszba fordulni).
Ugyanakkor tovább nézzük Batman/Bruce harcát és láthatjuk ahogy egyre elkeseredettebb, egyre biztosabban halad a pusztulás felé.
A legjobban a Superman-vonal tetszett. Megtudjuk, hogy nyugdíjaztatva lett a teljes Igazság Ligája (kormányzati nyomásra), és már csak Batman harcol. Feltűnnek a régi arcok és nem is értjük már miért küzd Batman, hiszen körülötte már mindenki feladta és Gotham sem kér belőle.
De nem azért küzd Batman, mert mások ezt akarják, hanem mert a világnak szüksége van rá.

LoneWolf 

A sztori második része emeli a tétet, hiszen ebben zajlik le a csata, amely a Superman v. Batman című soron következő élőszereplős film jeleneteit ihlette. Ebben ismét bebizonyosodik, hogy Batman világa nem csak a piti bűnözők elfogásából és céges ülésekből áll, hanem erősen jelen van benne a politika, cselszövés és árulás is, ami rendesen megkavarja öregedő hősünk életét. Az első résszel együtt ajánlott darab!


Népszerű idézetek

Cneajna

Műsorvezető: kedélyes hangon Joker, Ön ismertetni akarta a saját álláspontját. Megölt körülbelül 600 ártatlan embert. a közönség felfördülése Ezzel kapcsolatban mi az álláspontja?
Jokert kísérő pszichiáter: Itt álljunk meg. Egy érzékeny emberrel van dolga, nem tűröm, hogy zaklassa.

Cneajna

Bruno: fegyverét egy bácsira szegezi Ennek a két marhának együtt nincs egy fél agya. Úgyhogy megkapják a tiédet.

S_Bíborka 

Batman: Emlékeztetni akartalak rá, hogy tartsd magad távol tőlem. Azt akarom, hogy az elkövetkezendő években, a legintimebb pillanataidban emlékezz arra az emberre, aki legyőzött!

S_Bíborka 

Bruce Wayne: Mit akarsz, Oliver?
Oliver Queen: Egy darabot belőle. Az iskolásfiúból. Mindig tudtam, hogy egy nap majd kettőtök között fog véget érni. A világ nem elég nagy kettőtöknek. Nem kell nagy darabnak lennie. Csak vegyél be, a régi idők emlékére.

S_Bíborka 

Alfred Pennyworth: Még közel sem épült fel.
Bruce Wayne: Ahogyan ő sem.
Alfred Pennyworth: Neki nincs szüksége egy kétlábon járó kórházi ágyra, hogy a belső szerveit benn tartsa.
Bruce Wayne: Tudom, hogy nem szívesen vesz részt ebben.
Alfred Pennyworth: Nem mondhatnám, hogy kellemes lesz. De hozzátartozik a kötelességeimhez.

S_Bíborka 

Carrie Kelley: Hogy küzd egy ilyen ember ellen?
Bruce Wayne: Egyszerűbben, mint eddig. Nincs semmi a Jokerben, amit ne tudnék helyrehozni. A kezemmel.

S_Bíborka 

Batman: Ültél már lovon?
Robin: Azt hiszem, még soha nem láttam lovat.
Batman: Gyorsan meg fogod tanulni.


Folytatása

Összehasonlítás

DCUAOM


Hasonló filmek címkék alapján