Batman of the Future (DC Animációs Univerzum) (1999–2001) 16

Az idő: a 21. század. A hely: Gotham City. Más idők járnak, más lett a város, megváltoztak az emberek. Bruce Wayne felett elszállt az idő. Levetette denevér-köpönyegét, s ezzel a Wayne Enterprises vezetéséről is lemondott.
Gotham azonban továbbra is a régi problémákkal küzd. A bandák… [tovább]

angol

Képek 13

Szereposztás

Will FriedleTerry McGinnis / Batman (hang)
Kevin ConroyBruce Wayne / Batman (hang)
Lauren TomDana Tan / Kai-Ro / Green Lantern (hang)
Cree SummerMax / Max Gibson (hang)
Stockard ChanningBarbara Gordon (hang)
Gedde WatanabeDr. Suzuki

Kapcsolódó zónák

DC Univerzum

272 tag · 673 karc · Utolsó karc: 2023. június 9., 02:06 · Bővebben


Kedvencelte 7

Várólistára tette 18


Kiemelt értékelések

Sylvanas_Windrunner 

Számomra eléggé elmarad a Batman: A rajzfilmsorozattól. :( Persze szórakoztató, és a karakterek sem rosszak. Terryt és Max-et különösen kedveltem, és az öreg Bruce is érdekes volt és szórakoztató, ebben a mentor szerepben, de ennek ellenére mégis sokkal kevésbé tudott lekötni. Annak nagyon örülök, hogy maga az animáció stílusa hozta a régi sorozat jellegét, mert ezt nagyon szerettem/szeretem benne. Nem tudom biztosan, hogy nem bennem van-e a probléma. Úgy gondolom, hogy ha ezt is néztem volna gyerekkoromban (valahogy kimaradt akkoriban), akkor jobban tetszene, meg persze akkor a nosztalgia élménye is hozzájárulna, de így most egy icipici csalódottság azért ott van a háttérben. Voltak jobb és kevésbé jó részek, összességében persze egyáltalán nem rossz, de még mindig sokkal jobban húz a szívem az eredeti sorozat felé. :) Egy dolog volt, ami számomra kifejezetten zavaró volt, mégpedig az intro zene, na az valahogy sehogysem jött át… :D

3 hozzászólás
TribeBubu 

Sajnos kissé lemarad a Batman: A rajzfilmsorozat mögött, viszont az új karakterek egész ütősek és mind látványban, mind sztoriban beleillik a DC animációs univerzumába. A zenéje pedig örök kedvenc.

Kemiviki 

1. évad: Nagyon tetszik. Van 1-2 gyengébb rész, de alapjába véve jó mindegyik. Egyedül egy Joker szintű ellenfelet hiányolok.
Amúgy meg Catman :D Bocsánat de olyan nagy a füle :D

2 hozzászólás
GentleRain 

Nagyon jó kis rajzfilm egy új Batmannel, új kalandokkal, de azért a régi Batman is megjelenik, mint mentor. A történet tele van kalandokkal, akcióval, némi drámával, humorral és nekem nagyon tetszett. Nem bántam meg, hogy megnéztem, mert már régóta készültem rá. Igaz, hogy más, mint a klasszikus Batman-rajzfilmek, de ez nem baj, ez már egy új generáció.

Th3DarkKn1ght 

Először még a TV3-on láttam, premierben! :D Ezt tartom a Batman rajzfilmsorozat igazi folytatásának, nem a The New Batman Adventures-t, ami annak ellenére, hogy tartalmazott egy-két igazán jó részt, hangulatban nem ért fel az elődjéhez. Viszont a Batman of the Future tudta hozni azt a sötét hangulatot, még úgy is, hogy a rajzstílus megújult. Olyan, mintha a Batman TAS és a TNBA legjobb tulajdonságait összemosták volna. (Azért a régi fekete papírra rajzolt stílus volt az igazi!) Hiába egy középiskolás srác a főszereplő, a történetek egyáltalán nem gyerekesek. Animáció terén Bruce Timm csapata itt ért el a csúcsra, az utána következő Justice League rajzfilmek már csak történetben és szereplőkben tudtak újat mutatni, vizualitásban nem. Azt sem szabad kihagyni, hogy ez egy teljesen eredeti ötlet! És mégis simán beleillik Batman világába! Az új Batman dizájn nagy menő, végre fekete! :D Terry is szimpatikus, de nálam az öreg Bruce visz mindent! Zseniálisan megragadták a karakterét! Itt ki kell emelnem, hogy a magyar szinkronban Jakab Csaba tökéletesen hozza a figurát! Nekem ez a második kedvenc DC Animated Universe sorozatom. Az intrója meg a mai napig verhetetlen! :D

Mr_Catharsis91 

Az elődöt nyilván nem múlja felül, de volt benne pár emlékezetes rész. Meg nyilván játszott itt is a nosztalgia faktor. Gotham-nek is inkább állt jobban a gótikus stílus, mint a neo-futuristic stílus. Az antagonisták annyira nem voltak kidolgozottak meg árnyaltak (meg kemények sem), mint mondjuk a Két-arc részben Kát-arc vagy bármelyik Joker-es részben Joker. Egynek elment, de nem innen maradt meg több rész a fejemben.

Odin94

Az egyik legjobb DC-sorozatnak és egyben Batman sorozatnak tartom, mind a mai napig! Imádtam nézni a Cartoon Networkon, viszont jó hogy így utólag online nézve végre sorrendben láthatók az epizódok.

A sztori kifutása amúgy az Igazság Ligája Határok nélkül (Unlimited) sorozat végén van, mikor Terry megkéri Dana kezét és Amanda Wahler elmondja Terrynek, hogy valójában Bruce fia biológiailag (félig).


Népszerű idézetek

TribeBubu 

Bruce Wayne: Nem férek hozzá a számítógépükhöz. Nincs rajta a hálózaton.
Terry McGinnis/Batman: Remek… ennyit a nyomokról.
Bruce Wayne: Tudod, az internet előtt is létezett bűnözés és nyomozás.

S_Bíborka 

Terry McGinnis: Nézze, ha lenne bármilyen bizonyítéka, hogy készülnek valamire, az más lenne. De nem fogok változtatni a terveimen egy megérzés miatt.
Bruce Wayne: Batman megtenné.
Terry McGinnis: Hé, én állandóan kockára teszem az életem. Egy este nem számít.
Bruce Wayne: Mindig egyetlen este számít.

Th3DarkKn1ght 

[Terry McGinnis] – Történt magával is ilyesmi?
[Bruce Wayne/Batman] – Hadd meséljek neked egy lányról, akit Selina Kyle-nak hívtak…

Th3DarkKn1ght 

[Bruce Wayne/Batman] – Sajnos csak a bűnözőkhöz értek. Az anyákat nem tudom kezelni.

GentleRain 

Egyik munkás: Te, ez nem Batman volt? Ki gondolta volna, hogy kukázik?
Másik munkás: Miért? Ennie neki is kell.

(2X19)

Ezen akkorát szakadtam! XD

Kemiviki 

Matt: Batman tök jó fej! Nem olyan Nyúl Béla mint te.
Terry: Hé! Nem lehet mindenki Batman.

2. évad 6. rész – Véres sport
TribeBubu 

Terry McGinnis: Már kétszer ellenőriztem ezt a címet. Toxikus anyagokat feldolgozó cég.
Bruce Wayne: Vagy azt mondják. Van valami ötleted, hogy az emberek elkerüljék a helyet?
Terry McGinnis: Hívjuk gimnáziumnak?

TribeBubu 

Terry McGinnis/Batman: Úgy tűnik, történt valami a városházán.
Bruce Wayne: A városházán? Csak légy óvatos.
Terry McGinnis/Batman: Mindig az vagyok.
Bruce Wayne: Igen, de politikusokkal eddig még sosem volt dolgod.

S_Bíborka 

Terry McGinnis: „Terry, ma strand-nap volt, emlékszel? Hol voltál?” Á, sehol, Anya, csak megmentettem a világot.


Hasonló filmek címkék alapján