Batman: A kezdet kezdete (DCUAOM 13.) (2011) 19

Batman: Year One
64' · amerikai · akció, animációs, kaland 13

Egy decemberi napon két férfi érkezik Gotham Citybe. Bruce Wayne 12 év távollét után tér vissza a városba, amelynek akkor fordított hátat, amikor a szüleit meggyilkolták. James Gordon felügyelőt pedig ide helyezték át. Egymástól függetlenül úgy döntenek, hogy felveszik a harcot a bűnözők, és a… [tovább]

angol

Szereposztás

Bryan CranstonJim Gordon (hang)
Ben McKenzieBruce Wayne / Batman (hang)
Eliza DushkuSelina Kyle (hang)
Alex RoccoCarmine 'The Roman' Falcone (hang)
Jeff BennettAlfred Pennyworth (hang)
Grey GriffinBarbara Gordon / Vicki Vale (hang)
Jon PolitoGillian B. Loeb rendőrfőnök (hang)
Katee SackhoffSarah Essen nyomozó (hang)
Liliana MumyHolly Robinson (hang)
Fred TatascioreFlass nyomozó (hang)

További szereplők

Kapcsolódó zónák

DC Univerzum

247 tag · 560 karc · Utolsó karc: 2022. január 19., 20:53 · Bővebben


Kedvencelte 3

Várólistára tette 19


Kiemelt értékelések

Damien_Lambert 

Ami kifogástalanná teszi ezt az animációs filmet nálam, hogy kicsivel több mint egy órába képesek voltak beletenni Gordon és Batman eredetét is és még a Macskanőből is kaptunk egy keveset mégsem éreztem szúfoltnak. Külön tetszett, hogy ez a Batman: Kezdődikhez hasonlóan egy Jókeres utalással ér véget.

Chris90 

Lehet velem van a baj, de én ezt a filmet is untam. Hiába egy óra az időtartama, nekem a duplájának tűnt. De ettől függetlenül, ez még a jobb Batman-rajzfilmek közé tartozik. Az alapsztori jó, érdekes volt látni, honnan indult az egész. Csak sajnos a kivitelezés sikerült rosszul.

LoneWolf 

Anno olvastam az eredetit (Én marha eladtam sajnos…) és úgy vélem remek adaptációja lett Batman eredetének és bőven a Nolan-féle „Kezdődikkel” említhetjük egy lapon, még ha nem is olyan komoly, mint az élőszereplős elődje, tehát a témában kutakodó, de képregényeket kerülő ínyenceknek érdekesség lehet, honnan is indult a bőregér valójában. (Legalábbis ezen verzió szerint.)


Népszerű idézetek

Bruce Wayne: Gotham City. Tiszta betontömbök és havas háztetők. Olyan emberek munkája, akik generációk óta halottak. Innen nézve valódi teljesítménynek látszik. Innen nem látni az ellenséget.

Batman: [Jefferson Skeeversnek] Sosem szabadulsz meg tőlem. Semmi nem árt nekem. De én ismerem a fájdalmat. Ismerem a fájdalmat. Időnként megosztom valaki olyannal, mint te.

Batman: Tizenkét év. És a fájdalom még mindig friss. Akár egy nyers ideg. De ez nem a gyógyulásról szól. Nem keresek lezárást.


Folytatása

Összehasonlítás

DCUAOM


Hasonló filmek címkék alapján