Barbie, mint Rapunzel (Barbie) (2002) 131

Barbie as Rapunzel
79' · amerikai · animációs, romantikus, családi

Hol volt, hol nem volt, réges-régen, a varázslatok és a sárkányok korában élt egy lány, úgy hívták, hogy Rapunzel, és neki volt a legszebb, legtündöklőbb haja az egész földkerekségen. De Rapunzel élete korántsem volt ennyire csodálatos. Gothelnél szolgált, a féltékeny, ármánykodó boszorkánynál.… [tovább]

magyar
magyar

Képek 6

Szereposztás

Kelly SheridanBarbie / Rapunzel (hang)
Anjelica HustonGothel (hang)
David KayeHugo (hang)
Mark HildrethStefan (hang)
Cree SummerPenelope (hang)
Ian James CorlettHobie (hang)
Peter KelamisOtto (hang)
Russell RobertsFrederich király (hang)
Christopher GazeWilhelm király (hang)

Kedvencelte 18

Várólistára tette 13


Kiemelt értékelések

Szeszj 

Nekem ez a Barbie mese gyerekként kimaradt, fogalmam sincsen hogy miért, pedig nagy Barbie rajongó voltam. Biztos vagyok benne hogy nagyon tetszett volna gyerekként, unokahúgom is nagyon élvezte, ő is így szeretne festeni mint Rapunzel. ^-^
Magát a történetet ismertem, de azért nagyon szép volt és persze aranyos. Penelope és a három kislány volt a kedvencem. :))
A zenei világa pedig gyönyörű, nagyon hangulatossá tette a mesét. https://www.youtube.com/watch…

Nihilchan 

Az eredeti történetet csak nyomokban tartalmazza, de sokkal jobban zavart, hogy a grafika és az animáció bődületesen csúnya volt. A kislányok arca konkrétan megijesztett. A sárkány és a nyuszi teljesen felesleges szereplők voltak és az egész annyira… cringe volt. Megkockáztatom, hogy ez gyerekkoromban sem tetszett volna jobban.

christine

Ez az egyik, amit annak idején rongyosra néztem, és bárgyú mosollyal az arcomon néztem most is. Egyszerű, de tényleg nagyon, s valamiért sokkal hosszabbra és eseménydúsabbra emlékeztem, de így is hozta azt, amit elvártam tőle. Itt már egy fokkal fejlettebb a grafika, jobban is esett a szememnek a nézése.

Zakuro 

Kiskoromban a Rapunzel volt az egyik kedvenc mesém, így ez a film is mindig közel állt hozzám – és azt kell mondjam, mai szemmel nézve se volt rossz, sőt, egészen jó volt. Csak néha szaladt ki a számon egy: Jaj, hagyjatok már!
Egyebek, ömlesztve:
– Barbie/Rapunzel sehol nem lett festékes, se a ruhája, se a keze, semmi, pont az arcán egy bizonyos ponton – és nem, nem vette észre! Amúgy meg mondhatta volna azt a gonosz boszorkának, hogy: Hja, az nem festék, csak bevertem a képem valahova, azért lett ilyen kék foltos!

– Miért nem a haját engedte le a gödörbe esett kislánynak? Vagy az csak a hercegnek jár?

– Lö herceg, miután Rapunzel köddé vált: És még a nevét sem tudom!
Ja, mert amúgy nem az a legelső, hogy amikor megismerkedünk valakivel, hogy bemutatkozunk?
Nem – a filmekben nem.

Lö herceg és a kisöccse, a kertben: Tommy, te kint vagy?
Nem, bameg, odabent!

– Stefan!
– Igen?
– Semmi, csak gyakorlom a nevedet!

– Az apasárkány mit oktatja a lányát bátorságról és a többiről, ha ő meg a boszorkány csicskása?

Lö herceg, miután lezajlott a párbaj: -_Megkeresem Rapunzelt!_
Jókor jut eszedbe, kisfiam, a bulinak már vége!

– Né, milyen gyorsan visszanőtt a csaj haja!

Összegezve: plusz egy pipa a kihívásnál. Ezután egyébként azt érzem, határozottan jó irányba haladunk (egy híres, utolsó mondat…)

5 hozzászólás
Dorothie

Jaj, ez a mese gyakorlatilag a gyerekkorom. :D Emlékszem, mikor megkaptam anyától kazettán, rongyosra néztük. Imádtam a szereplőket, a sztorit, a ruhákat, Rapunzel haját, az ecsetet, a dalt, ami akkor szól, mikor Rapunzel alszik. :D Természetesen azt minden alkalommal énekeltem is, még az oviban, mikor néztük. És emlékszem, mikor mindenki rám nézett. xD Lehet, hogy csak mert gyerekkori kedvenc, de még 20 évesen újranézve sem mondanám, hogy rossz, sőt. Néhány mai Barbie meséhez képest, ez zseniális. :D És azt hiszem, emiatt a mese miatt szerettem rajzolni/festeni. :D

vudura06 

Régebben már láttam és akkoriban nagyon untam. Most 18 éves fejjel rendesen élveztem. :D
Penelope volt a kedvencem. <3

Orsi999

Gyerekkorom egyik fő Barbie meséje, amit már rengetegszer végignéztem. Ahogy meghalom benne a dalokat, rögtön énekelni támad kedvem. Igazából mostanában próbálom egyre kevesebbet nézni, mert szépen lassan kezdem megunni.

Adri3nn

Kétségkívül hozzám legközelebb álló Barbie film, gyerekként is ez volt a kedvencem. A történetét nagyon szeretem, valahogy más érzés nézni mint a többi filmet… Felszabadító mikor elkezd festeni, és ez egy új világot tár fel neki.
Az meg mellékes, de imádom a sárkányokat, a nyulak pedig az egyik kedvenc állataim, szóval ez nálam plusz pont :D
Nem csak Rapunzelnek volt nehéz útja ebben a részben, hanem a kis barátainak is. Penelope-jé inspirál legjobban, mert nem adta fel a küzdelmet, és nem félt ellenállni az apjának és elérte amit szeretett volna.
Bármikor újranézném, ezzel nem lehet nálam mellé lőni :D

Nikolett_Varga 

Egyik kedvenc mesémet mi máson is nézhettem volna meg, mint VHS-n. Tiszta retro hangulat. Már gyerekként is imádtam és ez azóta sem változott :)

Kontra_Judit 

Kedves, aranyos mese, ahol Rapunzel a jóságával „hódít”. Gothel a gonosz spoiler Okos lány, a barátait (Penelophe a kis sárkánykölyök és a nyúl) segítségével mindig felfedező útra indul :) Az igazmondása segítségével megtöri az átkot, így a végén a rossz elnyeri méltó büntetését.
Nagyon szép a grafika, a színek, a pici lányok annyira bájosak voltak!


Népszerű idézetek

duracell 

Állandó, mint a csillagok felettünk,
Tudd, hogy mi mindig szeretünk!

duracell 

Fényes csillag rád tekint,
Érezd, mindig érted int.
Álmod válik valóra,
Ha rád talál a fény.
És nézd, hogy rád talál a fény.

duracell 

Constant as the stars above
Always know that you are loved.

duracell 

Constant as the stars above
Always know that you are loved.
And my love shining in you
Will help you make your dreams come true
Will help your dreams come true.


Hasonló filmek címkék alapján