Az utolsó pogány király (2018) 14

Redbad
160' · holland · kaland 16

A 7. században Európa északi részét a pogány frízek, szászok és dánok uralták. Redbad a szabad frízek utolsó királya, aki szembeszállt saját népe kegyetlen pogány rituáléival csakúgy, mint a délről érkező frankokkal, Európa új uraival. A frank hódítók a kereszténység erőszakos terjesztésével… [tovább]

magyar

Szereposztás

Gijs NaberRedbad
Jonathan BanksPepijn
Søren MallingWiglek
Renée SoutendijkIdwina
Lisa SmitFenne
Loes HaverkortFrea
Derek de LintEibert
Egbert Jan WeeberBonifatius
Huub StapelAldigisl
Britte LagcherSinde

További szereplők

Hirdetés

Várólistára tette 91


Kiemelt értékelések

vvn_e 

Nagyooon nagyoon hősies és magasztos akart lenni az egész film.

Rengeteg az arcba felmászó szuperközeli, szépen fotózott, de túlexponált, és siralmasak az animációk pl mikor felgyújtanak valamit/valakit.
A karakterek elég két dimenziósak, csupa jó és rendes viking és gonosz keresztény, már már mesei. És semmi árnyalat nincs a karakterekben.

Magában a történetben pedig rengeteg a lyuk, és a hülyeség. Indokolatlan a 160 perces játék idő. Olyasmi mint a 2000-es években készült német/francia/olasz történelmi TV-filmek, csak azokba nem öltek ennyi pénzt akkor.

Összességében, jó lehetett volna egy jobb forgatókönyvvel, jobban árnyalt karakterekkel és bőven elég lett volna 120 perc.

Egy ponton túl már nagyon jól szórakoztam rajta, annyira idegesítő volt.

A vikingek sorozattal, pedig ne említsük egy lapon, mert ahhoz képest, ez egy olcsóbb kistestvér. De mentségükre legyen szólva 1) nem hollywoodi nagy film hanem holland 2) ez ilyen csináljuk meg a történelmünk-film, ez az a film ami nem szórakoztatásra készült, hanem hogy elmondja na volt nekünk egy ilyen hősünk. Nekünk ez az Egri csillagok vagy a Honfoglalás (?) na ezt nem lattam.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján