Az utolsó pogány király (2018) 29

Redbad
160' · holland · kaland 16

A 7. században Európa északi részét a pogány frízek, szászok és dánok uralták. Redbad a szabad frízek utolsó királya, aki szembeszállt saját népe kegyetlen pogány rituáléival csakúgy, mint a délről érkező frankokkal, Európa új uraival. A frank hódítók a kereszténység erőszakos terjesztésével… [tovább]

magyar

Képek 17

Szereposztás

Gijs NaberRedbad
Jonathan BanksPepijn
Søren MallingWiglek
Renée SoutendijkIdwina
Lisa SmitFenne
Loes HaverkortFrea
Derek de LintEibert
Egbert Jan WeeberBonifatius
Huub StapelAldigisl
Britte LagcherSinde

További szereplők

Várólistára tette 89


Kiemelt értékelések

Valcsa

Az átlaggal ellentétben nekem határozottan tetszett ez a film. :) Igaz, elsőre én is azt hittem, skandináv nép áll a középpontban, aztán utánaolvasva kiderült, hogy a frízek inkább germánok voltak. A bennem élő skandináv-mániás énem mindenesetre nagyon díjazta ezt a látványvilágot, a történetet, az egész filmet, ahogy életre keltették a történelem azon szeletét, amiről nagyon kevés szó esik, vagy inkább semennyi (Redbad karakterével – lett légyen akármilyen írásmódja – nem gyakran találkozni, nekem pl. abszolút nem csengett ismerősen a neve…).
Az különösen tetszett, hogy a keresztényeket sem állították be szenteknek, erről valahogy hajlamosak sokan megfeledkezni, hogy bizony ez sem volt mindig erőszaktól mentes vallás, sokan haltak meg keresztények keze által is, a hit nevében… (Sőt, itt talán már-már eltúlzott is volt… Nem sikerült a filmkészítőknek pártatlannak maradniuk…)
Sok volt benne a dráma, a hatalmi harc, és persze a véres jelenet is, de szerintem így volt jó, minden vélt és valós hibájával együtt is. Szerettem a film hangulatát, jók voltak a zenék, és csodás volt a környezet, ahol játszódott. Sok ilyet látnék még, ahol valós történelmi eseményeket dolgoznak fel, és különösen üdvösnek tartom, mikor olyan történésekhez nyúlnak, amiről szinte sehol sem olvasni/hallani… Mint most Radbad-éhez, amit gyakorlatilag kitöröltek a történelemkönyvekből…

Ancsúr 

Kicsit fekete-fehér volt nekem ez a film, de attól még nem volt rossz. Igaz, annyira nem is szerettem meg. Egy nézésnek elment.

otaksa

Felkavaró és elborzasztó, de talán pont ettől hitelesnek tűnő film. Megtörtént eseményeket dolgoz fel, vagyis inkább valós történelmi alakok köré kerített mese. Tetszett, hogy mennyire tisztelték az egyén szabadságát, hogy a nők egyenjogú katonákként ugyanúgy harcoltak, mennyivel fejlettebb társadalom volt a frízeké, mint az őket megtéríteni igyekvő kegyesnek mondott (valójában kegyetlenebb) katolikus frankok.

levyzoltan 

Miről szólnak az ilyen filmek: Az erőszakos hitterjesztés folyt évszázadokon keresztül a világban. Erre a bizniszvallásféleségre támaszkodva, mögé állva terjesztették az akkori új világrendet. A nagy mesterre Jézusra, az ő minőségére hivatkozva ölték az emberek millióit aki nem voltak „felvenni” a mocskos gyilkos új rendet.
Valószínű ez történt a mi világunkban is. A mocskos keresztény hatalom irtotta a máshogy gondolkodókat. Érzitek a hasonlóságot hogy mi folyik ismét a világban? Csak most nem vallást kell „felvenni”. Ébresztő a film. Ébredj NEO!


Népszerű idézetek

Th3DarkKn1ght 

S inkább leszek a Pokolban a barátaimmal, mintsem a Mennyben az ellenségeimmel!


Hasonló filmek címkék alapján