Az utolsó ember a Földön (2015–2018) 27

Két évvel egy világjárvány után Phil Tandy Miller még mindig egyedül van. Keresztül-kasul bejárja Amerikát, mint az egyetlen túlélője a járványnak, várva, hogy újból rátaláljon embertársaira, akik között talán ott van álmai nője is. Üzeneteket hagy az út menti táblákon, a reménybeli… [tovább]

Képek 18

Szereposztás

Will FortePhil Miller
Kristen SchaalCarol Pilbasian
January JonesMelissa Shart
Mel RodriguezTodd
Cleopatra ColemanErica
Mary SteenburgenGail
Boris KodjoePhil Miller #2
Jason SudeikisPhil Tandy Miller testvére
Keith L. WilliamsJasper
Kenneth ChoiLewis

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 8

Várólistára tette 61


Kiemelt értékelések

MrsCumberbatch 

Az utolsó ember a Földön, meg a többi 120 000 aki még utána jön. Amúgy a sorozat: Rettenetes. Szörnyű. Az alapötlet jó lenne, de ez a szánalmas, silány kidolgozás, vergődsek.. blee.

Negative_Singularity 

Röviden: Ez egy szatíra. A tied, az enyém, a mienk, a világé.
Csillagos ötös.
Bővebben: Nem szeretem a vígjátékokat, kifejezetten gyűlölöm ezt a műfajt, de ez valami annyira elborult és groteszk kifacsart valami, hogy nem tudom nem szeretni. A karakterek egyediek, a történet egésze is apró darabokból felépülő egység, amin nevetsz, és kiszakítod magad a valóságból; a komolyságból mindenképpen.
Megéri.

Atomsk

Második évad letudva. Nagyon tetszik, alig várom a harmadikat. Vannak persze hibái, ez nyilvánvaló:
– kissé hiteltelenné teszi, hogy egész Amerikában egyedül karantén-telepeken találni hullákat, párat nyugodtan beletehettek volna lakásokban, vagy kocsikban ülve, vagy boltokban, az utcán el-elszórva
– nagyon hangulatteremtő zenéje van, de minden epizódban ugyanazok a dallamok ismétlődnek
– rengeteg lehetőség van a poszt-apokaliptikus történetben, de ezekből egyelőre alig nyúltak valamihez, helyette hétköznapi szerelmi sokszögek és valóságshow-szerű bonyodalmak vannak, amik szórakoztatóak, de hiányzik az action,
– a címhez abszolút nem tartja magát

Igaz, a fináléban most fellebbentették a lehetőségét, hogy kezdődik némi balhé és csatározás a túlélésért, de tartok tőle, hogy ez szimpla cliffhanger, és ugyanúgy eseménytelen lesz a harmadik évad, mint az eddigiek bizonyos tekintetben. Arra a kérdésre is kereshetné a sorozat a választ, hogy miért pont ők immunisak a vírusra, van-e valami sors-szerű előre elrendelése ennek. Minderre vagy most kerül majd sor, vagy később, feltéve, ha sikerül folytatniuk, mert sokat zuhant a nézettség.

Az első évad egyébként egy nagyon szimpla sémát követett, a főhős volt a középpontban, aki végigszerencsétlenkedte az epizódokat, miközben próbálta magát elhazudni és csalni a szexig. Mulattató volt, de ennyi. A második évad hosszabbra elnyújtja a dolgot, viszont változtat: itt már szerethetőbb figura a főhős, persze ugyanúgy szerencsétlen, de jellemileg fejlődött és szimplán mindenki agyára megy. Carol is rugalmasabb/bolondabb lett, és lett pár visszatérő poénja (a gyatra rajzai például). A közösség többi tagja elkezdett előtérbe kerülni, aki vicces (nem mindenki) az valóban vicces, vagy érdekes. És végre megjelent némi dráma. Nem az a ríkatós-féle, nem is túl mély, de onnantól kezdve, hogy a mellékszereplők sem teljesen közömbös papírmasé-figurák, a halál vagy az életben maradásért folytatott küzdelem szállít némi remekül megkomponált, drámai pillanatot, tehát lassan éreget a dramedy-re.

Az igazság az, hogy több változtatást eszközöltek, és többet jó irányba, de a poszt-apokaliptikus hangulat néhol teljesen hiányzik, olyan, mintha hétköznapi show-t néznél és minden a legnagyobb rendben lenne, holott egyértelmű, hogy a nézők új és érdekes helyzetekre, kihívásokra, tragédiákra éheznek, így nagyon durván össze kell kapniuk magukat a készítőknek, hogy a harmadik évadban még több változás legyen és kiteljesedjen a show, különben szinte biztos a kasza. Amit sajnálnék, hiszen így is több maradandó poént röhögtem keresztül és így is maga elé szegezett a sorozat.

csokidani 

Az első rész nagyon vicces, jó felütés. Úgy a harmadik résztől elkezd unalmas, önismétlő lenni, végül abba is hagytam.

Papillon_εïз 

Jól indult, de nagyon erőltetett lett a végére. A karakterek tiszta bunkók lettek, már csak kényszerből néztem végig. A férjemnek tetszett… Nos, nem egy az ízlésünk.

piciszusz 

Most tényleg így hagyták abba?!?!?!?! Én ezt meg nézni akarom! Unalom űzés miatt kezdtem el, mert ajánlották anno, de azt kell mondjam nagyon megszerettem.

1 hozzászólás
Traclon

January Jones-t jó nézni, de ezen kívül ez valami elmondhatatlanul borzalmas és élvezhetetlen…


Népszerű idézetek

Bogesxd 

Tandy: Mit is mondhatnék. Úgy haltál meg, hogy azt tetted, amit szeretsz. Éltél.

4. évad 1. rész
Bogesxd 

Pamela: Szebb az élet, ha nincsenek elvárásaim.

4. évad 3. rész
Bogesxd 

Ez a csapatról szól. Hé, figyeljetek, csapat, most figyelem, azt mondtam, csapat. Miért? Mert csapat vagyunk, a csapat lényege pedig a következő: ha mindenki összefog, többre megyünk. Engedjük ki Phil-t a kalodából, mert a csapatban nincs egyéni érdek. Hogy mondjuk még a csapatot? Úgy mondjuk, hogy team. Ott a T a Todd-ban, a Tandy-ben, az E az Erica-ban, az A az Andrew-ban, Carol középső neve, van M a Melissa-ban és a Miller-ben, az én vezetéknevem, és az övé. Viszont nincsen G Gail-nek, de ez azért van, mert ő a legöregebb, a nem legfiatalabb tagja a csapatnak. Ő a vezetőnk. Minden csapatnak kell egy góré, a góréban mindjárt megvan a G, ahogy Gail-ben is.

2. évad 8. rész
Bogesxd 

Karl: Készen állok újra festeni. Ha áll még az ajánlat.
Gail: Oké, igen, vágjunk bele. Ruhában vagy anélkül?
Karl: Inkább nem vetkőznék le, de akkor előkészítem a műtermemet.

Bogesxd 

Mike: Fent keringtem a nyavalyás űrben, Phil. Talán nem fog ki rajtam egy kocsi a mexikói köves utakon!
Phil: Jó, menj csak, de ahhoz át kell hajtanod az arcomon, ami a fejemen foglal helyet.
Mike: Akkor legalább jóképűbb leszel!

4. évad 16. rész
mrsp

Phil: I think I ate something that didn't agree with me.
Carol: Oh… Is it diarrhea?
Phil: Carol, can we please not talk about this?
Carol: Phil, I'm your wife, and I want you to know that you can always tell me about your diarrhea.
Phil: Carol…
Carol: You can, and I'll tell you if I ever have it. It's part of the deal. It's why people get married. So they can tell each other stuff like that.
Phil: Carol, look, I don't have diarrhea, okay? My stomach is just upset. But I promise you, as your husband, the moment I have diarrhea, I will march on over to your house and tell you all about it. And I look forward to hearing about yours.

mrsp

Mike: Okay, let's just find a boy and a girl and then we got ourselves a goat starter kit, and we can go, all right?

mrsp

Mike: You know, it's really weird to me. I thought you'd be really good at finding penises, since you have to search for yours every time you take a leak.

mrsp

Carol: We can't decide who lives or dies. We're not J. K. Rowling.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján