Az utolsó ember a Földön (2015–2018) 25

Két évvel egy világjárvány után Phil Tandy Miller még mindig egyedül van. Keresztül-kasul bejárja Amerikát, mint az egyetlen túlélője a járványnak, várva, hogy újból rátaláljon embertársaira, akik között talán ott van álmai nője is. Üzeneteket hagy az út menti táblákon, a reménybeli… [tovább]

Képek 12

Szereposztás

Will FortePhil Miller
Kristen SchaalCarol Pilbasian
January JonesMelissa Shart
Mel RodriguezTodd
Cleopatra ColemanErica
Mary SteenburgenGail
Boris KodjoePhil Miller #2
Jason SudeikisPhil Tandy Miller testvére
Keith L. WilliamsJasper
Kenneth ChoiLewis

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 7

Várólistára tette 45


Kiemelt értékelések

Zajec_Sternenkind 

Röviden: Ez egy szatíra. A tied, az enyém, a mienk, a világé.
Csillagos ötös.
Bővebben: Nem szeretem a vígjátékokat, kifejezetten gyűlölöm ezt a műfajt, de ez valami annyira elborult és groteszk kifacsart valami, hogy nem tudom nem szeretni. A karakterek egyediek, a történet egésze is apró darabokból felépülő egység, amin nevetsz, és kiszakítod magad a valóságból; a komolyságból mindenképpen.
Megéri.

Atomsk

Második évad letudva. Nagyon tetszik, alig várom a harmadikat. Vannak persze hibái, ez nyilvánvaló:
– kissé hiteltelenné teszi, hogy egész Amerikában egyedül karantén-telepeken találni hullákat, párat nyugodtan beletehettek volna lakásokban, vagy kocsikban ülve, vagy boltokban, az utcán el-elszórva
– nagyon hangulatteremtő zenéje van, de minden epizódban ugyanazok a dallamok ismétlődnek
– rengeteg lehetőség van a poszt-apokaliptikus történetben, de ezekből egyelőre alig nyúltak valamihez, helyette hétköznapi szerelmi sokszögek és valóságshow-szerű bonyodalmak vannak, amik szórakoztatóak, de hiányzik az action,
– a címhez abszolút nem tartja magát

Igaz, a fináléban most fellebbentették a lehetőségét, hogy kezdődik némi balhé és csatározás a túlélésért, de tartok tőle, hogy ez szimpla cliffhanger, és ugyanúgy eseménytelen lesz a harmadik évad, mint az eddigiek bizonyos tekintetben. Arra a kérdésre is kereshetné a sorozat a választ, hogy miért pont ők immunisak a vírusra, van-e valami sors-szerű előre elrendelése ennek. Minderre vagy most kerül majd sor, vagy később, feltéve, ha sikerül folytatniuk, mert sokat zuhant a nézettség.

Az első évad egyébként egy nagyon szimpla sémát követett, a főhős volt a középpontban, aki végigszerencsétlenkedte az epizódokat, miközben próbálta magát elhazudni és csalni a szexig. Mulattató volt, de ennyi. A második évad hosszabbra elnyújtja a dolgot, viszont változtat: itt már szerethetőbb figura a főhős, persze ugyanúgy szerencsétlen, de jellemileg fejlődött és szimplán mindenki agyára megy. Carol is rugalmasabb/bolondabb lett, és lett pár visszatérő poénja (a gyatra rajzai például). A közösség többi tagja elkezdett előtérbe kerülni, aki vicces (nem mindenki) az valóban vicces, vagy érdekes. És végre megjelent némi dráma. Nem az a ríkatós-féle, nem is túl mély, de onnantól kezdve, hogy a mellékszereplők sem teljesen közömbös papírmasé-figurák, a halál vagy az életben maradásért folytatott küzdelem szállít némi remekül megkomponált, drámai pillanatot, tehát lassan éreget a dramedy-re.

Az igazság az, hogy több változtatást eszközöltek, és többet jó irányba, de a poszt-apokaliptikus hangulat néhol teljesen hiányzik, olyan, mintha hétköznapi show-t néznél és minden a legnagyobb rendben lenne, holott egyértelmű, hogy a nézők új és érdekes helyzetekre, kihívásokra, tragédiákra éheznek, így nagyon durván össze kell kapniuk magukat a készítőknek, hogy a harmadik évadban még több változás legyen és kiteljesedjen a show, különben szinte biztos a kasza. Amit sajnálnék, hiszen így is több maradandó poént röhögtem keresztül és így is maga elé szegezett a sorozat.

csokidani 

Az első rész nagyon vicces, jó felütés. Úgy a harmadik résztől elkezd unalmas, önismétlő lenni, végül abba is hagytam.

Papillon_εïз 

Jól indult, de nagyon erőltetett lett a végére. A karakterek tiszta bunkók lettek, már csak kényszerből néztem végig. A férjemnek tetszett… Nos, nem egy az ízlésünk.


Népszerű idézetek

Bogesxd 

Tandy: Mit is mondhatnék. Úgy haltál meg, hogy azt tetted, amit szeretsz. Éltél.

4x1

Bogesxd 

Pamela: Szebb az élet, ha nincsenek elvárásaim.

4x3

Bogesxd 

Ez a csapatról szól. Hé, figyeljetek, csapat, most figyelem, azt mondtam, csapat. Miért? Mert csapat vagyunk, a csapat lényege pedig a következő: ha mindenki összefog, többre megyünk. Engedjük ki Phil-t a kalodából, mert a csapatban nincs egyéni érdek. Hogy mondjuk még a csapatot? Úgy mondjuk, hogy team. Ott a T a Todd-ban, a Tandy-ben, az E az Erica-ban, az A az Andrew-ban, Carol középső neve, van M a Melissa-ban és a Miller-ben, az én vezetéknevem, és az övé. Viszont nincsen G Gail-nek, de ez azért van, mert ő a legöregebb, a nem legfiatalabb tagja a csapatnak. Ő a vezetőnk. Minden csapatnak kell egy góré, a góréban mindjárt megvan a G, ahogy Gail-ben is.

2x8

Bogesxd 

Karl: Készen állok újra festeni. Ha áll még az ajánlat.
Gail: Oké, igen, vágjunk bele. Ruhában vagy anélkül?
Karl: Inkább nem vetkőznék le, de akkor előkészítem a műtermemet.

Bogesxd 

Mike: Fent keringtem a nyavalyás űrben, Phil. Talán nem fog ki rajtam egy kocsi a mexikói köves utakon!
Phil: Jó, menj csak, de ahhoz át kell hajtanod az arcomon, ami a fejemen foglal helyet.
Mike: Akkor legalább jóképűbb leszel!

4x16

mrsp

Phil: I think I ate something that didn't agree with me.
Carol: Oh… Is it diarrhea?
Phil: Carol, can we please not talk about this?
Carol: Phil, I'm your wife, and I want you to know that you can always tell me about your diarrhea.
Phil: Carol…
Carol: You can, and I'll tell you if I ever have it. It's part of the deal. It's why people get married. So they can tell each other stuff like that.
Phil: Carol, look, I don't have diarrhea, okay? My stomach is just upset. But I promise you, as your husband, the moment I have diarrhea, I will march on over to your house and tell you all about it. And I look forward to hearing about yours.

mrsp

Mike: Okay, let's just find a boy and a girl and then we got ourselves a goat starter kit, and we can go, all right?

mrsp

Mike: You know, it's really weird to me. I thought you'd be really good at finding penises, since you have to search for yours every time you take a leak.

mrsp

Carol: We can't decide who lives or dies. We're not J. K. Rowling.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján