Kedvencelte 31

Várólistára tette 72


Kiemelt értékelések

Valentine_Wiggin 

Még mindig nem tudok róla összefüggő mondatokban beszélni. Nagyon, nagyon szeretem, elképesztően elgondolkodtató, gyakran nagyon sötét. A karaktereknek mindig két oldala van, a negatívabb személyiségek sem teljesen negatívak, a pozitívak sem maradéktalanul pozitívak. Az önző Matton is bebizonyítja, hogy hiába borzalmas alak, de az akarata félelmetesen erős. Az üzenet, a háttérjelentések elképesztően sokrétűek, szerintem nem is lehet röviden összefoglalni, az idővel való játék pedig zseniális. Az egyik legjobb rajzfilm, amit valaha láttam.
Azt pedig nagyon sajnálom, hogy Yves-Marie Maurin életében nem kapta sorozatosan a díjakat, és nem volt annyira sok szinkronszerepe. Két rajzfilmben hallottam, és egyértelműen bekerült a kedvenc szinkronszínészeim közé.

1 hozzászólás
Ascyra 

Én még a szüleimmel néztem, egész kisgyermekként és bevallom őszintén, még felnőttként is rámjön a para tőle. Annyira posztapokaliptikus a hangulata, olyan durván beránt magába, hogy utána napokig nem tudok tőle szabadulni, ezért általában nagyon ritkán nézem meg újra. Nem tudnám megmondani, hogy mi volt még ekkora hatással rám, ami így elkísér örök életemben, és ennyire borzongat; taszít és vonz egyszerre, de az biztos, hogy ez egy hihetetlenül egyedi képi világú, nagyon kemény tartalmat magába záró, egyáltalán nem gyerekeknek készült mű… MIndenkinek ajánlom, aki nem látta, de nagyon hangulat kell hozzá. A tizes listám 7. helyén áll, hosszú évek óta, töretlenül.

ChöppMoly

Először moziban néztem meg gyerekként. Nagy hatást gyakorolt rám. Még álmodtam is vele többször. Nem tudtam, mi a címe, de később rátaláltam. Most már képregényben és DVD-n is megvan. Szerintem nagyban hozzájárult sci-fi elhivatottságomhoz.

Sha

Amióta az eszemet tudom, ez megvolt képregényben. Micsoda szerencse.
Ki tudja, hova kallódtam volna enélkül.
Harmincas éveimben láttam a filmet. Óriási élmény volt a gyerekkorból megmaradt képi emlékeket megelevenedni látni, -hallani.

Cendrillon0002 

Még mindig az egyik legjobb francia animációs filmnek (és egyben a magyar animáció egyik csúcsának) tartom
Múvészi igényű rajzok, csodálatos fantáziavilág, a látványvilágot nézve egy kicsit fura, hogy egy több, mint harminc éves alkotásról van szó. Laloux egészestései közül is ez a kedvencem, holtversenyben a Gandaharral.
Nagyon elgondolkodató, erőteljes alkotás, akárhányszor nézem meg, mindig újfajta értelmezési lehetőség jut eszembe. Aki tud franciául és meg tudja szerezni, nagyon ajánlom, hogy olvassa el a könyvet, szembetűnőek a különbségek, de ritkán van olyan, hogy egy adaptációra azt mondom, hogy kiegészíti a könyvet, pedig cselekményében alig-alig egyezik meg a kettő.
Nyelvtanuláshoz is nagyon jó, szépen és érthetően beszélnek benne, az eredeti szinkron pedig kiemelkedően jó lett. A frelont viszont nem tudom megbocsátani, hogy a magyar verzióban így hagyták. Ez olyan, mintha Charlemagneként tanulnánk Nagy Károlyról töri órán.
A végén mindig sírok, ami nálam nagy szó, a zenéje pedig egyszerű, de nagyszerű.
Saját értelmezésem:http://the-frenchie-girl.eblog.hu/az-ido-urai-konyv-es-…

1 hozzászólás
Blissenobiarella 

Korábban sosem hallottam erről a rajzfilmről, nekem valahogy gyerekként teljesen kimaradt. Nem is baj, mert egyáltalán nem gyereknek való.
Kiváló történet és művészi igényű rajzok, de nekem azért hiányérzetem van. A végső fordulat nagyon meglepő volt, de valahogy kidolgozatlannak érzem, sok kérdés maradt bennem, szóval ilyen szempontból nem az igazi.
Ettől még nagyon érdekes darab, érdemes megnézni.

LoneWolf 

Gyerekként láttam először és húszon éves szemmel újranézve nem csodálom, hogy anno keveset értettem meg abból, hogy mi, merre, hány méter, mivel még most sem teljesen tiszta a kép. Nehéz elhinni, hogy egy francia, időutazós, rajzfilm (!) jobban megkavarja az embert, mint egy Nolan-féle „Interstellar”, ami pedig szintén nem egy esti mese.

Timi98 

Anyukám emlékkönyvében láttam egy rajzot Jad és Yuláról, és mikor megtudtam hogy miből vannak, kedvet kaptam a rajzfilmhez. :)
Kellemeset csalódtam. Nagyon jó az animáció, a történet pedig nagyon érdekes, bár nem minden elemét értettem. Humoros és kreatív. A magyar szinkron is jó. Ránézésre az Elsüllyedt világok (1985–1987)ra hasonlít, talán kicsit Mézga Aladár különös kalandjai (1972–1972)ra :) Nagyon látszik a francia és a magyar elemek keveredése, szuper kis film minden szempontból. :)

Vicur

Nekem egy kicsit disneysre sikeredett, de a kis gnómok cukik voltak. A rajzok szépek és a sztori meglepő. A pici gnómok nekem is a kedvenceim voltak, mély igazságokat mondtak.


Népszerű idézetek

Cendrillon0002 

Yula: C'est étrange. Il ne sont qu'une douzaine et je ressens les émotions de milliers de personnes .
Jade: Je sais. Moi aussi
Yula:D'oú est ce que ca vient, compagnon?
Jade: Du coeur. Du coeur, Yula.

2 hozzászólás
Valentine_Wiggin 

Jafar: Ha az az izé elkezd minket magába szívni, megpróbál bugyuta bábokká tenni, akkor jövünk mi. Szellemünk minden erejével gyűlölni fogjuk és tagadjuk önmagunkat. Dühöngő őrültekké változunk, hogy ezt a dolgot megbolondítsuk. De ha netán sikerülni fog, abba mi beledöglünk. Készüljön fel rá.
Matton: Én nem félek a haláltól. Tudom, milyen élet van mögöttem. Nincs mit sajnálni rajta.

3 hozzászólás
Cendrillon0002 

Je commence à croire que les hommes sont vraiment une race de fous.

Cendrillon0002 

Jula:-Te itt valami bűzlik.
Jaffar:-Hölgyek jelenlétében nem illik így beszélni!
Belle:-Csak nem az én parfümömet találják büdösnek?
Jad :-Ó nem asszonyom szó sincs róla! Ön kitűnő parfümöt használ. Kérem nézze el Julának szegénykém össze-vissza beszél!
Jaffar:-Nem valami telepatikus bűzt éreztél?
Jula:-Szó szerint! Itt egy gondolat bűzlik. Jól beszélek. Jad?

Cendrillon0002 

Jaffar: Tous ces malheureux ne sont que des marionettes!

Cendrillon0002 

Silbad:Par les anneaux de Saturne, mais qu'est ce qu'ils jouent là-bas? Ils ont déclanché une querre interplanétaire ou quoi?!

Vicur

J'ai certains soirs un tel cafard
Qu'il m'arrive même de faire le mur

Vicur

Jad: Si tu crois que c'est facile pour nous avec toutes ces choses qui pensent…

Cendrillon0002 

Piel: Pourquoi tu vas si vite?
Claude: Pour nous amuser.

Cendrillon0002 

Je suis le pochard galactique
Celui qui boit comme un trou noir
Je suis le clochard du cosmique
Le vagabond astronomique
Celui qui erre sans son sonar
Pourtant petit je te l'assure
J'ai certains soirs un tel cafard
Qu'il m'arrive même de faire le mur

Comme un affreux petit Jojo
En grattant un peu mon banjo
C'était un jour jadis
Mille années ou bien dix
J'étais sur le lamproi
Comme le ver sur la soie
Mais j'avais tant d'effroi
A me savoir si haut
Que soudain le poivrot
Se réveilla en moi

Je trinquais verres sur verres
Comme un fameux guzzler
En buvant plusieurs coups
Devenant du même coup
Le premier saoûlographe
De notre bel espace
Le premier saoûlographe
De notre bel espace


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján