Árvácska (1976) 55

Nobody's Daughter
85' · magyar · dráma 16

Móricz Zsigmond kisregényének megrendítően szép feldolgozása. A kis árvalányt, Csörét a szegény Dudásék az árvaházi kihelyezési díjért veszik magukhoz. A kegyetlen bánásmód elől a kislány megszökik, ismét árvaházba, majd a még embertelenebb Szennyesék portájára kerül. Miután egyetlen támasza, a… [tovább]

Képek 5

Szereposztás

Czinkóczi ZsuzsaCsöre
Nagy AnnaKedvesanyám
Horváth SándorKedvesapám
Moór MariannaZsabamári
Szirtes ÁdámSzennyes József
Schütz IlaZsofka
Bihari JózsefCsomor János

Kedvencelte 9

Várólistára tette 34


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Szörnyen nyomasztó és épp ésszel gyakorlatilag felfoghatatlan számomra, hogy lehet így bánni egy szerencsétlen gyerekkel. És ki tudja, lehet, voltak olyanok, akiknek még Csörénél is rosszabb sors jutott.
Nagyon szeretem a könyvet és ennek a filmnek is megvoltak a maga pillanatai, de azért jobb volt olvasni, mint nézni.

1 hozzászólás
Rebane 

Nagyon szerettem ezt a filmet kiskoromban, nagyon sokat sírtam rajta.

dianna76

Ez a film velem egyidős. Gyermekként láttam, egy közös családi tévénézős délután (emlékeim szerint legalábbis). Már akkor megfogott ennek a kislánynak a sanyarú sorsa. A spoiler jelenetet akkor nem értettem még…
Érdekes, hogy a könyv elolvasására csak nemrégiben kerítettem időt. Volt olyan rész, ami a filmből másként rémlett, és olyan is, amit hiába vártam, nem jött el egyik oldalon sem. Pedig tudom, hogy a filmben egyik kedvenc jelenetem volt spoiler.

Viháncka

Sajnos nem tudok egyetérteni az előttem hozzászólókkal, nekem kifejezetten nem tetszett. Mondjuk, hozzá tartozik a történethez, hogy annak idején a csoportomba volt egy kislány, akinek a szeme, a haja, a hangja, olyan, mint a kis Csöréjé, sajnos az életkörülményei is hasonlóak voltak. Talán emiatt nem tetszett, nem tudom.
Alapvetően nem szeretem azt, amikor ki van jelentve, hogy XY gonosz, de nem tudjuk miért. És ebbe a filmbe a Bácsikán kívül minden felnőtt gonosz volt. Régebben elakartam volna ezt a könyvet, de szerintem inkább nem fogom.

Ankió 

Én tiszta mazochista vagyok, hogy annyi év után újra megnézem ezt a filmet. Ez nem a végén sírós, hanem végigbőgős film :(

Osli75 

Nemrégiben olvastam a könyvet és a filmet azért néztem meg, mert kíváncsi voltam mit hoztak ki a történetből. Az elején jól indul a történet, azt sem bántam, hogy megmásították hogy kerül a második családhoz és hogy a találkozást az „édesanyával” előbbre hozták. Ami viszont nagyon zavart, hogy a harmadik családhoz olyan kurtán furcsán kerül a gyermek. Ha nem olvastam volna, lehet rá sem jövök, hogy mi történt. A vége szét lett csapva a történetnek. Lehetett volna egy fél órával hosszabb, akkor talán jobban ki lehetett volna dolgozni.
A másik amit hiányoltam, az olvasásnál az fogott meg a legjobban, hogy hiába történik a sok rossz a leánnyal, ha kap valamit, úgy tud örülni, mint egy ártatlan angyalka (és tulajdonképp az is ő).


Hasonló filmek címkék alapján