Arizonai álmodozók (1993) 64

Arizona Dream
142' · francia, amerikai · dráma, romantikus, vígjáték, fantasy 12

A történelem tele van álmokkal, azokat kell keresni. Nekivágni az ismeretlennek, mint Kolumbusz. Ezt teszi a film öt főszereplője, Axel, Elaine, Paul és Grace és Leo. Axel a maga huszonévével örökké az eszkimókról, Alaszkáról álmodik, Elaine, a szerelme, aki kétszer annyi idős, mint a fiú, Pápua… [tovább]

Képek 5

Szereposztás

Johnny DeppAxel Blackmar
Faye DunawayElaine Stalker
Lili TaylorGrace Stalker
Vincent GalloPaul Leger
Jerry LewisLeo Sweetie
Paulina PorizkovaMillie
Michael J. PollardFabian
Candyce MasonBlanche
Alexia RaneAngie
Polly NoonanBetty

További szereplők

Kedvencelte 17

Várólistára tette 61


Kiemelt értékelések

Honey_Fly 

Ez megint egy nagyon jó film volt. Johnny Depp fénykorában, vagy inkább fénykora előtt. Olyan jókat nevettem… De mit csodálkozom, elvégre Kusturica. De azért nevetés közben ott van a háttérben a gondolat piszkálása is. Egyszer megtanulok akkordeonon játszani. Teknőseim már vannak. És egyszer titokban megépítem én is a repülőmet és akkor viszlát való világ!

2 hozzászólás
Imma 

Nekem sokat adott (vissza is, emlékeket), de sokat el is vett abból, amit adott. Ja, és sokat nevettem :)

marta_melyi

Nem ilyen filmre számítottam. Sokat nevettem, és volt egy hangulata ami nagyon meg tudja fogni az embert. Pont erre volt most szükségem egy ilyen elvont csodaságra.

Ciccnyog

Ez egy nagyon fura film, nem nagyon tudtam hova tenni. Olyan porcukros álmodozós. :)

Róka

Nem igazán tudom magamban hova tenni… Tetszett, hogy furcsa hangulatú, szürreális, de nem tudom, megnézném-e többször is.


Népszerű idézetek

Christinewinchester 

Axel Blackmar: Whenever I try to remember my dreams, I always turn 'em into stories. But dreams are like life. You can't catch it with your hands because you can't catch something you don't really see. If you believe in your dreams, you could be sure that any force, a tornado, a volcano or a typhoon, wouldn't be able to knock you out of love; because love exists on its own.

Christinewinchester 

Axel Blackmar: Columbus wouldn't think I was crazy for building a flying machine, because history is all dreams. No rules or books. It's just there, waiting to be discovered like when Columbus found this place. I don't know if he found his dream.

Christinewinchester 

Axel Blackmar: But what's the point of breathing if somebody already tells you the difference between an apple and a bicycle? If I bite a bicycle and ride an apple, then I'll know the difference.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján