Várólistára tette 14


Kiemelt értékelések

Ancsúr 

Nyolc rész megnézése után sem értem ezt a filmet, mert akkora egy nagy káosz az egész. Még a holland történelmi tanulmányaimat is felfrissítettem, hogy hátha abban kéne keresnem a megoldást, de semmi. Némileg sejtem, hogy miről szólna, de ahhoz, hogy tényleg kibontakozzon a történet kétszer, vagy háromszor ennyi rész kéne. Úgy érzem, hogy a film csak a felszínét kapargatja annak, amit valójában a néző elé szeretne tárni.
A filmre adott 4 csillagom a filmet adó ötletnek szól. A szereplők és a cselekmény ugyanis nagyon semlegesre sikerült. A szereplők élő bábok, amiket csak ide-oda rángatnak, de értelmük (főleg Rosának) nincs túl sok. Ja, és ha még egyszer meghallom ennek a Rosának a nevét, akkor sikítani fogok! Minden részben szerintem van százszor mindenki nevén nevezte ezt a szereplőt. Mintha más nem is létezne. De egyébként ezt a lányt több szempontból is irritált a történet során. Elméletileg egy főiskolás, orvosnak készülő lány, és közben esze egy szál se. Én csak fogtam a fejem miatta a nyolc rész alatt.
Számomra ez a film elpocsékolt idő volt, mert egy kusza, össze-vissza filmet bárki képes csinálni. Ehhez kár volt pazarolni az erőforrásokat.

UViki 

Nos tehát, ez egy orbitálisan nagy hülyeség volt, aminek az egyetlen pozitívuma Carmen Zwanenburg volt, akit az elejétől kezdve egy nagyon erős, kitartó és nagyszerű karakternek tartottam. Ellenben Rosa..ha soha többé nem látom ezt a színésznőt játszani, az is túl hamar lesz.
A 3 csillag csakis a látványvilág, a hangulat és az első rész legeleje miatt van. Másképpen ennyit sem kapna.
Hatalmas csalódás volt, pedig nagy reményeket fűztem hozzá. Irritáló karakterek még annál is irritálóbb színészekkel, a kidolgozottságuk és a személyiségük valahol eltévedt Amszterdam utcáin, mivel szinte semmit nem tudunk meg róluk, az is biztos.
Nem ismerek semmi ilyen legendát, valószínűleg abszolút fiktív az egész, habár Bael neve rendkívül ismerős. Utána néztem és ő egy démon, aki a bűntudat bűnét képviseli. Ez egy nagyon érdekes szál lett volna, ha nem üres járatokkal van tele a sorozat, nem laposodik el és tényleg kapunk információt. Az sem érdekelt volna, ha az egész a nyakamba zúdul, de így..legalább 5 részt várni egy kis morzsára már nevetséges.
Örülök, hogy lekerült a várólistámról, de hogy ezt soha többet nem nézem meg, az is biztos.

Lappantyú

Szerintem ez tipikusan az a sorozat, amit mindenkinek érdemes megnéznie magának, mert annyira fura, hogy tényleg mindenkinek teljesen mást jelenthet. Az egész természetfeletti horror szál tulajdonképpen egy gondosan kidolgozott, erős és aktuális mondanivalóval rendelkező metafora (ebből a szempontból talán ez lenne a holland Babadook), aminek az értelmére csak az évad végén derül fény, addig slow burn káosz az egész. Ezt nagyra értékelem, és azért is bónusz pont jár, hogy az egész Hollandia és történelme körül forog, nem csak véletlenül játszódik ott a sorozat.
Az a baj, hogy más szempontból nem igazán működik a történet. A karakterek elég kidolgozatlanok, pedig az ő drámájuk adhatna valódi mélységet a társadalmi mondanivalónak, sok a súlytalan töltelékjelenet és tessék-lássék odakent mellékszál, amelyek mintha csak azért lennének, hogy egy másfél órás film helyett nyolcszor harminc percnyi sorozatot lehessen produkálni. Az első jelenetet, ami mellesleg magasan a legjobb, akár ki is lehetne hagyni, annyira nem építették bele szervesen az egészbe. És micsoda opening lett volna abból a dalból! Emberek! Kihagyott ziccer!
A helyszínek, ruhák és sminkek gyönyörűek és szívet melengetően európaiak. A látványvilág néha feleslegesen klisés horror, néha olyan sötét volt a kép, hogy ahhoz képest a sokat szidott Trónok harca 8x03 ragyogott, de összességében azért rendben van, szerettem nézni.

TL;DR: felemás élmény volt, egy zseniális horror-metafora (van ilyen szó?) gyenge történetbe csomagolva. Annak ajánlom, aki szeret pici utalások után kutakodni és mögöttes tartalmat megfejteni, úgy könnyen elszáll a játékidő. Meg annak, aki imádja a holland nyelvet. Ha lesz második évad, biztosan ott leszek vele, de egyelőre inkább ígéretesnek mondanám, mint jónak.

Ad3lka

Tulajdonképpen egészen megdöbbentő, milyen remek az ötlet emögött a cselekmény mögött. Ha megértjük, mi is történik a filmvásznon, intelligens, elgondolkodtató, és a maga nemében nagyon is egyedi. A szimbolika zseniális. A kivitelezéssel viszont voltak problémáim, tényleg sok a felesleges jelenet, a szereplők üresek, semmitmondóak, és az én ízlésemnek túl sok kérdés maradt megválaszolatlanul. A titkolózás ezúttal nem rejtélyessé, hanem unalmassá tette a sorozatot kb. az 5. részig, ami egy 8 részes évad esetében, valljuk be, elég kényelmetlen.

Saku28

Igazából én borzalmasan untam a 3. résztől, olyan szinten káosz volt, hogy nem hogy érdekessé tette volna, hanem elvette a kedvem, hogy követni akarjam. A zene hangulatos, a történet vontatott és sokszor unalmas. A szereplők sorsa egyáltalán nem izgatott, így igazán nem hatott meg semmi, és inkább idegesített ez a folyamatos Rosá-zás (meg maga a karakter is) és sírás. Ha lesz második évad, nem hiszem, hogy folytatom. :,(


Hasonló filmek címkék alapján