Apropó szerelem (2013) 27

Words and Pictures
111' · amerikai, angol, kanadai, ausztrál · dráma, romantikus, vígjáték 12

Jack Marcus és Dina Delsanto egykoron tehetséges művészek voltak, ám az idő nem nekik dolgozott. Mára a férfi tökéletes írói válságba süllyedt, míg a nőt egyre súlyosabb reumatológiai betegsége gátolja az ecsetvezetésben. Jelenleg így mindketten tanárként dolgoznak ugyanabban az iskolában, s még… [tovább]

Szereposztás

Clive OwenJack Marcus
Juliette BinocheDina Delsanto
Valerie TianEmily
Navid NegahbanRashid
Bruce DavisonWalt
Amy BrennemanElspeth
Adam DiMarcoSwint
Tanaya BeattyTammy
Hirdetés

Kedvencelte 6

Várólistára tette 22


Kiemelt értékelések

Rebarbara 

Vegyes érzelmeket váltott ki belőlem ez a film és sajnos ünneprontó leszek ezzel az értékeléssel, de nem tehetek mást.
Nem szeretem Clive Owent és azok a problémák, amiket a forgatókönyvíró a karakterére osztott, még kellemetlenebbé tették Jack Marcust a szememben. Ennek ellenére viszont meg kell adni, hogy tökéletesen alakított mindkét főszereplő.
A téma nagyon jó és kell! A mostani világban, amikor 140 karakterre szorítkozik némely oldalon a kommunikáció, amikor nincs idő, nincs ked, vagy egyszerűen könnyebb szavakat helyettesítő elemeket használni, ez a téma igenis kell!
Azt viszont nem tudom és valószínűleg sosem fogom tudni megérteni, hogy a magyar címe miért lett „Apropó szerelem”. Igen, ez is van a történetben, viszont nem ez az elsődleges és ezzel pont a lényeget rejtették el a közönség elől. Nem tudom nyomdafestéket tűrő módon kifejezni, mennyire nem kedvelem ezt a magyar címadási stílust! Minek kell ez? Kinek jó? Mert ez már korántsem vicces.
Félretéve a kellemetlenségeket, nekem tetszett a film és azoknak, akik szeretik Clive Owent, biztos tetszeni fog a film.

3 hozzászólás
Nikkincs

Nagyon tetszett az alapötlet: szavak és a képek ereje, melyik az erősebb, melyik hat jobban az emberre? Gyönyörűen mutatták ezt be, és úgy örülnék, ha valóban lennének ilyen programok, feladatok itthon a mi iskoláinkban is. A két főszereplő zseniálisan játszotta a karakterét (Clive Owen brilliáns volt), ráadásul komoly, súlyos problémák kerültek általuk a film középpontjába. Klassz volt, na!

piciszusz 

Jajj ez nagyon cuki film. Imádom mindkét színészt, főleg Juliettet, annyira bájos.

p_solya

Én csalódtam!
Bem olyan volt amilyenre számítottam és nem jó értelemben!
De viszont Juliette nagyon eltalálta a művészet tanár szerepét!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján