Amerikai álomlány (2015) 17

Mistress America
84' · amerikai, brazil · vígjáték 6

Tracy a bölcsészkaron kezdi meg a felsőfokú tanulmányait New Yorkban. A lány azonban magányosnak érzi magát, mert sem az emberek, sem a nagyváros nem olyan, mint amilyennek képzelte. Szerencsére föltűnik a színen az addig még sosem látott mostohatestvére, aki teljesen lenyűgözi. Brooke ugyanis… [tovább]

angol
angol

Szereposztás

Greta GerwigBrooke
Lola KirkeTracy
Michael ChernusDylan
Matthew ShearTony
Jasmine Cephas JonesNicolette
Cindy CheungKaren
Shana DowdeswellRuth
Hirdetés

Várólistára tette 32


Kiemelt értékelések

csokidani 

Unalmaaaaaaaáaaaaasssssss.
Az egesz nem mast mind allando dumalas a semmirol. A szovegkonyv lehetett vagy szazezer csilliard oldal. Es csak daraltak es daraltak es daraltak. Hoooogy lehet ennyit dumalni.
Baumbach es Gervig a Frances Ha-ban nagyon jo dolgot hozott ossze, hat itt viszont kifogyott a szufla, nem is kifogyott, nem is volt egy pillanatig se.
Fu de idegesito volt…. Es unalmas (vagy ezt mar mondtam?).

paavel 

Gerwig lehet még a női Woody Allen, gondolom róla mindig, egyelőre „csak” egy Woody-karakter – ez se kevés.

Little_Monster 

Noah Baumbach filmjeihez hangulat kell, ezt már korábbi tapasztalatból tudom. A rendező és Greta Gerwig korábbi Frances Ha című filmjét láttam korábban, így hasonlóra számítottam. A főszereplő ismét határozottan idegesítő volt, de helyenként olyan esendő, hogy nem tudtam nem megsajnálni, talán még kedvelni is kicsit. Számomra Lola Kirke alakítása volt a meggyőzőbb, sokkal érdekesebb karakternek tartottam, mint Brooke-ot. Éreztem az iróniát a filmben, megkapja a magáét a tengődő huszonéves korosztály, de a magáról oly sokat képzelő értelmiség is. Ennek ellenére a film csak úgy eltelt, anélkül, hogy bármiféle nyomot hagyott volna bennem. A vidéki jelenet különösen hosszú, összecsapott és céltalan volt, ott sokat zuhant a film színvonala. Viccesnek vagy drámainak szánták, nem is tudom, de nem jött át a készítők szándéka. A Baumbach-től megszokott okos, egyszerű humorból ebbe a filmbe sajnos nem sok jutott. Az ötlet lehetett volna jó, de a megvalósítás nem az igazi, kár érte.


Népszerű idézetek

ancsr 

Brooke: I don't give a shit, because I am not a friend of Tennessee Williams.

ancsr 

Brooke: I think I'm sick, and I don't know if my ailment has a name. It's just me sitting and staring at the internet or the television for long periods of time, interspersed by trying to not do that and then lying about what I've been doing. And then I'll get so excited about something that the excitement overwhelms me and I can't sleep or do anything and I just am in love with everything but can't figure out how to make myself work in the world.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján