Álom (2008) 7

Bi mong
95' · dél-koreai · dráma, fantasy

A dél-koreai művészfilm elsőszámú sztárrendezőjének 15. nagyjátékfilmjében Jin (Odagiri Jo) felriad egy olyan rémálomból, amelyben ő egy közlekedési balesetet okozott. Felzaklatva rögvest autóba ül és elvezet a megálmodott ütközés helyszínére, ahol kiderül, hogy valóban megtörtént az eset. Az… [tovább]

Szereposztás

Odagiri JoJin
Na-yeong LeeRan
Park Ji AJin volt szerelme

Várólistára tette 18


Kiemelt értékelések

Meryl

Ez egy nagyon nagyon művészfilm. Tele szimbólumokkal és elvontsággal. Elég sok mindent nem értettem meg a filmből, ez biztos. Nem is egy egyszerű film, amikor azt hittem, hogy már értem, na akkor kiderült h csak szeretném.
Az emberek érzelmei sokszor olyan erősek és pusztítóak, hogy nemcsak a saját őrületüket, de másét is okozhatják. Szereplőink ez esetben is természetesen nem a könnyebb hanem a nehezebb utat választották. Számomra rengeteg ijesztő/nyomasztó dolog volt benne pl: mikor a csávó, hogy fennmaradjon elkezdi vésővel faragni a fejét és a lábát..
A másik: én nem tudom mit csinálnék ha ilyesmi történne velem, de az tuti, hogyha kapnék egy épkézláb ötletet miként szabadulhatok a helyzetből akkor megteszem. Ennek ellenére ők még mindig az önös érdekeiket tartották szem előtt mint a bebukott párkapcsolataikban amikből nem tanultak most sem és ez üldözte őket éjjel és nappal. Természetesen egyre súlyosabb traumákat okozva.
Nem egy egyszerű film, sem mondanivaló ügyileg se látványra se sehogy, azonban nagyon „súlyos” darab. Ajánlom, de csak saját felelősségre, akik szeretik a nyomasztó filmeket és akik bírják az ilyesmit. Hiába, hogy nem tudtam sok mindent megérteni a filmből csak alapdolgokat.. nem hiszem hogy bármikor is újranézném, túl erős nekem.


Népszerű idézetek

Meryl

Az álom egyúttal az ember jövőtől való félelme.


Hasonló filmek címkék alapján