Alienoid (Alienoid 1.) (2022) 18

Alienoid / Alien / Alien + People / Alien + Man · 외계+인
142' · dél-koreai · akció, sci-fi, fantasy 16

Minden idők legdrágább koreai filmjében a földönkívüliek évszázadok óta börtönbolygónak használják a Földet, elítélt rabjaikat az emberek testébe zárják, azok tudtán kívül. Az Őr és Villám feladata, hogy a rabok ne szabadulhassanak ki, de ők kevésnek bizonyulnak egy összehangolt börtönlázadással… [tovább]

koreai · magyar

Képek 9

Szereposztás

Ryu Joon YulMu Reuk
Kim Tae RiYi An
Kim Woo BinŐr
So Ji SubMun Do Seok
Lee HoneyMin Gae In
Jo Woo JinChung Woon
Kim Eui SungJa Jang
Yoo Jae MyungHyun Gam
Yeom Jung AhHeuk Seol
Shin Jung KeunWoo Wang

További szereplők

Alienoid (2022)
Forgatókönyvíró

Gyártó
Caper Film

Kedvencelte 2

Várólistára tette 66


Kiemelt értékelések

Shad 

Próbálok tiszta fejjel összehozni valamit:) Először is ott gyanús volt, hogy az első képkockákon a fim címe nem Alienoid volt, hanem Alienoid Első rész… de hamar feledésbe merült , mert a sztorira figyeltem:) az elején érdekesen indult, de bár mindig történt valami és pörgött is, mégis nagyooon lassan indult be a sztori és még lassabban kezdtek összeérni a szálak. A kosztümök szépek voltak, a CGI-re nem lehet panasz legtöbbször pazar volt, a zenét is szerettem:) Egyet viszont meg kell hagyni, nagyon valószínű normál monitoron fele ennyire sem élveztem volna, nagy tévén már talán, de moziban teljesen élvezhető volt. Szinkron? hááát legtöbbször nem zavart, de egy-két embert nagyon nem találtak el. Közben olvastam, hogy már le van forgatva az egész, de olyan hosszú lett, hogy ketté vágták. Elvileg a második rész 2023-ban érkezik, mert azért elég nyitott vége lett :)
Update: próbáltam rákeresni a szinkronhangokra, hogy felvigyem, de sehol nem találtam infót :(

7 hozzászólás
Yuuko 

Valószínűleg nem volt hibátlan film, de én eszméletlenül élveztem és csak úgy elrepült az a több mint 2 óra. Először is nagyon sajnálom, hogy olyan kevesen voltunk, mert az idei év (meg lehet a tavalyi) egyik legjobb filmélménye volt számomra. Remélem, hogy a folytatás is – minél hamarabb – a mozikban lesz, bár van egy olyan gyanúm, hogy lehet mi nem fogjuk tudni ott nézni . :/ De ne legyen igazam.
Mindenesetre a koreai fantasy történeteteket nagyon szeretem, de bevallom őszintén kicsit tartottam a sci-fi résztől mert nem a kedvenc műfajom. És kicsit féltem, hogy ez a kettő nem fog összepasszolni. Nulla előzetes tudásom volt a filmről, úgyhogy az elején kicsit el voltam veszve. Sokáig nem tudtam hogyan fogják összerakni a két szálat, bár amikor megláttam a lányt, már sejtettem. Nem tudom eldönteni melyik szálat szerettem jobban, talán a fantasyt, mert az műfajilag közelebb áll hozzám. De nagyon élveztem a történetet, örülök, hogy nem vágták meg, hogy egy filmbe beleférjen. Minden főszereplőt imádtam, a látvány is csodás volt, a zene is illett hozzá. Csak az a befejezés… nem tudom hogyan bírom ki a folytatásig, borzasztóan tudni akarom mi lesz. spoiler

Kiskakukk 

1 óra 4 percet bírtam ebből a -számomra – roppant idegesítő katyvaszból.
Színes, harsány, farasztó, néhol egészen infantilis (macskaemberek…ah).

1 csillag jár a kosztümöknek,
1 a késes poénnak a varazslósráccal a legelején és
1 csillag a rózsaszín ruhás fickó csajozós performanszának.

muznik 

Már most várom a második részt!

Szerintem CGI – szinten sokkal jobb, mint az amerikai filmek, a sztori tetszik, a karakterek jók és a repkedős harcijelenetek a szívem csücskei!

züzzentdamo

Ez a film kivett jó pontokat régi klasszikus sci-fi vagy krimi filmekből, vegyítette azt a hagyományos dél-koreai kosztüm és dorama világgal és jól választott színészeket hozzá. Őszintén szólva, az év filmélményeinek 80%-kát ütötte nálam.

Nem ment el teljesen amerikai „butácska vagy, elmagyarázom” moziba, és nem vesztette el az anyaország jellegzetességeit/mondavilágát sem spoiler. És ezek nem a hátrányára váltak. Van benne fordulat, van benne minőségi animáció (khm… jobb mint Marvel esete).

A színészek szerintem nagyot alakítottak, nemcsak egy-két kiemelkedéssel, és történetileg is nem az agyadba sulykolja a különböző propaganda szövegeket, hanem szépen morzsol el információkat, hogy végére nagyjából összeálljon, hogy -azért miért ne?- egy cliffhangerrel szívrohamot kapj. (Ez az egy nagyon fájt, az a fránya cliffhanger.)

Még a magyar szinkron élmény sem vont le az egészből. Nem mindenhol volt tökéletes a színész-szinkron páros, de egy 4* osztályzatot simán megkap, bármely stúdió is kapta a feladatot. Az egyetlen nagyobb problémám ezzel kapcsolatosan a fordítás volt. spoiler

A másik kissé negatívum a cliffhanger, és igen olvastam, hogy ketté szedték a két filmet, de pont itt kellett? Pont ennél a nagy kérdőjelnél? Mindegy, reméljük jövőre is adják. :) Bár nagyon sajnáltam, hogy a vetítésen összesen mi hárman voltunk a barátaimmal. Konkrétan miénk volt a mozi, pedig ennél jobb akció-scifit mostanában nem láttam az új filmek között böngészve.

Ajánlom mindenkinek, mert ez az a jól eső moziélmény, amikor nem mindent találsz ki az első két percben, és még minőségi tálalást is kapsz hozzá.

1 hozzászólás
Nelillith

Nagyon pörgős, egy percig sem unalmas film volt. A látvány meg az operatőri munka is kiemelkedően jó, a színészek is zseniálisak és a történet is izgalmas és érdekes, úgyhogy mindenképpen érdekelni fog a folytatása.
Ugyanakkor az amit negatívumnak éreztem az volt, hogy a karakterek egyikéhez sem igazán volt kötődésem, valahogy senkit sem tudtam megszeretni igazán.


Folytatása

Összehasonlítás

Alienoid


Hasonló filmek címkék alapján