Akmareul boatda (2010) 46

I Saw the Devil · 악마를 보았다
141' · dél-koreai · dráma, thriller, horror, krimi 18 !

Kyung-chul egy pszichopata gyilkos, aki nem válogat az áldozatok és az eszközök között. Neki mindegy, hogy gyermek, vagy épp felnőtt nő az áldozat. A rendőrség hosszú ideje keresi őt, de szinte lehetetlen elkapni. A következő áldozata egy várandós nő, akinek a jegyese egy titkosügynök. Kedvese… [tovább]

koreai · angol

Szereposztás

Lee Byung HunKim Soo Hyeon
Choi Min SikKyung Chul
Kim In SeoSe Jung
Chun Ho JinOh
Lee Joon HyeokAgent

Kedvencelte 5

Várólistára tette 66


Kiemelt értékelések

NaNa_88 

Túúúl hosszúúú!!!
A végére már nem igazán tudott lekötni. Minimum egy 40 percet le lehetett volna vágni belőle. Nem éreztem annyira a feszültséget. Pedig baromi erősen kezd és a közepéig teljesen le is ragadtam elé. De utána ez a fogd meg erezd el unalmassá vált egy idő után.
Szerintem ez a legnagyobb hibája. A hossza. Pedig amúgy jó kis kaszabolós, üldözős, bosszúhadjárat lenne.

2 hozzászólás
eNNBeus 

Bitang erős mozi, Több mint két órán át végig feszülten odatapasztotta a figyelmem a képernyőhöz úgy, hogy rögtön az elején már kirobbant a sztori, nem volt semmi felvezetés.
Kegyetlen, őszinte, semmi finomkodás, pont így képzelek egy igazi trancsírozós bosszút, pontosan így csinálnám én is és ezt várnám a családomtól is. Nincs kecmec.
Ps: borzasztó belegondolni hogy mennyi kegyetlen állat mászkál a világban, ezentúl duplán figyelek éjszaka hazafelé a sötétben…

mandu 

Teljesen le vagyok döbbenve. Ez a film szörnyen megrázó és hiteles. Úgy éreztem, mintha én is ott lettem volna minden egyes képkocában. A szereplők fájdalma valóságos volt és majdnem elsírtam magam már a mű elején. Eddig még nem láttam olyan koreai filmet, ami korlátok nélkül dolgozna fel egy ilyen nehéz témát, úgyhogy meglepetésként ért az alkotás 'meztelensége'. Jót mosolyogtam viszont azon, hogy a pornót kitakarták, de a haldokló nők melleit nem. Ez kicsit… furcsa volt. :D
Maga a hangulat libabőr gyanús, a színészek játéka megkérdőjelezhetetlen, a zeneválasztás hibátlan és úgy összességében egy élmény volt. Mégsem érzem tökéletesnek, de ez csak a két és fél órának tudható be. Sosem kedveltem a túl hosszú filmeket és egy kicsit elvett az összhatásból ez az időhúzás.

Stone

Nincs feloldás. Ez a film egy lélekromboló, szó szerint nem akarsz a Föld lakosa lenni többé…nagyon jó.

1 hozzászólás
BeL1eVe 

„Kapd el és ereszd el.”
Ez aztán kőkeményen odavágott! Két és fél órás irgalmatlan tempójú, csavaros, kíméletlen vendetta, a koreaiakra jellemző formabontó megoldásokkal. Mesteri rendezés, plafonig tolt feszültség, ütős alakítások mindkét oldalon.

csokidani 

fú ez brutális volt. értem már miért szeretik sokan a koreai filmeket, mert fel merik vállalni azt a keménységet, amit amcsi filmekben nem láthatunk.
bitang hosszú mozi de egyáltalán nem tűnik fel, mert végig totálisan lekötött.
nem véletlenül dicsérik egekig ezt a filmet, teljesen megéri…

julcseee

Brutális. Ez a film kikeszît, földbe döngöl és ott hagy. Durva. Igaz horror és pschicho thriller egyben. De nem hiszem hogy valaha újra nézem. Sőt egy darabig semmilyen horrort nem akarok látni.

kkata76 

Megint egy film, ami nagyon tetszett. A többséggel ellentétben nem gondolom, hogy túl hosszú volt, bár lehet, hogy csak már hozzászoktam az ázsiai filmek lassabb tempójához. De ezt még lassúnak sem mondanám, hiszen igazán nem lehet eseménytelennek nevezni.
Sokkolóan naturális, brutális film, nem annyira horror, mint amennyire mondjuk lélektani thriller, és szerintem a szerepekről szól. spoiler, számomra ez volt nagyon izgalmas ebben a filmben, és ezért nem érzem hosszúnak sem, mert spoiler. Nézőként egyik oldallal sem tudok azonosulni, illetve mikor már megtenném, történik valami, ami megint kilök a semmibe, kapaszkodó nélkül: ebből adódik a legnagyobb feszültség. És a film vége, te jó ég!
A zseniális zene is rátesz egy lapáttal: Mowg lágy dallamai, amelyek legtöbbször gitáron, zongorán és egyszer fuvolán (!) szólalnak meg, annyira éles kontrasztot képeznek a képi világgal, hogy egészen megdöbbentő hatást érnek el. Nagyon feszes, rettentően izgalmas film.
Nagyon jó a rendezés (pl. izgalmas megoldás, hogy a vége felé, mikor Soo Hyun bemegy a házba, végig a háta mögött állunk, nem látjuk az arcát, és a válla fölött átnézve vagyunk benne a jelenetben), és Choi Min Sik itt is zseniális.

Mr_Catharsis91 

Talán még feszesebb lehetett volna, ha nem nyújtják el annyira. Egyébként nem volt egy egyszerű film, bár a dél-koreai filmek sosem voltak azok.

HaL8999

Remek film! Pörgős, érdekes, kegyetlen. Végig az járt a fejemben, hogy valószínű egy sorozatgyilkos lelkivilága ily módon nem létezik. Ugye aki látta már A ház, amit Jack épített (2018) című gyöngyszemet, annak nem lesz sok újdonság a gyilkos működési mechanizmusában. A heroizált ügynököt viszont picit túltoltnak éreztem. És számítani lehetett arra is, hogy könyörtelenül rávilágít arra a régi mondásra, hogy spoiler Pár hétig most kicsit többször fogok hátranézni, ha sétálgatok…az biztos.


Hasonló filmek címkék alapján