Aki bújt (2019) 159

Ready or Not
95' · amerikai · vígjáték, thriller, horror 18

Az AKI BÚJT főszereplője egy ifjú ara, akinek csatlakozva újdonsült férje vagyonos, különc családjához, a tradíciók szerint részt kell vennie egy játékban – ami halálos játszmává fajul, melyben mindenki az életéért küzd.

angol
magyar

Képek 5

Szereposztás

Samara WeavingGrace
Andie MacDowellBecky Le Domas
Mark O'BrienAlex Le Domas
Adam BrodyDaniel Le Domas
Henry CzernyTony Le Domas
Nicky GuadagniHelene Le Domas
Melanie ScrofanoEmilie Le Domas
Kristian BruunFitch Bradley
Elyse LevesqueCharity Le Domas
John RalstonStevens
Hirdetés

Kedvencelte 12

Várólistára tette 146


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Ez nekem nagyon bejött. :-D Szórakoztató volt, vérengzős, izgi és a sztori is tetszett. Van ez a nagyon beteg család, a Le Domas família. :-D De én nagyon élveztem az egészet, és az a fehér mennyasszonyi ruháért annyira kár volt. Csoda, hogy egyáltalán maradt belőle valami, de a végére elég színes is lett… :-D Grace néha úgy sikít és nyerít, mint egy ló. :-D Már nagyon kíváncsi voltam erre a filmre, mióta láttam az előzetesét, és cseppet sem csalódtam. A végén még el is nevettem magam rajtuk, ahogy ledöbbentek, hogy nem történt semmi se, spoiler A szereplők nem is voltak annyira borzalmasak. De eléggé kiszámítható volt, hogy spoiler Pedig Danielt és Alexet is bírtam, jó pasik voltak, és Grace elég kemény csaj lett a vége felé, pedig az elején elég naiv volt szegény. :-D Biztos újranézős lesz majd valamikor. :-)

Nihilchan

Meglepően szórakoztató film, tetszetős koncepcióval. Sok minden mondjuk elég kiszámítható, de azért élvezetes. Ijesztőnek abszolút nem ijesztő, inkább véres, de abból sem az elviselhetetlen, gusztustalan fajta. Viszont egy csillag levonás simán jár a vége miatt; szerintem eléggé elfuserált lett. További fél csillag mínusz a főszereplő csaj fülsértő, nyihogásra hasonlító sikítása miatt. Engem zavart az indokolatlanul sok káromkodás is, viszont pár ritka cifra mondat után igen jókat nevettünk. A szereplőgárdából egyébként mindenki irritált. Tipikusan egyszernézős, eléggé elvont és abszurd, de szerintem nem rossz.

Mr_White 

A film két fontos társadalmi aspektust vizsgál. Az egyik a családon belüli erőszak. Egy diszfunkcionális család működésén belül mutatja meg, hogyan öröklődnek a régi terheltségek az új nemzedékekre, hogyan menti fel a családon belüli hazugság az egyes embert az egyéni felelősség alól. Grace (beszélő név) belecsöppen egy családba, ahol ki kell harcolnia a helyét, és ez nem megy könnyen, meg kell törnie az egyes családtagok közötti harmóniát.
A másik aspektus egy manapság egyre inkább aktuális kérdés, a gazdagok felelősségvállalása a társadalomban. Megteheti-e egy vagyonos família, hogy bezárkózzon magába, vagy kötelessége a pénzét a közösség javára is fordítani, annak a közösségnek a javára, ami végül is vagyona alapja? Be lehet-e zárkózni, hogy csak magunkban éljünk, kockáztatva ezzel mikró és makró közösséget, vagy elő kell lépni, és vállalni a pénzzel járó felelősséget? Ezeket a kérdéseket kutatják az alkotók.
Ja, csak viccelek, ez egy véres horror, egy estés szórakozás.

Laren_Dorr 

Amikor már azt hiszed a slasher műfaj kimúlt, már nincs benne potenciál, akkor jön egy Boldog halálnapot, vagy egy ilyen, mint ez a film. Remek koncepció, profi megvalósítás, kikacsintgatások a vígjáték és a szatíra műfaja felé, passzentosan beillesztve a filmbe. Remekül szórakoztam.

TLD

Horror-komédia valami olyasmi háttérüzenettel, hogy a társadalom felső rétegei idejétmúlt eszmékhez ragaszkodnak és akkor is követik a tradíciót, ha az szembe megy a józan ésszel.

Az ilyen menekülős filmek tipik fordulata, hogy az üldözöttről üldözés közben kiderül, hogy valójában nagyon badass, és így a prédából lesz végül a vadász. Ezt a vonalat szintúgy fekete humorral és női főhőssel egész jól végigvitték legutóbb a bosszú c. filmben (https://snitt.hu/filmek/a-bosszu-2017).

Az Aki bújtban a főhősnő spoiler Meglepően egyhangú film.

Kiskakukk 

Nagyon jól szórakoztam rajta. A sztori jó, a képi világ pazar. Volt vér is bőven, a halálnemek némelyike pedig kimondottan vicces.
A vége is tetszett, én pont az ellenkezőjére számítottam. spoiler

A káromkodás is bejött, jó mocskos szájú volt a menyasszony. :D

BeL1eVe

Minőségi, mocskos szórakozás, kiváló operatőri munkával, Brian Tyler nagyszerű zenéivel és egy továbbra is imádnivaló Samara Weaving-gel. spoiler

shano

Nagyon izgalmas és fordulatos volt, de a végét kicsit összecsapottnak éreztem, ezért az egy csillag levonás. Örülök, hogy az én anyósomék jófejek :D

Alvarando

Nem vagyok egy nagy horrorfilm-rajongó, de ez bejött. Nagyon beteg történet, mondhatni véresen vidám. Szegény lány nem tudja hova házasodik be, erre már játék közben jön rá. Addig totál romantikusnak tűnik minden, csak a nagynéni néz oly furán rá. A bújócska közben azonban szó szerint elszabadul a pokol és épen senki nem ússza meg, még az esküvői ruha sem….


Népszerű idézetek

Pandalin

– Ki tette ezt magával?
– Anyósék …


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján