A Yin és Yang mestere: Álom az öröklétről (2020) 51

The Yin-Yang Master: Dream of Eternity · 晴雅集 / Onmyoyi / Qing Ya Ji
132' · kínai · akció, kaland, dráma, fantasy, történelmi !

Amikor életre kel egy démoni kígyó, a jin-jang mestereknek fel kell göngyölíteniük egy rejtélyes gyilkosságot, és megvédeni birodalmukat az udvar sötét összeesküvésétől.

kínai · angol

Képek 19

Szereposztás

Mark ChaoQing Ming
Allen DengBo Ya
Jessie LiLong Ye
Wang DuoHe Shou Ye
Olivia WangPrincess Zhang Ping
Xu Kai ChengKuang Hua Shi
Sun Chen JunKilling Stone
JusperHókutya
Li Hong Chen
A Yin és Yang mestere: Álom az öröklétről (2020)
Rendező
Forgatókönyvíró
Operatőr

Gyártó
Hehe Pictures
Shanghai Film Group

Streaming
Netflix

Kedvencelte 10

Várólistára tette 39


Kiemelt értékelések

Yuuko 

Őszintén szólva a történet elég egyszerű, bár van benne azért pár csavar. Én mégis imádtam. A látványvilág egyszerűen gyönyörű: imádtam a ruhákat, főleg a hercegnőét (a sminkje meg a haja is *-*), a cgi is nagyon szép volt. A többi kínai film elé elég nagy elvárásokat állít ezek után… A két főszereplőt is nagyon bírtam, nem számítottam bromance szálra, de nagyon örültem neki az biztos. Egyetlen észrevétel, hogy túl könnyű volt kitalálni ki lesz a rosszfiú.

Chris_teena 

Alsóhangon 2 hónapja várom tűkön ülve ezt a filmet.. :D
Wang Duo <3 , Mark Chao és Deng Lun egy több mint kétórás filmben…* szerk.: nem véletlenül volt Mad Painter olyan szimpatikus… bakker, Xu Kai Cheng XDD harmadik nézés alatt tűnt fel hogy ő az XDD spoiler Figyelmeztetek mindenkit, az értékelésem nyomokban tartalmazhat némi fangörcsöt. :D
Mivel még nemrég lett elérhető itthon, nem megyek bele a történetbe, nehogy véletlenül is ellőjjek valamit, és bárkinek tönkretegyem a filmélményét egy véletlen spoilerrel.
Gyönyörű látvány, szép ruhák és szép hajak. Már ami a srácokat illeti. A hercegnő is csinos volt, bár attól a sminktől ott az elején frászt kaptam…
QingMing legyezője ajjj… annyira szép… remélem valahol lehet majd ilyet kapni a neten, mert nekem az a legyező KELL. :D
Az elején féltem, hogy Mark Chao-t csak ebben a h*lye pápasapiban fogjuk látni, de neeeem, mindhármójuknak lesz pár olyan jelenete, ahol megcsodálhatjuk a hajukat. :) Mark Chao parókája majdnem olyan jó lett, mint YeHua-ként az Eternal Love-ban, de ott azért jobb volt.
Látványosak a harcjelenetek, és szerintem nagyon jó zenéket válogattak alá. Sőt, úgy összességében nagyon jó zenéket sikerült készíteni hozzá. Sok repül is a lejátszási listámra, már úgyis untam a régieket. :)
A legkedvencebb természetesen Wang Duo volt a filmben, és annyit szerepelt csupasz felsőtesttel, hogy nem győztem törölgetni a csordogáló nyálamat, szóval innen küldök millió csókot és ölelést az ötletgazdának. :D
Mindent egybevetve, nekem nagyon tetszett. Voltak vicces jelenetek, voltak szomorkásabbak spoiler, de a szereplők remekeltek. Lehet kiegészítem majd az értékelést és kitérek majd a sztorira, ha már többen látták. Plusz most angol szinkronnal néztem és angol felirattal. De amint lehet eredeti nyelven fogom nézni, mert úgy az igazi.

14 hozzászólás
krlany 

Nagyon szép film. Bár már a legelső felbukkanásánál lehet tudni a szeme állásából, hogy ki a gonosz, így ez a nyomozósdi kissé felesleges. Viszont a miértből szép történet kerekedik az örök szerelemről. Egy kicsit sok nekem a hercegnő vekengése, de hát ugye, mit tudok én a halhatatlanság magányáról, a soha nem múló vágyakozásról.

Valentine_Wiggin 

Kiváló film. Nemrég néztem meg a kifejezetten az Onmyoji játékból adaptált (de egyértelműen ugyanerre a legendára, Abe no Seimei történetére épülő) filmet, és bár az is rendkívül szórakoztató és értékes mozi lett, messze elmarad ettől.
A plot igényes. Van itt egy krimire emlékeztető felütés, némi társadalmi alapozás a szellemek és félszellemek helyzetéről, egy nagyon kedvelhető karaktergárda, és végső soron egy misztikus finálé konfliktus látványos harcokkal és gyönyörű CGI-jal, ami tényleg teljesen elbűvöli az embert. A kosztümök csodálatosak, a vágások szépek, az OST magával ragadó, az egész film az az igazi keleti fantasy, amit néha egyszerűen igényel a néző, mert megmelengeti a szívét a maga japános/kínaias és harcias módján.
Seimei (alias Qingming, de annyival könnyebb kiejteni a japán nevét) frappáns, vagány figura, aki szívesen borsot tör az emberek orra alá – nem árad róla a kitsune stílus (mint mondjuk a Mononoke esetén), de az attitűdjéből azért látszik, hogy félig bajkeverő szellem, nagy tudás, tapasztalat, és onmyoji képességek ide vagy oda. Boya (alias Hiromasa, a japán verzióban) nagyon jó ellenpont mellette – a démonokat nem kedvelő, de talpig becsületes, egyébként rendkívül jó harcos fiatal srác rendkívül kellemes dinamikát kap Seimei-jel, és a kapcsolatuk is nagyon szépen alakul az egész történet során. A mellékszereplők közül is, igazából mindenki megérthető… én személy szerint még az antagonistát is inkább sajnáltam, mint megvetettem a tetteiért, annyira sarokba szorult egy spoiler
Igazság szerint azt kell mondanom: rövid. A világból, a karakterekből többet akartam. Megismerkedni a familiárisokkal, több időt tölteni Seimei kalandjaival, Boya múltjával, simán el tudtam volna képzelni sorozat formájában is ezt a történetet. Viszont vitathatatlan, jól lezárt, igényes, tökéletes egész estés film, ha valamivel ki akarsz szakadni a hétköznapokból.

Katyesz 

Még én is meglepődök magamon, de ez nekem tetszett. Kicsit kiszámítható, mégis van benne egy kicsi csavar. Tetszik, hogy egy kis nyomozósdi is rejlik a történetben. Igazán sajnáltam a hercegnőt, érthető volt, hogy miért akart szabadulni. A kis bromance szál pedig tök jól érzékelhető volt.

at900 

Elképesztően látványos a film. Mindent beleadtak a computer grafikába, de szerencsére többnyire igen jól sikerült. Ám szépségben nem maradnak le a díszletek, ruhák, eszközök, edények, fegyverek sem, élmény az egész látványvilág. Igazából már nekem kicsit túl sok is volt, vártam már, hogy legyen benne valami egyszerű, vagy épp csúnyácska helyszín. A zenéje is kellemes, tulajdonképp a történet is egész jó, csak épp 30-40 perccel rövidebb filmben is bőven elmesélhető lett volna. Az utolsó jelenetet én nem értettem, talán lesz folytatása is?

K_A_Hikari

Kerülgettem már egy ideje (az, hogy több, mint 2 óra hosszú nekem eléggé visszatartó erő), de ma annyira kellett valami, ami eltereli a gondolataimat, hogy végül belekezdtem.
Tény, az eredeti szinkron nekem bántja fülem, úgyhogy átállítottam angolra. De ez a látványvilág, a ruhák… elhagytam az állam, és már csak ezért is megérte megnézném.
Végkifejlet szempontjából számomra meglepő és izgalmas volt, olyan jó kis csavar került a végére, aminek kifejezetten örültem.
Az tuti, hogy hangulat kell hozzá, de egy nagyon különleges filmélménnyel gazdagodik az, aki megnézi.

Emese_Szalai 

Kellően ingergazdag film volt ez XD Bakker, tetszett! Tipik kínai sületlenség, de mégis megfogott! Oh, és Bo Ya! *-* Értitek, na! ;)

Marcsi0603 

De szeretném olvasni a könyvet is, úgy érzem sokkal jobb lehet, mint a film. Tetszett a nyomozás meg a kígyó, illetve a hajboszorkány is. Végig lekötött, szép a látványvilága, és persze helyesek a pasik.

lakatoszoltan01 

Szép, látványos, lassú. Tipikus kínai varázs-történelmi film, kevés sztorival, sok kimért dumával és fura emberi kapcsolatokkal.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján