A vasmacska kölykei (1987) 202

Overboard
106' · amerikai · romantikus, vígjáték 12

A felettébb csinos, ám kibírhatatlan természetű, dúsgazdag Joanna felfogadja Deant, a vidéki asztalosmestert, hogy jachtjukon építsen gardrobszekrényt. Már az első pillanatban utálni kezdik egymást, s amikor Dean megmondja a véleményét, Joanna, tengerbe szórva minden holmiját, kidobja a hajóról.… [tovább]

angol

Képek 12

Szereposztás

Goldie HawnJoanna Stayton / Annie Proffitt
Kurt RussellDean Proffitt
Edward HerrmannGrant Stayton
Katherine HelmondEdith Mintz
Mike HagertyBilly Pratt
Roddy McDowallAndrew
Jared RushtonCharlie
Jeffrey WisemanJoey
Brian PriceTravis
Jamie WildGreg

További szereplők

Kedvencelte 72

Várólistára tette 90


Kiemelt értékelések

Chriss 

Rengetegszer láttam már, egyedül és családdal is. Számomra megunhatatlan :)

bonnie9 

Mennyire sajnálom, hogy eddig nem ismertem! Aztán itt Snitten egyszer belebotlottam egy beszélgetésbe, ahol nagyon magasztalták és tudni akartam, mire a nagy örömködés. Most már tudom és csatlakozom a rajongói táborhoz. Ez egy végtelenül kedves, helyes, bájos és könnyed film, amit muszáj szeretni. :) Mindig hangoztatom, hogy nem vagyok a romantikus vígjátékok rajongója, de rájöttem, hogy én ezeket a mostani harsány tucatfilmeket nem szeretem. Ezek a régiek simán a szívem csücskei. Mától pedig ez a film is beállt a kedvenceim sorába. Kurt és Goldie annyira helyesek együtt, és szeretem, hogy az életben is a mai napig egy párt alkotnak. Még akkor is, ha szegény Goldie túltolta a plasztikát.
Sokszor újranézős lesz.

2 hozzászólás
Subika 

Most hogy kerestem az újságba a 80 s évek filmjeit egy kihíváshoz akkor láttam meg pont ma volt egy .Éljen a vissza néző program !!! Így láthattam .Kezdek rá jönni a 80 s évek nem csak a dalokban volt nagyon jó hanem a filmekbe is .Kurt Russell meg a huncut szemeivel és arc mimikájával szuper volt .Ez is végig lekötött .És jó volt látni azt a változást amin a nő végig ment .Ez meg az a film amit bátran merek ajánlani bármikor bárkinek . Könnyed kikapcsolódást ígérő film .( Muszáj olyat is nézni ami szinkronizált )

Ellen_Ripley

„Maga hülye, üresfejű pi..a!” :D :D :D :D Ezredjére sem unom kategória! :D

Alexandra

Nekem ez valamiért kimaradt eddig, de pár hónapja, egyik éjjel nem tudtam aludni, kapcsolgattam a tévét, és az egyik csatornán pont ez kezdődött. Jobbat nem találtam, hát ott ragadtam. Az lett a vége, hogy végigröhögtem, és közben értetlenkedtem, hogy ezt vajon miért nem láttam eddig?

WolfEinstein

Egy tüneményes vígjáték. Nem a sírva röhögős fajta, hanem egy kicsit mélabúsabb, lassabb történetvezetésű film, amiben azért vannak nagyszerű poénok, de nem a blőd baromságok, hanem igényesen megkomponált jelenetekbe ágyazottak. Az egész film alapja annak a két nézőpontnak az összehasonlítása, amire a sznob, öntelt milliomos Joannának lehetősége adódott, illetve a tapasztalatokból következő jellemfejlődése. Szórakoztató és tanulságos családi film.

Negative_Singularity

Ilyenkor jövök rá, hogy én nagyon szeretem a vígjátékokat, és a romantikus filmekkel sincs bajom, de az ízlésem megakadt a ’80-’90-es éveknél. A modern hülyeségek, amik ma vígjáték meg romantikus film alatt futnak, a nyomába se érnek ezeknek a régebbi alkotásoknak.
Ezt a filmet nem először látom, és még most is imádom :)

Gizmoo0707 

Vagy ezerszer láttam ezt a filmet és még legalább ennyiszer meg tudnám nézni! Vicces, igazi családi film!

KyKy

Szégyen, nem szégyen, de ez a film valahogy eddig kimaradt az életemből… Ugyan nem túl meglepő, mert kisgyerekként volt kb. 5 film, amit felvett anya videokazettára, és nagyjából ezeket váltogattuk tesómmal hétről-hétre, de azért azóta már akkor is lehetett volna lehetőségem megnézni, de valahogy még sohasem találkoztam a filmmel a tévében. Na de sebaj, most bepótoltam, és milyen jól tettem! :) Igazán élveztem, nagyon aranyos története volt, persze tökre valószínűtlen, de kit érdekelt, ha jó volt a kivitelezés? :D Goldie Hawn amúgy is nagy kedvencem, nagyon jól is hozta a karakterét, és bár a vége nekem már tényleg túlságosan is nyál lett, azért nem panaszkodom, mert mindennek ellenére élveztem ezt a könnyed humorú alkotást.


Népszerű idézetek

Aprile

– Nos, kedves X. Most kap egy kényelmes külön szobát, ahol sokkal nagyobb biztonságban fogja magát érezni ès sokkal nagyobb kényelemben lesz…
– Na, örülök, hogy észhez tértek! Már épp be akartam perelni magukat. Nem tudom, hogy ki vagyok, de hogy van ügyvédem, az biztos.

Aprile

– Lenyeltem egy bogarat!
– Mindig is ínyenc voltál.

Aprile

Méghogy én picsa?! Andrew, hozza azt a limonádét, vagy facsarjam ki azt, ami a kalapomon van?!

Aprile

– A villa használatát azért találták fel, hogy az ember legalább ennyiben különbözzön a majomtól.
– A kisujjét is.

Aprile

Joanna, szeretni akarlak ma éjjel. Hogy lehet, hogy te minden héten menstruálsz?

Aprile

Mrs. Staton úgy döntött, hogy elhagy. Ünnepeljünk!

Carmilla 

Joanna: Már nem szeretlek, Grant!
Grant: Mi köze a szerelemnek a házassághoz???

Aprile

– Te jó Isten. Ez csak valami szélhámos lehet!
– Mindenesetre kedveli magát, és nagyon rendes srác.
– És jóképű.
– Tiszta.
– Köszi.


Hasonló filmek címkék alapján