Sellők (1990) 81

Mermaids
110' · amerikai · dráma, romantikus, vígjáték 12

0 díj · 1 jelölés

Egyedül neveli két gyermekét a középkorú Rachel a Kennedy-korszak Amerikájában. A nő szenvedélyes egyéniség, erős, önérvényesítő jellem. Szüksége is van erre, hiszen keményen meg kell küzdenie a mindennapi megélhetésért. Emellett nap mint nap reménytelen harcot kell folytatnia a nehezen… [tovább]

angol

Képek 4

Szereposztás

CherMrs. Flax
Bob HoskinsLou Landsky
Winona RyderCharlotte Flax
Michael SchoefflingJoe
Christina RicciKate Flax
Caroline McWilliamsCarrie
Paula PlumMrs. Crain
Jan MinerFőtisztelendő Anya
Betsy TownsendMary O'Brien
Richard McElvainMr. Crain

További szereplők

Kedvencelte 17

Várólistára tette 64


Kiemelt értékelések

krlany 

Hatvanas évek eleje, ahol még a konvenciók és kertvárosi, kisvárosi középosztály álomképe lebeg, és amibe nem igazán fér bele egy szabadság vágytól fűtött egyedülálló anya, akiben ott a lázadás szele, és aki úgy oldja meg a problémáit, hogy elmenekül előlük… nem is könnyű felnőni mellette. Egyfelől vonzó a szabadosság, az azt csinálok, amit akarok, másfelől pedig a biztonság érzése hiányzik… legalábbis a 15 éves nagyobbik lánynak, Charlotte-nak, aki kamaszként, mint kormányosát elvesztett hajó ide-oda sodródik, és hol a vallás biztonságához próbál menekülni, hol pedig lázadó hormonjainak hatására cselekszik. A lányoknak az anyjuk, a család és a törődés hiányzik, az anyának meg két pofon, meg egy férfi, aki különcségével együtt tudja szeretni.
Tulajdonképpen aranyos film, tök jó zenékkel.

2 hozzászólás
Osli75 

Nem tudom miért nem láttam még ezt a filmet, hisz emlékszem, évek (lehet, hogy évtizedek) óta szeretném megnézni már. Mindenesetre most megtörtént és szerintem egy érdekes kis sztori. Az anyát nem mindig értettem… Nem kicsit volt önző, kicsit figyelhetett volna jobban is a környezetére. Keserédes történet, de azért voltak benne vidám pillanatok is. Amikor a víz alatti világot barkácsolták, az a kedvencem benne. És a zene… a zenéjét imádtam :)

walksdowonders 

Egy aranyosan őrült csonka család nagyon szerethető története drámával, humorral, a szabadság érzésével.

♡ A zene ♡

Moyandra 

Aranyos, feel-good movie hangulata van. Nagyon szerettem az enyhe Lorelai Gilmore beütésű anya karakterét, habár van egy olyan sejtésem, hogy ha nekem kellett volna felnőni vele, és ennyit költözni, nem biztos, hogy akkor is így tetszene. Cher viszont elképesztő, van ebben a nőben valami megfoghatatlan varázs, ha gyerekkoromban nem szeretek bele a hangjába, ezután a film után biztos rajongója lennék. Nem váltja meg a világot ez a film, de néha jólesik ilyeneket is nézni.

Aprile

Nagyon-nagyon sokszor láttam kiskoromban.:) Talán sokszor nem is értettem, miről szól, de ahogy nőttem, és újra és újra megnéztem a filmet, mindig kaptam tőle valami többet és újat.:) Azt hiszem, a maga nemében egy iszonyatosan különleges filmről van szó: egyszerre édes, keserű, vidám és szomorú.:) A mai napig, ha a Soop Soop Song-ot hallom, az emblematikus rózsaszín ruhácska jut eszembe a fekete pöttyökkel…:)

Dániel_H 

95% vígjáték és 5% dráma. Charlotte gondolatmenetei, és 1-1 megszólalása emlékezetes marad.

andy332488

Furcsa film… Konkrétan az idősebb lány gondolkodása és viselkedése a furcsa. Ennyire felvilágosulatlannak lenni..? Aztán meg csak úgy lazán „elment a pasi” és kész… Meg ez a „jaj, Istenem, apáca akarok lenni, de legszívesebben rávetném magam az iskolabusz vezetőjére…”, ez nekem valahogy túl sok volt… :P Amúgy nem olyan rossz film, legalább nem unalmas. :D


Népszerű idézetek

Moyandra 

Rachel Flax: A vezetés véletlenül épp annak a két dolognak az egyike, amihez egy nőnek feltétlenül értenie kell.


Hasonló filmek címkék alapján