A történet (2018) 48

The Tale
114' · amerikai · dráma 18

0 díj · 1 jelölés

Jennifer a világjáró újságírónő és professzor irigylésre méltó életet él a barátjával New Yorkban. Vagyis egészen addig, amíg az anyja meg nem találja a történetet, amit Jennifer tizenhárom éves korában írt, és amelyben két felnőtt edzővel való „különleges” kapcsolatról mesél. A besárgult… [tovább]

angol

Képek 11

Szereposztás

Laura DernJennifer
Isabelle NélisseJenny
Jason RitterBill
Elizabeth DebickiMrs. G
Ellen BurstynNettie
John Heardidősebb Bill
CommonMartin
Frances Conroyidős Mrs. G
Chelsea AldenSamantha
Isabella AmaraFranny

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 1

Várólistára tette 77


Kiemelt értékelések

Lali 

Sokszor írom egy-egy filmértékelésemben, hogy elkelne benne még némi lelki mélységbe való igyekvés. Különösen az ilyen témájú filmeknél elvárás ez részemről, amit nem mindig kapok meg (lásd pl. Una).

Na itt most erre nem lehet egy szavam sem.
A rendező(nő) annyira közel ment egyrészt a vele megtörtént abúzushoz, másrészt a felnőttkori önmagához, amennyire csak lehetett (mellékes ugyan, de még a nevét sem változtatta meg).
És ettől rendkívül hiteles lett a film, ami ilyen téma esetén kimagasló fontosságú.

Nagyon nagy értéke, ahogy megmutatja a fokozatos behálózást, amely olyan erős, hogy a felnőtt nő emlékei is teljesen eltorzulnak tőle, és saját magával is közelharcot kell vívnia a tisztánlátásáért.

A legtöbb abúzusos esetben az anya nem hisz a lányának. Ebben a tekintetben ez egy rendhagyó film, itt az anya nem hiszi el a lányának, hogy ez a viszony nem abúzus volt.

Fontos és jó film, egyáltalán nem didaktikus, szájbarágó.
Sőt, éppen hogy arra sarkallhat mindenkit, hogy szélesebbre nyissa a szemét, szívét az ilyen esetek iránt, amik bárhol, bárkivel megtörténhetnek.

Persze nem kell mindenütt az ördög patáját látni, de ha látjuk, fel kell tudnunk ismerni.

A film néhol kicsit lassúnak tűnt. A színészek alapvetően jók, bár az abúzust elkövető férfi karaktere nekem gyengére sikerültnek tűnik, akiről ebben a filmben sem tudunk meg igazán sokat, azokra a filmekre úgy tűnik még várnunk kell (nem hinném, hogy Polanski lesz az, aki ezt megteszi).

Mindenképpen ajánlom és mindenkinek.

(Az HBO GO-n elérhető.)

Lione

Tűpontos. A bizalom. A torzult emlékek. A tagadás. A felismerés.

csokidani 

Mint esemeny borzaszto, kemeny es megbocsajthatatlan.
Mint film unalmas es kozepszeru.

Nem ezt vartam, legalabbis nem ilyen formaban.

Little_Monster 

Felkavaró, de nagyon jól vezetett és bemutatott történet. A nézése közben többször nagyon felzaklatott, és még napokig magammal cipeltem a látottakat, sokat gondolkoztam rajta. Érzékeny téma, amit sablonoktól mentesen, őszintén mutattak be, máshogy nem is szabadna.

Kontra_Judit 

Egy pedofil lovasedző, egy butus kislány, akinek a szülei csak a saját dolgaikkal törődnek. Aztán váltott idősík, ami időnként kizökkentett. Kissé vontatott a történet, de egyszer nézhető.

Barby2005

Felkavaró, megdöbbentő és ijesztő. Belegondoltam, hogy ha nekem lesz gyerekem, mennyire nyitott szemmel kell majd járnom, és még akkor se fogok mindenről tudni. Nagyon nagyon nagyon ijesztő belegondolni abba, mennyire kihasználható egy 10-13 éves gyerek. És abba is nagyon ijesztő belegondolni, hogy mennyi beteg, aberrált nem normális él a világunkban. A film erős, Laura Dern szerintem jól játszik, Elizabeth Debickitől pedig többet vártam, az elején elvitt az ő varázsa engem is, aztán ahogy beindult a film egyre kevesebb szerepet kapott, pedig számomra hitelesebb volt, mint Jason Ritter (Bill). Bill egyébként engem nagyon idegesített, és a film nézése közben is idegessé váltam, hogy nem hiszem el amit csinál, és hogy undorodom az egésztől. Elég volt egyszer látni ezt a filmet. Cipelem még pár napig, tovább nem szeretném…

Corvus_CoRex 

Nekem ez elég vontatott volt valahogy. :/
Az elején még tetszett, ahogy a visszaemlékezést variálták, mutatták, hogy a csajszi először hogy emlékezett magára, aztán mikor eszébe juttatták, hogy nem is úgy volt, akkor onnantól hogy emlékezett, meg ahogy „gondolkodott”, szóval ez a része nem volt rossz, de valahogy mégis elég hamar eluntam. Már ha szabad ilyet mondani egy ilyen témára. De emlékeim szerint annak idején a Titokzatos bőr nekem „érdekesebb volt”. Vagy csak jobban tudtam azzal azonosulni. Nem tudom…

Ascyra 

Egyszerűen megőrülök Laura Dern örökké savanyú ábrázatától, alig bírtam a filmet végignézni. Viszont, örülök, hogy megtettem. Ennek a filnek nagyon is helye van itt, és remélem, hogy több ilyen születik a témában. Mindenképp érdemes végignézni, mert az utolsó tíz perc a lényeg, viszont az ütős. A többi szimpla felvezetés, de pontos magyarázat mindenre. Ha lehet ilyet írni – a téma miatt finoman szeretnék finoman bánni vele – remek film, kerek, kidolgozott. Csak az az ábrázat… :/


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján